Αρχική » Αναρτήσεις σχολείων » Ελιά: Το ταξίδι από τη συγκομιδή μέχρι το τραπέζι μας (1ο Γυμνάσιο Πεύκων)

Το εκπαιδευτικό υλικό του δικτύου

Μέλη του δικτύου 2024-25

Μέλη του δικτύου 2023-24

Η ιστοσελίδα του ΚΕΠΕΑ/ΚΠΕ

Το ΚΕΠΕΑ/ΚΠΕ στο facebook

Συντονισμός

Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία (ΚΕΠΕΑ) Ελευθερίου Κορδελιού & Βερτίσκου

Ελιά: Το ταξίδι από τη συγκομιδή μέχρι το τραπέζι μας (1ο Γυμνάσιο Πεύκων)

01olives

Με μεγάλη χαρά ολοκληρώσαμε τη δράση μας με τίτλο «Ελιά: Το ταξίδι από τη συγκομιδή μέχρι το τραπέζι μας». Ξεκινήσαμε την ημέρα του 1ου σχολικού περιπάτου στις 17 Οκτωβρίου 2024, με τη συλλογή καρπών από τα δέντρα του σχολείου μας και της Νέας Τρίγλιας Χαλκιδικής. Μαθητές και εκπαιδευτικοί συνεργάστηκαν για την προετοιμασία των ελιών, προχωρώντας στη διαλογή, το τρύπημα και την τοποθέτησή τους σε ειδικά δοχεία για ξεπίκρισμα. Στις 24 Οκτωβρίου 2024, οι μαθητές μας, με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών Λίνας Ίγγιλη, Ελένης Χατζηζήση και της κ. Έφης Μαβίδου, μητέρας μαθητή του σχολείου μας, συνέλεξαν ελιές από δέντρο της Σχολής Τυφλών. Συνεχίσαμε με το άλλαγμα του νερού, την προετοιμασία της άλμης, την τοποθέτηση σε γυάλινα βάζα και, τελικά, τη διάθεση των έτοιμων ελιών, αρχικά στο χριστουγεννιάτικο παζάρι του σχολείου μας και στη συνέχεια στη σχολική αλλά και ευρύτερα στην τοπική κοινωνία. Η δράση ολοκληρώθηκε με τη διάθεση βάζων ελιών και γραφικής ύλης στους/στις μαθητές/τριες της Σχολής Τυφλών, προάγοντας το πνεύμα αλληλεγγύης και προσφοράς. Δείτε περισσότερα στο FlipBook ή σε μορφή Pdf


1 Σχόλιο

  1. Ωραία δράση!! Βλέπουμε ότι συμμετείχαν πολλοί μαθητές, κατανέμοντας τις εργασίες, και ότι το ευχαριστήθηκαν!
    Σίγουρα έμαθαν καλα τη διαδικασία παραγωγής ένος προϊόντος καθημερινού μα και πολύτιμου όπως η ελιά. Αλλά παράλληλα είναι και ένα παράδειγμα ότι ακόμα και στην πόλη μπορούμε να παράγουμε τρόφιμα.

Σχολιάστε

Πατήστε εδώ για να δείτε πώς μπορείτε να γίνετε Συντάκτες στο ιστολόγιο και να ανεβάζετε τις εργασίες σας

Πρόσφατα σχόλια

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς