Archive for 23 Οκτωβρίου, 2010

Σε «Πανεπιστήμια Α.Ε.» μετατρέπονται τα ΑΕΙ »

Με κριτήρια η χρηματοδότηση – Το κάθε ίδρυμα θα αποφασίζει για μισθούς και προσλήψεις


Σε διαβούλευση το κείμενο των προτάσεων για τις αλλαγές στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα
Πρύτανης ακόμα και από ξένο πανεπιστήμιο θα μπορεί να διοικεί τα νέα ΑΕΙ σύμφωνα με το κείμενο της διαβούλευσης που δόθηκε στο Ρέθυμνο. Τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα γίνονται αυτοδιοικούμενα όργανα που θα αποφασίζουν τόσο για τη μισθοδοσία όσο και για τις προσλήψεις που θα πραγματοποιούν. Στο συμβούλιο διοίκησης τους θα μετέχουν ακαδημαϊκά αλλά και εξωτερικά μέλη.

Η ενίσχυση της αυτοδιοίκησης των ΑΕΙ περιλαμβάνει εκχώρηση αρμοδιοτήτων, όπως η μισθοδοσία και η πρόσληψη καθηγητών, που σήμερα γίνονται από το υπουργείο Παιδείας. Τα διοικητικά όργανα των πανεπιστημίων, όπως η Σύγκλητος και το Συμβούλιο Διοίκησης θα έχουν τις αρμοδιότητες αυτές και θα λογοδοτούν στο υπουργείο.

Στην διαβούλευση θα αποσαφηνιστεί η σύνθεση των οργάνων αλλά προτείνεται το Συμβούλιο Διοίκησης να αποτελείται από άμεσα εκλεγμένα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του Ιδρύματος, εξωτερικά μέλη, φοιτητές και εκπροσώπους του διοικητικού προσωπικού. Ως εξωτερικά μέλη χαρακτηρίζονται σημαντικές προσωπικότητες που έχουν διακριθεί σε διάφορους τομείς της επιστήμης, των γραμμάτων, των τεχνών και της ευρύτερης κοινωνίας.

Η χρηματοδότηση των ΑΕΙ παραμένει κρατική αλλά θα εξαρτάται από την “βαθμολογία” του κάθε ΑΕΙ μέσω 15 κριτηρίων. Μεταξύ των αλλαγών προβλέπεται ότι η μονιμοποίηση θα ξεκινάει από τους αναπληρωτές καθηγητές κάτι που μέχρι τώρα ίσχυε και για τους επίκουρους.

Ενθαρρύνεται η μετακίνηση των φοιτητών μεταξύ τμημάτων αλλά και ΑΕΙ ενώ για το σύνολο των θεμάτων τους περιλαμβανομένων και της στέγασης και σίτησης τους θα καθορίζει ξεχωριστά ο αναλυτικός κανονισμός του κάθε πανεπιστημίου. Ανοιχτό αφήνεται το ενδεχόμενο συνεργασίας με ιδιώτες. Εισάγονται ακόμη φοιτητοδάνεια σε συνεργασία με τράπεζες.

Σύμφωνα με το υπουργείο, οι νέοι φοιτητές θα εισάγονται σε Σχολές ή ανάλογα με τις συνθήκες σε Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (Πανεπιστήμιο ή Τεχνολογικό ίδρυμα). Μετά το τέλος του πρώτου έτους θα εντάσσονται στα επιμέρους προγράμματα σπουδών της Σχολής, ανάλογα με τις επιδόσεις και τις προτιμήσεις τους.

Όσον αφορά στο διδακτικό προσωπικό προτείνεται να κρίνεται και να αξιολογείται ενώ οι καθηγητές θα μπορούν να διδάσκουν ταυτόχρονα σε Ελλάδα και εξωτερικό. Δημιουργούνται κέντρα αριστείας και το Εθνικό Πανεπιστημιακό που θα στηρίζει τις τεχνολογικές καινοτομίες των ιδρυμάτων, τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας και τα πνευματικά τους δικαιώματα.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Σύνοδος-μπαρούτι »

Σε κλίμα όξυνσης διεξάγεται η Σύνοδος των πρυτάνεων από χθες, στο Ρέθυμνο της Κρήτης. Φοιτητές και καθηγητές βρίσκονται στους δρόμους της πόλης, διαμαρτυρόμενοι για τον επικείμενο νέο νόμο πλαίσιο, ενώ μαζί με τους πρυτάνεις περιμένουν τη σημερινή άφιξη της υπουργού Παιδείας.


Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, το κείμενο που θα δοθεί στους πρυτάνεις δεν θα περιλαμβάνει πολλές εκπλήξεις, αφού έχουν αφαιρεθεί αρκετές από τις προτάσεις που θα προκαλούσαν (ειδικά για διοίκηση και οικονομικά) τους εκπροσώπους των Ιδρυμάτων, ενώ τα προτεινόμενα σχέδια θα έχουν τον απαραίτητο εναλλακτικό χαρακτήρα.

Σ’ αυτό το «φιλτράρισμα» οδήγησε ο προβληματισμός των τελευταίων ημερών στο υπουργείο Παιδείας τόσο για το χρόνο ανακοίνωσης (πριν ή μετά τις εκλογές) όσο και για το περιεχόμενο. Το πλαίσιο, βέβαια, δεν αλλάζει. Οριοθετήθηκε από τις ανακοινώσεις των Δελφών.

Η απουσία, πάντως, του ΕΜΠ από τη Σύνοδο είναι ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί. Η πρυτανεία του Ιδρύματος ανακοίνωσε ότι δεν θα παραστεί στη Σύνοδο παραπέμποντας στη σκληρή -προ ημερών- απόφαση της Συγκλήτου, για «ταπείνωση και απαξίωση του δημόσιου πανεπιστημίου» και το σχετικό διάλογο προσχηματικό. Η στάση του ΕΜΠ αποτελεί κορύφωση των αντιδράσεων που εκφράστηκαν αμέσως μετά τις ανακοινώσεις των Δελφών.

Η διοίκηση από χορηγούς και επιχειρηματίες και το βάρος της οικονομικής διαχείρισης, ειδικά υπό το παρόν καθεστώς υποχρηματοδότησης, αποτελούν σημεία αιχμής για τις διοικήσεις των πανεπιστημίων.

Αλλωστε, η φετινή δραστική μείωση της κρατικής χρηματοδότησης έχει προκαλέσει ήδη αναταραχή στα Ιδρύματα, ενώ για τον ίδιο λόγο πολλά ΤΕΙ προειδοποιούν για κινητοποιήσεις.

Στη χθεσινή ατζέντα της Συνόδου ήταν η υποχρηματοδότηση, τα προβλήματα λόγω της μείωσης των ασποσπασμένων εκπαιδευτικών, ζητήματα φοιτητικής μέριμνας κ.ά. Σήμερα συζητούνται οι αλλαγές στην τριτοβάθμια, ενώ στο κλείσιμο των εργασιών αναμένονται οι ανακοινώσεις της υπουργού.
edugate.gr

Νέος, εργατικός, πτυχιούχος, ζητεί εργασία »



Μοιάζει με ένα μεγάλο φασαριόζικο παζάρι υποψήφιων στελεχών επιχειρήσεων. Σε λαϊκή αγορά με προϊόντα υψηλών προδιαγραφών. «Μέρες Καριέρας» ονομάζεται η εκδήλωση που διοργανώνει κάθε χρόνο ένας διαδικτυακός τόπος αναζήτησης εργασίας. Εύηχο και αισιόδοξο όνομα. Εκεί, το περασμένο Σαββατοκύριακο, τίτλοι σπουδών, μεταπτυχιακά, άνθρωποι με όρεξη και όνειρα για δουλειά, γεμάτοι δημιουργικότητα, είχαν ραντεβού με το… παρόν. Γιατί για μέλλον, δύσκολα τα πράγματα. Και μάλλον μακριά απ’ την Ελλάδα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ…

Μεγάλο μυστικό: Ο άνθρωπος είναι ο απόλυτος οικονομικός πόρος. »

Human resources το λένε οι αγγλοσάξωνες. Ανθρώπινοι πόροι. Κυνισμός μαζί και ακριβολογία.

Ο άνθρωπος είναι πόρος. Με την οικονομική έννοια. Μάλιστα είναι ο απόλυτος οικονομικός πόρος. Χωρίς την παρέμβαση του ανθρώπου κανένας φυσικός πόρος δεν μπορεί να έχει ή να αποκτήσει αξία. Ο άνθρωπος και η ανθρώπινη εργασία είναι ο απαραίτητος όρος και ο καταλύτης που μεταμορφώνει τους φυσικούς πόρους, όπως τα μεταλλεύματα και τα ορυκτά, τα χωράφια και τις σοδειές, την ξυλεία των δασών, το νερό των ποταμών, την πέτρα την ίδια, σε κάτι με αξία. Σε πλούτο.

Οι πόλεμοι, μικροί και μεγάλοι, δεν γίνονται μόνο για τους φυσικούς πόρους. Γίνονται βασικά για την κυριαρχία πάνω σε μεγάλους πληθυσμούς ανθρώπων. Ουσιαστικά όλη η παγκόσμια διαμάχη ιστορικά έχει μία και μόνη επιδίωξη. Την κυριαρχία επί ανθρώπων. Ολα τα άλλα είναι άχρηστα και ασήμαντα χωρίς τους ανθρώπους που μεταβάλλουν την πέτρα ή το ορυκτό σε κάτι χρήσιμο. Σε αξία και πλούτο.

Το ίδιο το χρήμα, ιδίως στις νεότερες μεταλλάξεις του σε ένα απλό χαρτονόμισμα χωρίς αντίκρυσμα σε κάτι άλλο, έχει ελάχιστη αξία χωρίς ανθρώπους που να μοχθούν για να δώσουν πραγματική αξία σε φυσικούς πόρους. Για τον λόγο αυτό, στο παγκόσμιο σύστημα, το χρήμα είναι κάτι που έρχεται δεύτερο. Το πρωτεύον είναι η κυριαρχία. Ο έλεγχος. Ο έλεγχος μεγάλων πληθυσμών. Διότι μόνο ο άνθρωπος είναι ο απόλυτος οικονομικός πόρος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ…

Το Εγκόλπιο του Εκπαιδευτικού : »

Το Εγκόλπιο του Εκπαιδευτικού :

Ολόκληρη η ισχύουσα εκπαιδευτική Νομοθεσία από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ….

Δημήτρης Μπράτης : Ανοιχτή επιστολή προς όλους τους συναδέλφους μου »

Δημήτρης Μπράτης : Ανοιχτή επιστολή προς όλους τους συναδέλφους μου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ…

Σάλος με τις καταπατήσεις στα καμένα της Ηλείας »



Όργιο καταπατήσεων στις δασικές εκτάσεις της Πελοποννήσου που καταστράφηκαν από τις φονικές πυρκαγιές του 2007 καταγγέλλει η WWF, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Το Βήμα.

Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της δράσης «Παρακολούθηση των καμένων εκτάσεων της Πελοποννήσου», ερευνητές της WWF Ελλάς κατέγραψαν 70 ύποπτες καταπατήσεις δασικών εκτάσεων και έστειλαν τις σχετικές αναφορές στα αρμόδια δασαρχεία για εξακρίβωση.

Η περιοχή μελέτης των ερευνητών περιελάμβανε περίπου 235 πυρόπληκτα χωριά στους νομούς Αχαΐας, Ηλείας, Μεσσηνίας, Αρκαδίας και Λακωνίας και οι καταπατήσεις που σημειώθηκαν αφορούν περιστατικά επέκτασης των καλλιεργειών προς το δάσος, εκχέρσωσης δασικών εκτάσεων και υπερβόσκησης.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, περισσότερες από τις μισές καταπατήσεις εντοπίστηκαν στην περιοχή την οποία ελέγχει το Δασαρχείο Πύργου και 27 στα όρια του Δασαρχείου Ολυμπίας.

Από την έρευνα προέκυψε ότι η επικίνδυνη αλλαγή του τοπίου οφείλεται κυρίως στην επέκταση των γεωργικών καλλιεργειών σε βάρος των δασικών εκτάσεων.

Στις περιοχές που δεν υπάρχει παρέμβαση, η φυσική αποκατάσταση είναι ικανοποιητική, ωστόσο προβλήματα παρουσιάζονται σε περιοχές με καταπατήσεις, επαναλαμβανόμενες πυρκαγιές ή έντονη βόσκηση.

Σημειώνεται ότι όσο πιο έντονη είναι η αποψίλωση της βλάστησης τόσο αυξάνεται και ο κίνδυνος διάβρωσης των εδαφών.

Για το econews

Ο νέος νόμος-πλαίσιο στο επίκεντρο της 65η Συνόδου των πρυτάνεων »

Και αντισύνοδος από φοιτητές


Ξεκίνησε την Παρασκευή η 65η Σύνοδος των πρυτάνεων στο Ρέθυμνο, η οποία έχει χαρακτηριστεί κρίσιμη, καθώς θα είναι η πρώτη φορά που οι πρυτάνεις των ΑΕΙ θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν το κείμενο της διαβούλευσης για τον νέο νόμο-πλαίσιο, το οποίο αναμένεται να κοινοποιηθεί σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Στις εργασίες της Συνόδου το Σάββατο, το απόγευμα, θα συμμετάσχει και η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου.

Οι εργασίες της πρώτης ημέρας ξεκίνησαν στις 5 το απόγευμα και αφορούν σε χρηματοδοτικές δυνατότητες των πανεπιστημίων, στις αποσπάσεις εκπαιδευτικών στα πανεπιστήμια σε θέματα ακαδημαϊκών βιβλιοθηκών και αιτήματα του Συνδέσμου Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών, καθώς επίσης και στις περικοπές χρηματοδότησης.

Στο μεταξύ, φοιτητές από το πανεπιστήμιο και τις σχολές των ΤΕΙ Κρήτης μαζί με καθηγητές ΔΕΠ και φοιτητές από άλλες πανεπιστημιακές σχολές της χώρας υποδέχονται με μια «Αντισύνοδο», τη Σύνοδο των πρυτάνεων και εναντιώνονται στις αλλαγές που προωθεί με νομοσχέδιο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, το υπουργείο Παιδείας.

Το Σάββατο, με κάλεσμα και προς την κοινωνία του Ρεθύμνου οι φοιτητικές παρατάξεις και οι σύλλογοι καθηγητών οργανώνουν πορεία διαμαρτυρίας και για το λόγο αυτό έχουν αναπτυχθεί στην πόλη του Ρεθύμνου ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις ενώ αυστηρά μέτρα φρούρησης εφαρμόζονται στο ξενοδοχείο, όπου πραγματοποιείται η σύνοδος.
Tanea.gr

ο μαθηματικό μυστικό της αντοχής »

Ουκ ολίγοι δρομείς του Μαραθωνίου, επαγγελματίες και ερασιτέχνες, μπορεί να προπονούνται επί μήνες και χρόνια και στο τέλος να μην καταφέρνουν καν να φτάσουν στη γραμμή του «φίνις».


Τώρα, μια νέα επιστημονική έρευνα, με τη βοήθεια των μαθηματικών και της βιολογίας, έρχεται να προσφέρει το μυστικό του τερματισμού: δεν πρέπει ο δρομέας να εξαντλήσει πολύ γρήγορα τα αποθέματα ενέργειας από υδατάνθρακες που διαθέτει ο οργανισμός του, γιατί αλλιώς θα βιώσει το οδυνηρό φαινόμενο να «πέφτει πάνω σε ένα τοίχο», οπότε ή θα κόψει απότομα ταχύτητα ή σε λίγα λεπτά θα αναγκαστεί να σταματήσει τελείως.

Η νέα έρευνα από τον Μπένζαμιν Ράποπορτ, της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Χάρβαρντ και του τμήματος Επιστημών Υγείας και Τεχνολογίας του πανεπιστημίου ΜΙΤ, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό μαθηματικής βιολογίας “PLoS Computational Biology”, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ και το Live Science, υπολόγισε μια νέα μαθηματική «φόρμουλα» που επιτρέπει σε κάθε δρομέα να υπολογίσει με ακρίβεια πόσες θερμίδες από υδατάνθρακες πρέπει να έχει πάρει εκ των προτέρων για να διαθέτει αρκετό απόθεμα, ώστε να μπορέσει να παραμείνει στην κούρσα και να μην αναγκαστεί να την εγκαταλείψει.

Περίπου το 40% των μαραθωνοδρόμων «πέφτουν πάνω σε ένα τοίχο», εκτιμά ο Ράποπορτ, ο οποίος ο ίδιος έχει τρέξει 18

Μαραθώνιους και έχει άμεση πείρα των προβλημάτων της απαιτητικής κούρσας. Όπως αναφέρει, σε αυτές τις περιπτώσεις, που συχνά οδηγούν στην αδυναμία συνέχισης, ο αθλητής έχει «κάψει» όλους τους υδατάνθρακές του, που είναι αποθηκευμένοι στο ήπαρ και τους μυς του, με συνέπεια να υποχρεώνεται να επιβραδύνει δραματικά, καθώς ο οργανισμός του αρχίζει πλέον να «καίει» το διαθέσιμο λίπος του.

«Νιώθεις σαν να μην μπορείς να προχωρήσεις πια. Η θέλησή σου δεν σε υπακούει και δεν είσαι πλέον σε θέση να τρέξεις πιο γρήγορα», δήλωσε. Πολλοί μάλιστα μαραθωνοδρόμοι πιστεύουν ότι αυτό το αίσθημα είναι αναπόφευκτο, κάποια στιγμή, σε μια τόσο μεγάλη διαδρομή όπως ο Μαραθώνιος, όμως ο Ράποπορτ υποστηρίζει ότι το μυστικό της αντοχής κρύβεται στην «φόρμουλά» που ανακάλυψε.

Αρκεί κάποιος να συνυπολογίσει τρία πράγματα: το βάρος του, το χρόνο που θέλει περίπου να κάνει μέχρι τον τερματισμό και την μέγιστη ικανότητά του για λήψη οξυγόνου από τους πνεύμονές του (ονομάζεται VO2max), κάτι που δείχνει την ικανότητα του για αερόβια άσκηση.

Η τελευταία αυτή παράμετρος μπορεί να μετρηθεί σε ειδικό μηχάνημα, ενώ μπορεί να υπολογιστεί πιο χονδρικά και λιγότερο επιστημονικά, αν κάποιος διαιρέσει τον μέγιστο αριθμό σφύξεων της καρδιάς τους (σε συνθήκες μέγιστου στρες) με τον ρυθμό σφύξεων σε ανάπαυση και να πολλαπλασιάσει μετά το αποτέλεσμα με το 15. Μια χονδρική εκτίμηση για τον μέγιστο αριθμό σφύξεων γίνεται αν αφαιρέσει κανείς την ηλικία του σε έτη από τον αριθμό των 220 σφύξεων το λεπτό.

Ο συνδυασμός του βάρους, του επιθυμητού χρόνου της διαδρομής και της αεροβικής ικανότητας -μέσα από μια μαθηματική φόρμουλα- δίνει ένα αριθμό που δείχνει στους δρομείς πόσες έξτρα θερμίδες από υδατάνθρακες θα πρέπει να πάρουν πριν τρέξουν.

Αρκετοί δρομείς αναπληρώνουν τις «αποθήκες» των υδατανθράκων τους παίρνοντας καθ’ οδόν διάφορα ποτά, αλλά, όπως είπε ο Ράποπορτ, ένας δρομέας μπορεί να μεταφέρει μέσα στο ήπαρ και τους μυς του πολύ περισσότερα «καύσιμα», αν έχει προετοιμαστεί επιστημονικά, χωρίς πια να χρειάζεται να μαντεύει.

Ο αμερικανός ερευνητής έχει μάλιστα δημιουργήσει ένα online «εργαλείο» υπολογισμού, που μπορεί να βοηθήσει τους υποψήφιους μαραθωνοδρόμους να κάνουν τους σχετικούς υπολογισμούς, στη διεύθυνση hhtp://endurancecalculator.com.

Σύνδεσμος για την πρωτότυπη επιστημονική εργασία στη διεύθυνση: http://www.ploscompbiol.org/article/info%3Adoi%2F10.1371%2Fjournal.pcbi.1000960

Aπό «κόσκινο» οι αιτήσεις των αθλητών υποψηφίων για τα ΑΕΙ-ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ »


Ρεπορτάζ:esos.gr
Σύμφωνα με ενημέρωση από το υφυπουργό Παιδείας, αρμόδιο για τις πανελλαδικές Γιάννη Πανάρετο, ο έλεγχος των αιτήσεων και των δικαιολογητικών των αθλητών με διακρίσεις σε Πανελλήνιους και Διεθνείς Αγώνες, για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση,

δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, καθόσον κατά τη διαδικασία ελέγχου των δικαιολογητικών από την Επιτροπή Επιλογής των Αθλητών διαπιστώθηκε ότι:

α) Ο αριθμός των αγώνων που είχαν συμμετάσχει Ομάδες Αθλητών δεν ήταν ικανοποιητικός, βάσει του συνόλου των αγώνων του Πρωταθλήματος

β) Οι βεβαιώσεις εγγραφής των αθλητών στον ειδικό πίνακα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού δεν εμφάνιζαν τον αριθμό των αγώνων της Ομάδας στο σύνολο των αγώνων του Πρωταθλήματος.

Μετά από εισήγηση της Επιτροπής ζητήθηκε από τις Ομοσπονδίες να βεβαιώσουν τον αριθμό συμμετοχής κάθε αθλητή στο σύνολο των διεξαχθέντων αγώνων τριών Ομοσπονδιών, ανά άθλημα και κατηγορία Πρωταθλήματος. Με την αποστολή των στοιχείων του συνόλου των αγώνων σε όλες τις φάσεις της διοργάνωσης του Πρωταθλήματος κάθε κατηγορίας ,διαπιστώθηκε ότι ορισμένοι μαθητές δεν είχαν τον απαιτούμενο αριθμό συμμετοχών (50+1) στο σύνολο των αγώνων και θα πρέπει να ανακληθούν οι χορηγηθείσες βεβαιώσεις από τις αντίστοιχες Ομοσπονδίες και κατ΄ επέκταση η εγγραφή στον ειδικό πίνακα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Κατόπιν τούτου , σύμφωνα με τον υφ. Παιδείας ,θεωρείται αναγκαίος ο έλεγχος στο σύνολο των Ομοσπονδιών για τα ομαδικά και τα ατομικά αθλήματα και η έκδοση ορθών βεβαιώσεων αθλητών , σύμφωνα με τον Αθλητικό Νόμο.

H Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, διενεργεί παράλληλα ενδελεχή έλεγχο και το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων θα ολοκληρώσει τη διαδικασία έκδοσης των αποτελεσμάτων εισαγωγής των αθλητών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις.

Ο χρόνος έκδοσης των αποτελεσμάτων θα ανακοινωθεί απ το υπ. Παιδείας.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση