Αρχεία για Φεβρουάριος 2010

«Εating Αnimals». Τρώγοντας Ζώα. Το βιβλίο που κάθε φανατικός κρεατοφάγος εύχεται να μην πέσει ποτέ στα χέρια του. Για να το γράψει, ο 33χρονος Νεοϋορκέζος συγγραφέας, που έγινε με τα δύο προηγούμενα (τα πρώτα) μυθιστορήματά του το αγαπημένο παιδί της νέας αμερικανικής λογοτεχνίας, πέρασε τρία χρόνια «βυθισμένος στην εντατική κτηνοτροφία». Στη διάρκειά τους, ο Τζόναθαν […]

Ακόμη κι ένας αστροναύτης συνηθισμένος να βλέπει τα πράγματα από πολύ ψηλά δεν μπόρεσε να κρύψει τη συγκίνησή του παρατηρώντας τη Γη από «το δωμάτιο με θέα», την κάψουλα που τοποθετήθηκε πριν από λίγες ημέρες στον διεθνή διαστημικό σταθμό. Αυτή τη συγκίνηση και πολλά συναισθήματα ακόμη θέλησε να μοιραστεί ο Σοΐτσι Νογκούτσι. Από 400 χιλιόμετρα […]

Το βιβλίο της «Γκουλάγκ: Η αληθινή ιστορία» τιμήθηκε το 2004 με το Βραβείο Πούλιτζερ για μη λογοτεχνικό βιβλίο και στα επόμενα χρόνια γρήγορα μεταφράστηκε σε περισσότερες από είκοσι γλώσσες.

Το τι συμβαίνει κάτω από το εκτυφλωτικό παραπέτασμα που καλύπτει την επιφάνεια του Ηλίου θα προσπαθήσουν να διακρίνουν επιστήμονες με τη βοήθεια ενός καινούργιου διαστημικού τηλεσκοπίου. Θέλουν να κατανοήσουν τα μυστικά της ηλιακής δραστηριότητας και τον τρόπο που αυτή επηρεάζει την καθημερινή μας ζωή και την υγεία μας.

Ένας από τους ακτιβιστές της ομάδας Street Ρanthers για τα δικαιώματα των πεζών κόλλησε προχθές το βράδυ το γνωστό αυτοκόλλητο, «είμαι γάιδαρος! Παρκάρω όπου γουστάρω», σε ένα αυτοκίνητο που ήταν παράνομα σταθμευμένο πάνω σε πεζοδρόμιο στο Γκάζι.

«Όταν έφθασα στη Γαύδο, οι κάτοικοι μπορούσαν να ακούν μόνο αραβικούς σταθμούς. Άρχισα να παίζω τις μουσικές που μου άρεσαν. Στην αρχή κάποιοι με έβλεπαν με μισό μάτι. Σήμερα, η φωνή τους μπορεί και ακούγεται ώς την άλλη άκρη του κόσμου».

Μόλις έξι δευτερόλεπτα θα περάσουν από τη στιγμή που θα ακουστεί το μεγάλο «μπαμ». Οι πέντε όροφοι του κτιρίου τού ΝΑΤ θα σωριαστούν στο έδαφος και όταν το τεράστιο σύννεφο σκόνης κατακαθήσει, μία καινούργια πλατεία 1.000 τ.μ. θα ξεπροβάλει σε απόσταση αναπνοής από την Ομόνοια κοντά στο Εθνικό Θέατρο.

Αθήνα – Θεσσαλονίκη με 88 ή 160 ευρώ; Αθήνα- Ρώμη στα 117 ή 258 ευρώ; ΑθήναΛονδίνο προς 134 ή 262 ευρώ; Στο «Χρηματιστήριο Αξιών» των αεροπορικών εισιτηρίων οι τιμές δείχνουν να παίρνουν το… ασανσέρ, εμφανίζονται να ανεβοκατεβαίνουν ακόμη και την ίδια ημέρα, έως επτά – οκτώ φορές σε μία βδομάδα. Αν το ψάξει κανείς καλά, […]

Στην αρχή, η όραση θολώνει και ο ασθενής νομίζει ότι πρόκειται για ένα ακόμα συνηθισμένο φαινόμενο στην ηλικία του. Όταν όμως τον εξετάσει ειδικός θα μάθει ότι πάσχει από εκφύλιση της ωχράς κηλίδος (ΑΜD), μια ασθένεια που αποτελεί την κύρια αιτία τύφλωσης στον δυτικό κόσμο.

Στα χρόνια της Κατοχής η Νίνα Ατούν κρυβόταν στο Πήλιο σε υπόγεια, χαντάκια και σπηλιές για να γλιτώσει από τα δρομολόγια του θανάτου στο Άουσβιτς. Αρκούσε όμως ένα κλάμα για να την προδώσει. Στην αγκαλιά της κρατούσε τον νεογέννητο γιο της.

συνεχίστε την αναζήτηση »
  • Ημερολόγιο καταχώρησης άρθρων

    Φεβρουάριος 2010
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
  • Αρχεία

  • Ετικέτες

  • Αποποίηση ευθυνών

    Οι πληροφορίες που παρατίθενται στο τρέχων blog προέρχονται από ψηφιακό υλικό που βρίσκεται διαθέσιμο στο χώρο του διαδικτύου.