Αγαπητοί Κύριοι,
Σύμφωνα με τα όσα μου μετέφερε υποψήφιος διευθυντής σχολικής μονάδας, αλλά και με τα όσα, εγώ ο ίδιος, διαπίστωσα από τους αναρτημένους πίνακες μοριοδότησης, συνέβησαν φοβερές αδικίες στη μοριοδότηση των επιστημονικών προσόντων των υποψηφίων διευθυντών από το ΠΥΣΔΕ Πειραιά.
Πιστεύω ότι επειδή τα μέλη του ΠΥΣΔΕ Πειραιά αποτελούνταν -κατά την πλειοψηφίας τους- από στελέχη της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, χωρίς τα ανάλογα επιστημονικά προσόντα, που θα τους βοηθούσαν να κρίνουν και να αξιολογήσουν την διαφορετικότητα των επιστημονικών αντικειμένων των μεταπτυχιακών διπλωμάτων των αξιολογούμενων, δεν είχαν την απαιτούμενη γνώση και παιδεία (;), με αποτέλεσμα τις λανθασμένες (;) αποφάσεις και την αφαίρεση μορίων από τους υποψηφίους διευθυντές, με άμεση συνέπεια την αποστέρηση της Εκπαίδευσης από άριστα επιστημονικά καταρτισμένα στελέχη που θα μπορούσαν να “προχωρήσουν τα πράγματα” ένα τουλάχιστον βήμα μπροστά.
Για την αποφυγή στο μέλλον παρόμοιων “ηθελημένων ή αθέλητων λαθών”, προτείνω τα επιστημονικά προσόντα των υποψηφίων στελεχών να αξιολογούνται και κρίνονται από Πανεπιστημιακούς ή Σχολικούς Συμβούλους με διδακτορικά διπλώματα και όχι από στελέχη με απλά τυπικά προσόντα και μοναδικό επιπλέον προσόν τη τρέχουσα διοικητική τους θέση (γιατί δεν είμαι σίγουρος εάν έχουν πράγματι επιστημονική διοικητική γνώση και όχι απλά διοικητική εμπειρία, που την απέκτησαν μέσα από τη θέση τους και τις υπάρχουσες διοικητικές δομές. Μη ξεχνάμε ότι θέλουμε να αλλάξουμε τη φιλοσοφία της σημερινής δημόσιας διοίκησης!!) .
Εάν τίποτα δεν αλλάξει, τότε:
Η Εκπαίδευση και η δημόσια διοίκηση θα χάνει αξιόλογα στελέχη της, που σίγουρα θα είχαν να προσφέρουν στο κρίσιμο τομέα της Εκπαίδευσης.
Θα διαιωνίζεται η πελατειακή λογική της διοίκησης που με τη μη μοριοδότηση των προσοντούχων υπαλλήλων, θα προωθούνται ”ημέτεροι”
Θα επιβαρύνεται ο διοικητικός φόρτος (που η κυβέρνηση προσπαθεί να μειώσει με πρακτικές καλής νομοθέτησης αλλά και την πληρωμή πολλών ευρώ σε μελετητικές εταιρίες συμβούλων για εκπόνηση μελετών μείωσης του φόρτου αυτού), με προσφυγές σε διοικητικά δικαστήρια.
Την οικονομική επιβάρυνση των αδικηθέντων υποψηφίων με προσφυγή τους στα διοικητικά δικαστήρια
Την δημιουργία προβλημάτων στα σχολεία με την ανακατανομή των διευθυντών τους, μεσούσης της σχολικής χρονιάς, μετά την δικαίωση των αδικηθέντων, από τα διοικητικά δικαστήρια στα οποία προσέφυγαν.
Με τιμή
Ναούμ Αντώνιος
Διδάκτωρ Εφαρμοσμένων Μαθηματικών
You must be logged in to post a comment.