Αρχεία για 4 Μαρτίου 2010

«Για εμάς τους μεγαλύτερους, που έχουμε ζήσει και στην κανονική λειτουργία τους αυτά τα- μουσειακά πια σήμερατρένα, σίγουρα μια ακόμα διαδρομή εξακολουθεί να μας συγκινεί ιδιαίτερα! Μας εκπλήσσει, μάλιστα, που και νέα παιδιά δείχνουν ανάλογα συναισθήματα αγάπης κι ενδιαφέρον για τον σιδηρόδρομο».

«Σε μια δουλειά που το στρες και το διάβασμα είναι τα καθημερινά της χαρακτηριστικά, θεωρώ ότι δεν θα μπορούσα να υπάρχω χωρίς την υποστήριξη κάποιου ανθρώπου ο οποίος να γνωρίζει αυτές τις δυσκολίες».

Ένα ετερόκλιτο μέτωπο του «όχι» δημιουργεί στην Ε.Ε. το πράσινο φως που άναψε η Κομισιόν στη σούπερ πατάτα Αmflora, έπειτα από 12 χρόνια εμπάργκο στην καλλιέργεια γενετικά τροποποιημένων οργανισμών. Αυτήν τη φορά οι οικολόγοι δεν είναι μόνοι.

Το 1969, όταν δημοσιεύτηκαν οι πρώτες εικόνες της Γης από το Διάστημα, από την αποστολή Αpollo 8, οι κάτοικοί της ένιωσαν δέος. Το 1990, όταν το Voyager φωτογράφησε τη Γη από απόσταση 4.000.000.000 μιλίων, ο μεγάλος αστρονόμος Καρλ Σέιγκαν εξέφρασε δέος με τις εξής φράσεις: «Κοιτάξτε ξανά αυτήν την κουκκίδα. Αυτή είναι το “εδώ”. Αυτή […]

Ποτέ άλλοτε, σε άλλη φωτογραφία, δεν «απαθανατίστηκε» ο πλανήτης μας με τόσες λεπτομέρειες. Η συγκεκριμένη φωτογραφία- έργο της ΝΑΣΑ- είναι εικόνα της Γης που δημιουργήθηκε από τον συνδυασμό αρκετών φωτογραφιών.

Σε συνεργασία με το FBI, η ισπανική αστυνομία συνέλαβε τρία άτομα που πιστεύεται ότι βρίσκονταν πίσω από τη μεγαλύτερη απάτη με υπολογιστές «ζόμπι». Οι υπολογιστές αυτοί, 13 εκατομμύρια στον αριθμό, είχαν μολυνθεί με ιό και υπέκλεπταν ευαίσθητα δεδομένα των ανυποψίαστων χρηστών τους.

ΤΗΝ ΕΠΟΝΟΜΑΖΟΜΕΝΗ στρατηγική Ευρώπη 2020, το 10ετές οικονομικό πρόγραμμα που διαδέχεται την Ατζέντα της Λισαβώνας, παρουσίασε χθες στις Βρυξέλλες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Στόχος είναι η ενίσχυση της ανάπτυξης και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας με την παράλληλη καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής- αρκετοί διπλωμάτες και αναλυτές, εν τούτοις, εκτιμούν πως η Ευρώπη 2020 θα έχει την […]

Όλοι γνωρίζουμε ότι δεν είναι εύκολο να βρούμε την αγάπη, αλλά τουλάχιστον δεν είμαστε μόνοι στην αναζήτηση. Ένα νέο βιβλίο συγκεντρώνει τις έρευνες που έχουν γίνει από διάφορους τομείς για το θέμα αυτό.

Την επέκταση της παρουσίας της ΕΡΤ εκτός από την τηλεόραση και το ραδιόφωνο, στα ψηφιακά μέσα, το Διαδίκτυο, σε ευρύτερο φάσμα επικοινωνίας και τα social media (facebook, tweeter κ.ά.) ζήτησε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος στη συνάντησή του με το διοικητικό συμβούλιο του ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού υπό τη νέα του σύνθεση και με αφορμή […]

Αυτή η τρισδιάστατη Αλίκη κάθησε πάνω στην πιο ευαίσθητη χορδή και μ΄ έκανε μικρό παιδί. Τότε που κοιτούσαμε πίσω από το τρανζίστορ για να δούμε την ορχήστρα που έπαιζε ένα μελωδικό μοτίβο Το παραμύθι, το χαοτικό υποσυνείδητο του κάθε μπόμπιρα. Ένας κόσμος αλλόκοτος για προσωπική χρήση. Και ο Τιμ Μπάρτον ξέρει να σκαλίζει. Με καρδιά […]

συνεχίστε την αναζήτηση »
  • Ημερολόγιο καταχώρησης άρθρων

    Μάρτιος 2010
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293031  
  • Αρχεία

  • Ετικέτες

  • Αποποίηση ευθυνών

    Οι πληροφορίες που παρατίθενται στο τρέχων blog προέρχονται από ψηφιακό υλικό που βρίσκεται διαθέσιμο στο χώρο του διαδικτύου.