Archive for 25 Ιουλίου, 2011

Βαθμολόγιο με νέο σύστημα στο Δημόσιο »


Αλλάζει εκ βάθρων το βαθμολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, από το οποίο θα εξαρτάται η μισθολογική εξέλιξή τους. Κατά την επεξεργασία του επικρατεί το σενάριο για πέντε βαθμούς και τρεις θέσεις ευθύνης.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης στον στενό δημόσιο τομέα αντιστοιχούν στο 48% των εργαζομένων
Οι δημόσιοι υπάλληλοι πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης στον στενό δημόσιο τομέα αντιστοιχούν στο 48% των εργαζομένων

Τα πάνω κάτω φέρνει στο Δημόσιο το νέο βαθμολόγιο που επεξεργάζεται το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, προκειμένου να δημιουργηθεί το νέο Γενικό Μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων. Το επικρατέστερο σενάριο για το βαθμολόγιο περιλαμβάνει 8 βαθμούς τους πέντε που ισχύουν και σήμερα (Α-Ε) και 3 βαθμούς για θέσεις ευθύνης με σημαντικές διαφορές σε σχέση με το υπάρχον καθεστώς.

Δημιουργούνται τρεις βαθμοί – δεξαμενές στελεχών υψηλών προσόντων που θα έχουν τον Α’ Βαθμό και θα μπορούν να διεκδικήσουν θέσεις προϊσταμένων (Α1 για τη θέση γενικού διευθυντή – Α2 για τη θέση διευθυντή – Α3 για τη θέση τμηματάρχη), στις οποίες θα ξεκινούν από καλύτερη αφετηρία οι υπάλληλοι με μεταπτυχιακά, διδακτορικά και οι απόφοιτοι της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης. Με τη νέα αρχιτεκτονική του βαθμολογίου συνδέεται η μισθολογική ωρίμανση με τον βαθμό και αποδίδονται στους υπαλλήλους έπειτα από αξιολόγηση.

Επιμηκύνεται για όλους τους δημοσίους υπάλληλους ο χρόνος που θα αξιολογούνται για την απόκτηση νέου βαθμού και διαμορφώνονται μεγαλύτερες διαφορές στην εξέλιξη μεταξύ των κατηγοριών υποχρεωτικής – δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (ΥΕ και ΔΕ) και τεχνολογικής – πανεπιστημιακής μόρφωσης (ΤΕ και ΠΕ).

Η εξέλιξη των υπαλλήλων με υψηλά προσόντα θα είναι ταχύτερη από τους συναδέλφους τους των κατηγοριών υποχρεωτικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που αριθμούν 325.673 εργαζόμενους (43% των υπαλλήλων στον στενό δημόσιο τομέα), αλλά θα γίνει δυσκολότερη, αφού θα πρέπει να δίνουν γραπτές εξετάσεις και προφορική συνέντευξη υπό την εποπτεία του Ειδικού Συμβουλίου Επιλογής Προϊσταμένων που έχει συσταθεί, αρχής γενομένης από το 2012.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ….

Υπουργείο Παιδείας – B. Kουλαϊδής: Μετά το δεκαπενταύγουστο τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων »

Πέθανε ο σκηνοθέτης της «Στέλλας» και του «Ζορμπά», Μιχάλης Κακογιάννης »


«Εφυγε» σε ηλικία 89 ετών ο Μιχάλης Κακογιάννης, ο σκηνοθέτης της «Στέλλας». Ο Ελληνοκύπριος σκηνοθέτης γεννήθηκε στη Λεμεσό της Κύπρου στις 11 Ιουνίου του 1922. Σπούδασε νομικά και θέατρο στο Λονδίνο. Εργάστηκε ως ηθοποιός και σκηνοθέτης στην αγγλική σκηνή το 1941-1951 και ως διευθυντής της «Κυπριακής Ωρας» στο BBC (1941-1951) και ως ηθοποιός στο αγγλικό θέατρο (1945-1951). Το 1951 επέστρεψε στην Αυήνα και αφιερώθηκε ως σκηνοθέτης του θεάτρου και από το 1952 του κινηματογράφου. Ο Κακογιάννης τιμήθηκε με πολλά βραβεία σκηνοθεσίας.

Το 1954 έλαβε το βραβείο στο φεστιβάλ του Εδιμβούργου για το «Κυριακάτικο Ξύπνημα». Το 1955 παρουσιάστηκε η «Στέλλα» με τη Μελίνα Μερκούρη και το Λάμπρο Φούντα στο Φεστιβάλ των Καννών. Η ταινία έλαβε το βραβείο Χρυσής Σφαίρας καλύτερης ξένης ταινίας από την επιτροπή ανταποκριτών ξένου τύπου στο Hollywood το 1955

Το 1956 σκηνοθέτησε «Το κορίτσι με τα μαύρα» που παρουσιάστηκε στο φεστιβάλ των Καννών το 1956 έλαβε βραβείο χρυσής σφαίρας καλύτερης ξένης ταινίας απο την επιτροπή ανταποκριτών ξένου τύπου στο Hollywood. Η ίδια ταινία έλαβε το ασημένιο βραβείο στο φεστιβάλ της Μόσχας

Το 1958 σκηνοθέτησε «Το τελευταίο ψέμα» που παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ των Καννών το 1958, στο φεστιβάλ της Μελβούρνης το 1959 και στο φεστιβάλ του Σαν Φρανσίσκο το 1959 Το 1960 σκηνοθέτησε την «Eroica», με την οποία συμμετείχε στα φεστιβάλ Βερολίνου και Λονδίνου το 1960 και το 1961 κέρδισε στη Θεσσαλονίκη το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας

Το 1962 σκηνοθέτησε την «Ηλέκτρα»μ με την οποία συμμετείχε στο φεστιβάλ Καννών το 1962: Η ταινία έλαβε βραβείο καλύτερης κινηματογραφικής προσαρμογής, ήχου, βραβείο διεθνούς ενώσεως νέων. Επίσης, έλαβε στο φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης το 1962: βραβείο καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, α’ γυναικείου ρόλου. το βραβείο της Ένωσςη Ελλήνων Κριτικών: βραβείο καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, α’ & β΄ γυναικείου ρόλου, α’ ανδρικού, καλύτερης μουσικής. Ακόμη, η ταινία έλαβε βραβεία στα φεστιβάλ του Εδιμβούργου (1962), του Ακαπούλκο (1962), του Βερολίνου (1963) και υποψηφιότητα για Oscar καλύτερης ξένης ταινίας (1962).

Το 1964 σκηνοθέτησε τον «Αλέξη Ζορμπά», το 1967 την ταινία «Όταν τα ψάρια βγήκαν στη στεριά», το 1971 σκηνοθέτησε τις «Τρωάδες», το 1974 παρουσίασε το ντοκιμαντέρ για την τουρκική εισβολή στην Κύπρο «Αττίλας ’74», το 1976 την «Ιφιγένεια», το 1986 την «Γλυκειά πατρίδα» το 1992 την ταινία «Πάνω, κάτω και πλαγίως», το 1999 τον«Βυσσινόκηπο» , η οποία έλαβε το κρατικό βραβείο Υπουργείου Πολιτισμού το 1999, το βραβείο Καλύτερης Φωτογραφίας, Καλύτερων Σκηνικών και Καλύτερων Κοστουμιών

agelioforos.gr

Παρατείνεται η θητεία των Προϊσταμένων Γραφείων Εκπαίδευσης »

Παρατείνεται η θητεία των Προϊσταμένων Γραφείων Εκπαίδευσης

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr

ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ

Και μετά τις 31 Ιουλίου εξακολουθούν να ασκούν τα καθήκοντά τους οι Προϊστάμενοι των Γραφείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, οι Προϊστάμενοι των Γραφείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι Προϊστάμενοι των Γραφείων Φυσικής Αγωγής και οι Προϊστάμενοι των Γραφείων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.

Αυτό προβλέπει σημερινή απόφαση του υπ. Παιδείας.

Διαμαρτύρονται για την ανάκληση της απόσπασής τους »

Διαμαρτύρονται για την ανάκληση της απόσπασής τους

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Εσσης «Δελμούζος» , απέστειλε στην Αν. υπουργό Παιδείας Φ. Γεννηματά την ακόλουθη επιστολή:

Κυρία Υπουργέ

Υπηρετούμε επί τρία χρόνια την ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο κρατίδιο της Έσσης με συνέπεια και υπευθυνότητα.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ…..

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση