Αρχεία για 20 Ιανουαρίου 2010

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ Το πρόγραμμα σπουδών αποσκοπεί στην καλλιέργεια του επιστημονικού προβληματισμού των φοιτητών και στον προσανατολισμό τους στις επιστημονικές μεθόδους εργασίας και έρευνας.   Στους βασικούς στόχους του τμήματος περιλαμβάνονται η σπουδή και η έρευνα της Οικονομικής Επιστήμης και ειδικότερα η παροχή θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης σε όλο το φάσμα του γνωστικού πεδίου της.

Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Αστρονομίας και Διαστημικής 2010 διοργανώνει η Εταιρεία Αστρονομίας σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας. Από φέτος, ο Διαγωνισμός Αστρονομίας προβλέπεται να διεξαχθεί και στα Γυμνάσια και όχι μόνο στα Λύκεια με διαφορετικά, βέβαια, θέματα, αλλά στις φάσεις του διαγωνισμού που αφορούν τους μαθητές Λυκείου, εκτός από γνώσεις Αστρονομίας, απαιτούνται και γνώσεις Μαθηματικών […]

Δεν φτάνει η ανεργία, δεν φτάνει η ετεροαπασχόληση, δεν φτάνει η προσωρινή και επισφαλής απασχόληση… τελικά ούτε η ίδια η εργασία λυτρώνει τα Ελληνόπουλα, αφού οι αρχικές αλλά και οι κατοπινές αμοιβές είναι πενιχρές σε σύγκριση με τις ευρωπαϊκές και δεν καλύπτουν τις βασικές ανάγκες αξιοπρεπούς ζωής, αλλά απλώς της επιβίωσης… Η επιβολή της ευελιξίας […]

Σύμφωνα με την Κομισιόν (23-11-2009) περισσότερες από 4 εκατομμύρια θέσεις εργασίας έχουν χαθεί στην κοινοτική Ευρώπη από τότε που άρχισε η χρηματοοικονομική κρίση. Η συνολική απώλεια για ολόκληρο το 2010 θα κυμανθεί μεταξύ 7 και 8,5 εκατομμυρίων θέσεων. Τον Οκτώβριο του 2009 η ανεργία συνολικά στην Ευρωζώνη ανήλθε στο 9,8%. Στους νέους κάτω των 25 […]

Το 2010 θα είναι ακόμη μια χρονιά κυριαρχίας για την τηλεόραση στην οικιακή ψυχαγωγία και την ενημέρωση, την ώρα που εφημερίδες και e-readers θα έχουν μια δύσκολη χρονιά, σύμφωνα με νέα έκθεση. Σύμφωνα με την έκθεση προβλέψεων της Deloitte για το 2010, η τηλεόραση και τα προκαθορισμένα προγράμματα των καναλιών θα παραμείνουν ο κεντρικός άξονας […]

«Σηκώνεστε με δυσκολία από το κρεβάτι για να πάτε στη δουλειά; Όταν είστε στην εργασία, εύχεστε να ήσασταν κάπου αλλού; Ζηλεύετε τους ανθρώπους που είναι ευχαριστημένοι με τη δουλειά τους; Σας προκαλεί θλίψη η σκέψη ότι “αύριο είναι Δευτέρα”;».

ΣΤΟ «ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ» του υπουργείου Παιδείας μπαίνουν οι εφετινές μετεγγραφές στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας, προκειμένου να ελεγχθεί αν έγιναν όλες νόμιμα και αν υπήρξαν υπερβάσεις των ποσοστώσεων σε κάποια ιδρύματα.

«Προσπάθησα να υποστηρίξω το μάθημά μου, να το κάνω και πιο ενδιαφέρον, και για μένα και για τους μαθητές μου. Δημιούργησα, λοιπόν, τη δική μου ιστοσελίδα για να τους εφοδιάζω με επιπλέον εκπαιδευτικό υλικό, να αναπτύσσω μαζί τους και διαδικτυακή επικοινωνία, σε μια εκτός σχολείου εθελοντική διδασκαλία μου…».

Ο Τομ Φορντ αλλάζει στρατόπεδο. Από διάσημος σχεδιαστής μόδας περνά πίσω από την κάμερα ως σκηνοθέτης. Η πρώτη του ταινία, «Ένας άντρας μόνος», συμμετείχε στο Φεστιβάλ της Βενετίας και ο πρωταγωνιστής Κόλιν Φερθ έφυγε με τον Χρυσό Λέοντα ανδρικού ρόλου.

Ένας σοφός άνθρωπος κάποτε πήρε μια βαθιά ανάσα από αέρα του βουνού και είπε: «Αll you need is love, αλλά μην αφήσεις τη μουσική έξω γιατί χαλάει η συνταγή». Οι Βeatles έκοψαν το δεύτερο μέρος με τη γνωστή ποπ ευκολία τους και έκτοτε περιπλέχθηκαν τα πράγματα.

συνεχίστε την αναζήτηση »
  • Ημερολόγιο καταχώρησης άρθρων

    Ιανουάριος 2010
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
     123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728293031
  • Αρχεία

  • Ετικέτες

  • Αποποίηση ευθυνών

    Οι πληροφορίες που παρατίθενται στο τρέχων blog προέρχονται από ψηφιακό υλικό που βρίσκεται διαθέσιμο στο χώρο του διαδικτύου.