Αρχεία για 26 Μαρτίου 2010

Κάθε συλλογή και χώρος σύγχρονης τέχνης που σέβεται τον εαυτό του «οφείλει» κάθε τόσο να προτείνει κάτι νέο και ρηξικέλευθο, ακόμη και αν θα έχει να αντιμετωπίσει κάποιους- έστω και μαινόμενους- αμφισβητίες που θα αναρωτιούνται: «Είναι όμως αυτό τέχνη;» Με αυτό το τέχνασμα το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Νέας Υόρκης, το ΜoΜΑ, κατάφερε να μπει […]

Την πρώτη του δοκιμαστική πτήση ολοκλήρωσε χθες με επιτυχία το VSS Enterprise, το πρώτο εξαθέσιο σκάφος με το οποίο ο όμιλoς Virgin θα προσφέρει στο μέλλον υποτροχιακές πτήσεις… αναψυχής.

Το μοναδικό ιδιωτικό αντίτυπο της «Λίστας του Σίντλερ», του καταλόγου που είχε συντάξει ο βιομήχανος Όσκαρ Σίντλερ για να σώσει τους εβραίους από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, δίνεται προς πώληση έναντι 2,2 εκατομμυρίων δολαρίων.

ΠΟΙΟΣ θα το σκεφτόταν ότι κάτω από το πρόσωπο του τρίτου πιο πλούσιου ανθρώπου στον κόσμο, τον γνωστό για την επιχειρηματική του δεινότητα Ουόρεν Μπάφετ, θα κρυβόταν ένας επίδοξος ρόκερ; Σε ένα προωθητικό βίντεο για μια από τις εταιρείες του, ο 79χρονος Μπάφετ μιμείται τον τραγουδιστή του συγκροτήματος Guns Ν΄ Roses Αξλ Ρόουζ, φορώντας περούκα […]

ΠΡΙΝ ΑΠΟ επτά χρόνια, ο ιδιόρρυθμος Ρώσος μαθηματικός Γκριγκόρι Πέρελμαν ξάφνιασε τον επιστημονικό κόσμο υποστηρίζοντας ότι είχε λύσει έναν από τους μεγαλύτερους γρίφους των μαθηματικών, τη λεγόμενη Εικασία του Πουανκαρέ κι έπειτα αποσύρθηκε στο καταφύγιό του στην Αγία Πετρούπολη όσο γρήγορα είχε εμφανιστεί στο προσκήνιο.

Είναι άγνωστο εάν η τέταρτη περιπέτεια των «Πειρατών των Καραϊβικής» θα συγκινήσει τους κριτικούς και το κοινό. Ήδη, όμως, έχει εξασφαλίσει μια θέση στην κινηματογραφική η ιστορία: πρώτη φορά εταιρεία παραγωγής απαιτεί από τις ηθοποιούς να έχουν φυσικό στήθος.

Η Google διέσωσε την τιμή της αρνούμενη πλέον να αυτολογοκρίνεται στην Κίνα. Όμως για τον Κινέζο χρήστη του Ίντερνετ δεν αλλάζουν πολλά πράγματα, ενώ η Κίνα προειδοποίησε τις ΗΠΑ να μην πολιτικοποιήσουν τη διένεξη με τη Google.

Ένα άλμα από τη στρατόσφαιρα και 36,5 χιλιόμετρα ύψος. Αυτόν τον άθλο σκοπεύει να πραγματοποιήσει ένας 40χρονος Αυστριακός, ο «ατρόμητος Φέλιξ» όπως τον αποκαλούν οι φίλοι του, για να σπάσει το φράγμα του ήχου.

Η Ώρα της Γης 2010 πλησιάζει με χιλιάδες πολίτες και εκατοντάδες δήμους και κοινότητες στην Ελλάδα να σβήσουν εθελοντικά τα φώτα για μια ώρα το Σάββατο 27 Μαρτίου, στις 20.30, συμμετέχοντας έτσι στη διεθνή δράση ευαισθητοποίησης κατά της κλιματικής αλλαγής.

Βρετανοί επιστήμονες ενοχοποιούν το Facebook για αυξανόμενη εξάπλωση της σύφιλης και άλλων σεξουαλικώς μεταδιδώμενων νοσημάτων (STD), μετά τα πρόσφατα επιδημιολογικά στοιχεία που κατέγραψε η αρμόδια Αρχή. «Γελοίους» χαρακτήρισε τους ισχυρισμούς των ειδικών σε ανακοίνωσή του το Facebook.

συνεχίστε την αναζήτηση »
  • Ημερολόγιο καταχώρησης άρθρων

    Μάρτιος 2010
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293031  
  • Αρχεία

  • Ετικέτες

  • Αποποίηση ευθυνών

    Οι πληροφορίες που παρατίθενται στο τρέχων blog προέρχονται από ψηφιακό υλικό που βρίσκεται διαθέσιμο στο χώρο του διαδικτύου.