Archive for 26 Μαΐου, 2011

Τι ισχύει για τους διορισμούς μόνιμων – αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών στην Π.Ε. για το έτος 2011-12, του αιρετού Δημήτρη Μπράτη »

Μπράτης Δημήτρης

Αιρετός του ΚΥΣΠΕ

d.mpratis@gmail.com

http://www.mpratis.gr

τηλ. 6974750402 – 2103312790

2103442884

fax: 2103246893

Τι ισχύει για τους διορισμούς μόνιμων – αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

για το σχολικό έτος 2011-12

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Με αφορμή ερωτήματα συναδέλφων, σχετικά με τους φετινούς διορισμούς εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ( μόνιμων , αναπληρωτών και ωρομίσθιων) σας ενημερώνω για τα εξής:

1. Μόνιμοι διορισμοί

Σύμφωνα με το άρθρο 9 του Ν. 3848/2010 μέχρι και το σχολικό έτος 2011-2012 οι διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση γίνονται σε ποσοστό 60% από τους ισχύοντες πίνακες διοριστέων εκπαιδευτικών του ΑΣΕΠ και σε ποσοστό 40% από τους πίνακες προσωρινών αναπληρωτών με πραγματική προϋπηρεσία.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ 1: Αν δεν υπάρχουν επιτυχόντες του ΑΣΕΠ, τότε οι μόνιμοι διορισμοί γίνονται από τους πίνακες προσωρινών αναπληρωτών (Αυτό συνέβη πέρυσι στους δασκάλους και θα συμβεί και φέτος, αφού οι αδιόριστοι επιτυχόντες είναι μόνο 23. )

ΣΗΜΕΙΩΣΗ 2: Οι πίνακες των αναπληρωτών θα συνταχθούν με βάση την προϋπηρεσία που αποκτήθηκε μέχρι τις 30/6/2010. Η φετινή προϋπηρεσία θα μετρήσει στο μέλλον μετά τη διεξαγωγή του νέου διαγωνισμού του ΑΣΕΠ.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ 3: Για να μπορέσει κάποιος να κάνει αίτηση για μόνιμο διορισμό, με βάση τα μόρια της προϋπηρεσίας, θα πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να έχει κάνει αίτηση για αναπληρωτής. Για τους διοριστέους του ΑΣΕΠ δεν είναι υποχρεωτικό εκτός αν θέλουν να διοριστούν, μόνιμα, με τα μόρια της προϋπηρεσίας.

2. Προσλήψεις αναπληρωτών – ωρομίσθιων

Αρχές Ιουνίου του 2011 αναμένεται να εκδοθεί η εγκύκλιος για τις προσλήψεις αναπληρωτών – ωρομισθίων του σχ. έτους 2011-2012.
Οι προσλήψεις των αναπληρωτών και ωρομίσθιων μέχρι και το σχ. έτος 2011-2012 γίνονται από τους ενιαίους πίνακες των προσωρινών αναπληρωτών με βάση την προϋπηρεσία που αποκτήθκε μέχρι 30/6/2010.

3. Ειδικές κατηγορίες
Σύμφωνα με το άρθρο 9 του Ν.3848/2010 παρ.8 και 10 προβλέπεται αριθμός μόνιμων διορισμών, που καθορίζεται με Υπουργική Απόφαση, εκπαιδευτικών με 30μηνη προϋπηρεσία καθώς και εκπαιδευτικών που ανήκουν σε ειδικές κατηγορίες (εκπαιδευτικοί με ποσοστό μόνιμης αναπηρίας άνω του 67%, γονείς περισσότερων των τριών τέκνων κλπ).

4. Αριθμός διορισμών

Ο τελευταίος διαγωνισμός του ΑΣΕΠ έγινε το 2009. Οι μόνιμοι διορισμοί τα σχολικά έτη 2009-10,2010-11 έγιναν με βάση αυτόν και έτσι θα γίνουν και το σχ. έτος 2011-12.

ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ

Σχ. Έτος 2009-10

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ….

ΔΕΙΤΕ συγκεντρωμένα όλα τα θέματα Ημερησίων και Εσπερινών, Γενικών Λυκείων, ΕΠΑΛ (ομάδα Α και Β), ειδικά μαθήματα και μαθήματα ειδικότητας »

ΔΕΙΤΕ συγκεντρωμένα όλα τα θέματα Ημερησίων και Εσπερινών, Γενικών Λυκείων, ΕΠΑΛ (ομάδα Α και Β), ειδικά μαθήματα και μαθήματα ειδικότητας

Συντάξεις: περικοπές 2,7 δισ. το 2011 και 6,5 δισ. ως το 2015 »

Κ. ΠΑΠΑΔΗΣ

Καταιγίδα μέτρων ανακοίνωσε η κυρία Κατσέλη λέγοντας ότι τα επιβάλει «η χρηματοπιστωτική αστάθεια»

Συντάξεις: περικοπές 2,7 δισ. το 2011 και 6,5 δισ. ως το 2015
«Η παρατεταμένη χρηματοπιστωτική αστάθεια και αβεβαιότητα, οδηγεί στην ανάγκη επιπρόσθετων μέτρων», δήλωσε η κυρία Λούκα Κατσέλη

Καταιγίδα μέτρων που προκαλούν μειώσεις στις συντάξεις, στα εφάπαξ βοηθήματα, στα κοινωνικά επιδόματα, στο ΕΚΑΣ, αλλά και στα επιδόματα ανεργίας, περιλαμβάνει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα σταθερότητας, που αφορά το υπουργείο Εργασίας.

Οι περικοπές δαπανών και η αύξηση των εσόδων στους φορείς κοινωνικής πολιτικής (ασφαλιστικά ταμεία, Εργατική Κατοικία, Εστία και ΟΑΕΔ) θα φθάσουν το 2011 τα 2,730 δισ. ευρώ, ενώ μέχρι το 2015 οι περικοπές θα αγγίξουν τα 6,5 δισ. ευρώ.

«Η παρατεταμένη χρηματοπιστωτική αστάθεια και αβεβαιότητα, οδηγεί στην ανάγκη επιπρόσθετων μέτρων», δήλωσε η υπουργός Εργασίας κ. Λούκα Κατσέλη, σημειώνοντας ότι η χώρα μας δεν θα είναι έτοιμη να βγει στις διεθνείς αγορές ούτε το 2012 ούτε το 2013.

«Επώδυνα αλλά αναγκαία», χαρακτήρισε τα μέτρα ο αναπληρωτής υπουργός κ. Γ. Κουτρουμάνης, υπογραμμίζοντας ότι γίνεται προσπάθεια τα βάρη να κατανεμηθούν δίκαια.

Η εξειδίκευση των μέτρων έτσι όπως παρουσιάσθηκε από την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας περιλαμβάνει τα εξης:

1. Επιβολή επιπλέον εισφοράς αλληλεγγύης (ΛΑΦΚΑ) στις κύριες συντάξεις. Αυξάνεται – πιθανότατα από την πρώτη Σεπτεμβρίου – η ειδική εισφορά που ήδη καταβάλλουν οι συνταξιούχοι με κύρια σύνταξη άνω των 1.700 ευρώ. Σήμερα οι συνταξιούχοι με υψηλότερη των 1.700 ευρώ σύνταξη καταβάλουν εισφορά από 4% έως 10%. Με τη νέα ρύθμιση η εισφορά κλιμακώνεται από 6% έως 14%.

2. Ειδική εισφοράστους συνταξιούχους ηλικίας κάτω των 60 ετών. Η εισφορά – κατά μέσο όρο – θα φθάσει το 8% και θα αφορά όσους συνταξιοδοτήθηκαν κάνοντας χρήση προγράμματα εθελούσιας εξόδου. Δεν θα θιγούν οι συντάξεις μητέρων ανηλίκων, αποστράτων, καθώς και όσοι συνταξιοδοτήθηκαν υποχρεωτικά με νόμο.

3. Καθιέρωση ΛΑΦΚΑ στις επικουρικές συντάξεις. Θα αφορά τις επικουρικές άνω των 300 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες η εισφορά θα κυμαίνεται από 3% έως 10% αναλόγως με το ύψος της παρεχόμενης σύνταξης.

4. Μείωση των επικουρικών συντάξεων. Από το 2012 αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού των επικουρικών συντάξεων, ειδικά, στα ταμεία που αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα. Ταυτοχρόνως αναμένεται να αυξηθούν οι ασφαλιστικές εισφορές για την επικούρηση. «Δεν είναι δυνατόν με εισφορές 3% + 3% να δίδονται συντάξεις με αναπλήρωση από 26% έως 40%», δήλωσε ο κ. Κουτρουμάνης.

5. Μείωση του εφάπαξ βοηθήματοςτων δημοσίων υπαλλήλων, καθώς και των υπαλλήλων της ΔΕΗ. Η μείωση ενδέχεται να φθάσει το 10%, ενώ θα αφορά και όσους έχουν υποβάλλει την αίτηση και καθυστερεί η απόδοση του εφάπαξ λόγω έλλειψης χρημάτων. Αλλαγές θα υπάρξουν στον υπολογισμό του εφάπαξ σε όσα ταμεία αντιμετωπίζουν αναλογιστικό έλλειμμα.

6. Περιορισμός αναπηρικών συντάξεων. Σταδιακά θα γίνει επανέλεγχος σε όλες τις αναπηρικές συντάξεις. Σήμερα οι αναπηρικές αντιπροσωπεύουν το 13,8% του συνόλου των συντάξεων και στόχος είναι να φθάσουν στο 10% το 2015 και στο 8% το 2020. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται σε περιοχές όπως η Κρήτη όπου εμφανίζονται «αφύσικα» υψηλά ποσοστά αναπήρων συνταξιούχων.

7. Επιδόματα ανεργίας. Αλλαγές θα γίνουν στο χρόνο επιδότησης των εποχιακώς απασχολουμένων που εργάζονται μερικού μήνες το χρόνο και τους υπόλοιπους επιδοτούνται. «Είναι στρεβλό κάποιοι να λαμβάνουν επίδομα ανεργίας με μόνο τέσσερις μήνες απασχόλησης το χρόνο», τόνισε ο κ. Κουτρουμάνης.

8. Περιορισμός δικαιούχων ΕΚΑΣ και επιδοτήσεων ΟΕΚ – ΟΕΕ (Εργατική Εστία). Τίθενται εισοδηματικοί περιορισμοί για τους δικαιούχους επιδομάτων, όπως το ΕΚΑΣ, αλλά και των παροχών των Οργανισμών Εργατική Κατοικία και Εστία. Οι δύο Οργανισμοί ενοποιούνται, όπως και το Παρατηρητήριο Απασχόλησης (ΠΑΕΠ) και η εταιρία Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΕΚΑΕ).

9. Αύξηση της εισφοράς υπέρ των ανέργων (ΟΑΕΔ)στον ιδιωτικό τομέα. Σήμερα εισφορά (εργοδότη και εργαζόμενου) είναι 4% και θα διαμορφωθεί στο 5%. Καθιερώνεται εισφορά αλληλεγγύης υπέρ των ανέργων και στους δημοσίους υπαλλήλους, όπως και στους εργαζόμενους στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Με τα χρήματα αυτά θα στηρίζονται τα προγράμματα απασχόλησης του ΟΑΕΔ.

10. Τα μέτρα που αφορούν την τετραετία έως το 2015 αφορούν:
· Την καταπολέμηση της ανασφάλιστης εργασίας, από το 25% στο 16% και την αύξηση της εισπραξιμότητας των ΦΚΑ, ύψους 1.300 εκ. ευρώ.
· Την αύξηση των εισφορών στους φορείς (ΟΓΑ, ΕΤΑΑ, ΟΑΕΕ) κατά 800 εκ. ευρώ.
· Την αναμόρφωση του συστήματος παροχών αναπηρικών συντάξεων, ύψους 600 εκ. ευρώ.
· Τον εξορθολογισμό των παρεχομένων επικουρικών συντάξεων, ύψους 700 εκ. ευρώ.
· Την περαιτέρω μείωση των ιατροφαρμακευτικών δαπανών και των λοιπών δαπανών Υγείας μέσω της λειτουργίας του ΕΟΠΥ κατά 620 εκ. ευρώ.
· Τον εξορθολογισμό και αναδιάταξη των κινήτρων για την άσκηση επιδοματικής πολιτικής από τον ΟΑΕΔ ύψους 290 εκ. ευρώ
· Τον εξορθολογισμό των εφάπαξ παροχών προς τους δικαιούχους του στενού και ευρύτερου δημοσίου τομέα ύψους 200 εκ. ευρώ.

tovima.gr,

Ένας χρόνος Μνημόνιο. Πιο φτωχοί. Πιο σοφοί; των Νατάλίας Μανολιάδου, Δημήτρη Μητρόπουλου, Κατερίνα Σιγάλα »

· Μπαίνουμε σε μια νέα φάση. Από την πρώτη φάση που ήταν η εμπέδωση του μνημονίου, περνάμε στην δεύτερη φάση που στην πραγματικότητα αφορά την ελεγχόμενη χρεοκοπία. Το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου και της χώρας, η συρρίκνωση του δημοσίου, η κινεζοποίηση των εργασιακών σχέσεων, η ευθυγράμμιση (συναίνεση) όλου του πολιτικού συστήματος στις ορέξεις των δανειστών, αφορούν την νέα φάση.

· Σαν κλάδος, αλλά και σαν συνδικαλιστικό κίνημα έχουμε νέα καθήκοντα μπροστά μας. Ο αγώνας για τον μισθό και τα όρια συνταξιοδότησης καθορίζονται ποια στις υποχρεωτικές συνταγματικές ρυθμίσεις του συμφώνου για το ευρώ που θα καθορίζονται στα πλαίσια του ευρωμνημονίου διαρκείας. Οι θέσεις εργασίας καθορίζονται από τους εκβιασμούς των δανειστών για 200.000 λιγότερους δημόσιους υπάλληλους και τις απαιτήσεις για κλεισίματα σχολείων και νοσοκομείων και την προετοιμασία για άρση της μονιμότητας αλλά και απολύσεις μέσω της αξιολόγησης.

· Ένας χρόνος κινητοποιήσεις στις νέες συνθήκες του Μνημονίου μπορεί να μας κάνει πιο σοφούς. Υπάρχει αρκετή πείρα σε όλους. Το σύστημα δε θα κάνει την παραμικρή παραχώρηση, αν δεν κινδυνεύει να χάσει τα πάντα. Οι επί μέρους αγώνες και ο στενός συνδικαλιστικός αγώνας δεν οδηγούν σε κυβερνητική υποχώρηση. Το επιβεβαιώνουν οι απεργίες των γιατρών, των ΜΜΜ, πολλές δικές μας κινητοποιήσεις.

· Υπάρχει απουσία προοπτικής για το μέλλον. Πάνω σε αυτό στηρίζεται η κυβέρνηση Παπανδρέου. Επί 1 χρόνο με τα ΜΜΕ στο πλευρό του καλλιέργησε την αυταπάτη ότι δεν υπάρχει άλλη λύση. Η απάτη αυτή της κυβέρνησης Παπανδρέου πρέπει να ανατραπεί.

· Απαιτείται συντονισμός των αγώνων και συνολικό σχέδιο για την έξοδο από την κρίση. Αγώνας χωρίς στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης και την απαλλαγή της χώρας από το μνημόνιο, χωρίς ελπίδα που να στηρίζεται σε ένα συνολικό πολιτικό σχέδιο για την έξοδο από την κρίση, είναι αδύναμος.

· Δε μηδενίζουμε κάθε κινητοποίηση που εκφράζει τη λαϊκή οργή στην επίθεση που δεχόμαστε καθημερινά από την κυβέρνηση. Απεναντίας είμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Όμως με βάση την εμπειρία ενός χρόνου, πρέπει να συνολικοποιήσουμε, να πολιτικοποιήσουμε τους αγώνες μας. Και αυτό σημαίνει να απαντήσουμε στους προβαλλόμενους μονόδρομους για το χρέος, την χώρα, την κοινωνία, αλλά πρώτα και κύρια να οικοδομήσουμε τις προτάσεις μας για το πώς θα ανατραπεί αυτό το πολιτικό σύστημα και το νέο πολιτικό καθεστώς της επιτήρησης.

· Το τελευταίο διάστημα έχουν ξεκινήσει αυθόρμητοι αγώνες στην Ισπανία που ζητάνε δουλειά και δημοκρατία. Οι αγώνες στον Αραβικό κόσμο για την ανατροπή των καταπιεστικών και διεφθαρμένων καθεστώς συνεχίζονται. Όλες οι πλατείες γίνονται σύμβολα του αγώνα για να φύγουν οι κυβερνήσεις – υπάλληλοι των αγορών, για μια διέξοδο στις κοινωνίες που να διασφαλίζει την δουλειά, την αξιοπρέπεια, την δημοκρατία. Και στην Ελλάδα έχουν ξεκινήσει τέτοιες κινήσεις από το διαδίκτυο για το Σύνταγμα! Και σήμερα Πέμπτη 26/05 υπάρχει κάλεσμα στην πλατεία Συντάγματος!

· Η αριστερά και το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα δεν έχει το ηθικό και πολιτικό κύρος να καθοδηγήσει αυτούς τους αγώνες. Βρίσκεται σε κρίση και απαξίωση. Καθήκον μας είναι να συναντηθεί με αυτές τις αυθόρμητες κινήσεις, σε βάση ισοτιμίας.

· Το Σάββατο 4 Ιουνίου ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ καλούν σε συλλαλητήριο στις 11.00 πμ στην Κλαυθμώνος. Να μετατραπεί σε κατάληψη της πλατείας Συντάγματος. Για μία βδομάδα, ένα μήνα, όσο χρειαστεί! Με στόχο να φύγουν οι κλέφτες, να φύγουν οι πωλητές της χώρας!

ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ-ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ!

Όλοι στην Γ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά, Πέμπτη 2 Ιουνίου στις 09.30 πμ στο συγκρότημα Τζαβέλλα

Μανολιάδου Ναταλία, Μητρόπουλος Δημήτρης, Σιγάλα Κατερίνα
Μέλη της Αγωνιστικής Παρέμβασης-Γληνός στην ΕΛΜΕ Πειραιά

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση