Archive for 28 Οκτωβρίου, 2010

Η McAfee χαρτογραφεί την επικινδυνότητα του Internet »



Οι περισσότεροι χρήστες του Internet γνωρίζουν ότι η πλοήγηση στον παγκόσμιο ιστό κρύβει κινδύνους, καθώς υπάρχουν πάρα πολλά sites που περιλαμβάνουν κακόβουλο κώδικα. Η εταιρεία λογισμικού ασφαλείας McAfee επιχείρησε να αποτυπώσει σε οπτική μορφή την επικινδυνότητα του web, υπολογίζοντας το ποσοστό επικινδυνότητας ανά top-level domain (TLD).

Η McAfee προχώρησε σε εκτίμηση κινδύνου τόσο στα generic top-level domains, (.com, .org κλπ), όσο και στα TLD που αντιστοιχούν στις διάφορες χώρες. Όσον αφορά τα generic, η εταιρεία εκτιμά ότι το 30% των .com sites περιλαμβάνουν μικρούς ή μεγάλους κινδύνους. Αυτό, βέβαια, είναι λίγο-πολύ γνωστό και δυστυχώς δε μπορούν να γίνουν και πολλά πράγματα σε προληπτικό επίπεδο, καθώς είναι πρακτικά αδύνατο για έναν χρήστη του Internet να αποφεύγει όλα τα .com sites. Εξίσου επικίνδυνα είναι τα .info sites, οπότε όσοι αναζητούν πληροφορίες ίσως θα έπρεπε να αποφεύγουν τα .info.

Όσο για τις χώρες, τα sites του Βιετνάμ (.vn) είναι τα πλέον επικίνδυνα, με ποσοστό 29,4%. Ακολουθεί το Καμερούν με κατάληξη .cm, κάτι απολύτως φυσιολογικό. Οι επιτήδειοι δημιουργούν πολλά επικίνδυνα sites στο .cm, ελπίζοντας σε λάθος πληκτρολογήσεις του .com από απρόσεκτους χρήστες.

Στον αντίποδα, τα πλέον ασφαλή TLD είναι τα .travel, .edu, .jp (Ιαπωνία), με ποσοστό επικινδυνότητας κάτω από 0,1%. Όσο για την Ελλάδα, το ποσοστό των επικίνδυνων .gr sites υπολογίζεται στο 0,3%, ένα πολύ καλό νούμερο σε σχέση με δεκάδες άλλες χώρες.

Πηγή: pcmag

Παραγωγή ενέργειας από νερό! »

Τα πρώτα αποτελέσματα του ερευνητικού έργου για την ολιστική μετατροπή συμβατικών αυτοκινήτων σε ηλεκτρικά και τη βιώσιμη παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από το νερό, παρουσίασαν την Τετάρτη ο καθηγητής του ΕΜΠ, κ. Ευάγγελος Χριστοφόρου, και ο Νομάρχης Αθηνών, κ. Ιωάννης Σγουρός.

Το ερευνητικό έργο φέρει τον τίτλο City Battery Electric Car (CiBEC) και θα παραδοθεί τους επόμενους μήνες στη Νομαρχία Αθηνών, η οποία χρηματοδότησε την ερευνητική προσπάθεια με το ποσό των 672.682,93 ευρώ.

Η παρουσίαση επικεντρώθηκε σε μία καινοτόμο μέθοδο ταχείας παραγωγής υδρογόνου και ηλεκτρικής ενέργειας από το πόσιμο, μη πόσιμο και θαλασσινό νερό.

Το κόστος μετατροπής για αυτοκίνητα μικρού κυβισμού προβλέπεται στα 5.000 ευρώ με 7.000 ευρώ ανά αυτοκίνητο, με κόστος χρήσης και συντήρησης μικρότερο από 1 ευρώ ανά 100 χιλιόμετρα, χωρίς την παραμικρή μόλυνση του περιβάλλοντος.

Η απόσβεση του ποσού για την μετατροπή γίνεται σε 2 χρόνια με μέσο όρο κυκλοφορίας 30.000 χλμ/χρόνο.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Νομαρχίας Αθηνών, το πετυχημένο αυτό έργο που εκπονείται με πολύ μικρό προϋπολογισμό, φιλοδοξεί να ανακουφίσει τα ελληνικά νοικοκυριά στα θέματα κόστους μεταφοράς και ηλεκτρικής ενέργειας, να προσφέρει νέες ανταγωνιστικές θέσεις εργασίας και προοπτικές εξαγωγών υψηλής τεχνολογίας δείχνοντας τις δυνατότητες που έχει η χώρα για την έξοδο από την κρίση.

Στόχος της Νομαρχίας Αθηνών είναι, σε συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο, να υιοθετηθεί μια πολιτική επιβράβευσης όσων προχωρήσουν στη μετατροπή των συμβατικών αυτοκινήτων σε ηλεκτρικά, με μηδενικά τέλη κυκλοφορίας και ελεύθερη στάθμευση.

Για το econews

«Συγχωροχάρτι» του Πούτιν στον Αλεξάντρ Σολζενίτσιν »

Ο ρώσος πρωθυπουργός «ευλόγησε» τη νέα επίτομη έκδοση του επί 20 χρόνια απαγορευμένου στην ΕΣΣΔ «Αρχιπελάγους Γκουλάγκ»


ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΚΟΥΖΕΛΗ
Τη νέα επίτομη έκδοση του έργου του σοβιετικού νομπελίστα Αλεξάντρ Σολζενίτσιν «Αρχιπέλαγος Γκουλάγκ» παρουσίασε προχθές ο ρώσος πρωθυπουργός Βλαντίμιρ Πούτιν. Η πασίγνωστη αυτοβιογραφική λογοτεχνική κατάθεση του Σολζενίτσιν για τα βασανιστήρια και τα εγκλήματα στα στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας της σταλινικής Ρωσίας ήταν απαγορευμένη στην ΕΣΣΔ ως την εποχή της περεστρόικα.

Το μυθιστόρημα ταυτίζεται με την εισαγωγή στο δυτικό λεξιλόγιο του ρωσικού όρου «γκουλάγκ» και τη γνωριμία με την πραγματικότητα στα σοβιετικά στρατόπεδα εργασίας. Υπολογίζεται ότι συνολικά περισσότεροι από 18 εκατομμύρια άνθρωποι βασανίστηκαν εκεί, ενώ περίπου 4,5 εκατομμύρια κατάδικοι έχασαν τη ζωή τους στα γκουλάγκ που αναπτύχθηκαν σε ολόκληρη την τέως σοβιετική επικράτεια ήδη από τον 17ο αιώνα.

Η νέα επίτομη έκδοση του τρίτομου έργου, την οποία επιμελήθηκε η χήρα του συγγραφέα Ναταλία Σολζενίτσινα, ετοιμάστηκε ειδικά για σχολική χρήση. Το πρώτο τιράζ είναι 10.000 αντίτυπα, τα οποία και θα διατεθούν στα λύκεια. «Τo “Αρχιπέλαγος Γκουλάγκ” αποτελεί βασικό ανάγνωσμα για τους ρώσους μαθητές» σημείωσε ο Πούτιν κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τη Ναταλία Σολζενίτσινα στη Μόσχα και χαρακτήρισε την έκδοση «σημαντικό γεγονός» με ιδιαίτερη συμβολική σημασία, καθώς η κυκλοφορία της «συνέπεσε με τις παραμονές της Ημέρας Μνήμης για τα θύματα της πολιτικής καταστολής» που γιορτάζεται στη Ρωσία στις 30 Οκτωβρίου. […..]

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ…

Τα μαθηματικά εν καιρώ πολέμου »



Aπό τα σημαντικότερα επιτεύγματα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου θεωρείται η αποκωδικοποίηση της μηχανής Enigma –την οποία οι Γερμανοί χρησιμοποιούσαν για την επικοινωνία τους– από τον φημισμένο μαθηματικό Άλαν Τιούρινγκ

NAFTEMPORIKI.GR
Κανείς δεν γνωρίζει ποια θα ήταν η εξέλιξη της ιστορίας χωρίς τα μαθηματικά, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν κατά κόρον από τις μεγάλες δυνάμεις σε σημαντικούς πολέμους της παγκόσμιας ιστορίας, όπως ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος, η κρίση του Κόλπου των Χοίρων και ο γαλλοϊσπανικός πόλεμος.

Για τον καθοριστικό ρόλο που έχουν διαδραματίσει τα μαθηματικά στην κατασκοπεία εν καιρώ πολέμου αλλά και τις εφαρμογές της μαθηματικής επιστήμης από τις σύγχρονες μυστικές υπηρεσίες μιλά στο naftemporiki.gr ο διακεκριμένος μαθηματικός και λογοτέχνης, Τεύκρος Μιχαηλίδης.

Σύμφωνα με τον κ. Μιχαηλίδη, η χρήση των μαθηματικών στον πόλεμο ξεκίνησε ήδη από τον 16ο αιώνα, στη διάρκεια του γαλλοϊσπανικού πολέμου, και εκτείνεται έως τις μέρες μας, με τις σύγχρονες μυστικές υπηρεσίες να χρησιμοποιούν τους πρώτους αριθμούς για την κωδικοποίηση της επικοινωνίας τους.

Η μηχανή Enigma, τα τανκς και τα μαθηματικά….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ…

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση