Αρχεία για 8 Ιανουαρίου 2010

Ο κίνδυνος έκθεσης στη ραδιενέργεια από τους σαρωτές σώματος που χρησιμοποιούνται για τη βελτίωση της ασφάλειας στα αεροδρόμια είναι χαμηλός και εκτιμάται, από Αμερικανούς ειδικούς, ότι δεν αυξάνει το ενδεχόμενο να παρουσιαστούν καρκίνοι στα άτομα που περνούν από τα μηχανήματα.

Ο μοναδικός επισήμως αναγνωρισμένος επιζήσας των δύο ατομικών βομβών που έριξαν οι ΗΠΑ στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, ο Τσουτόμου Γιαμαγκούτσι, πέθανε τη Δευτέρα σε ηλικία 93 ετών από καρκίνο του στομάχου.

Το διαστημικό τηλεσκόπιο Kepler της NASA ανακάλυψε πέντε νέους εξωπλανήτες, ανεβάζοντας πλέον σε πάνω από 400 τους πλανήτες που έχουν βρεθεί έξω από το ηλιακό μας σύστημα -και κανένας από αυτούς μέχρι στιγμής δεν φαίνεται κατάλληλος να φιλοξενεί ζωή -τουλάχιστον όπως την ξέρουμε στη Γη. Ένας από τους πέντε νέους εξωπλανήτες έχει εκπλήξει τους αστρονόμους, […]

ΒΙΝΤΕΟ στο ΥouΤube δείχνουν παιδιά να πνίγουν άλλα παιδιά μέχρι λιποθυμίας, στο πλαίσιο μιας νέας «μόδας» που οι γιατροί προειδοποιούν ότι προκαλεί εγκεφαλικές βλάβες, ακόμη και τον θάνατο. Το πρόβλημα έχει βεβαιωθεί στις ΗΠΑ, τον Καναδά και τη Γαλλία και μερικοί λένε πως είναι ιδιαίτερα έντονο και στη Βρετανία. Η «μόδα» διαδίδεται μέσω του Ίντερνετ, […]

Η παχυσαρκία είναι πλέον μεγαλύτερη απειλή για την υγεία των ανθρώπων απ΄ ό,τι το κάπνισμα, προειδοποιούν Αμερικανοί επιστήμονες και εισάγουν την υψηλή τεχνολογία στον αγώνα εναντίον της: οι παχύσαρκοι παρακολουθούνται καθημερινά με ειδικές συσκευές ώστε να εντοπίσουν και να αλλάξουν τις συμπεριφορές τους.

Το μυστήριο του αινιγματικού χαμόγελου της Τζοκόντας υποστηρίζει ότι έλυσε ένας Ιταλός επιστήμονας. Σύμφωνα με τον καθηγητή Βίτο Φράνκο, η γυναίκα που εικονίζεται στον διάσημο πίνακα του Λεονάρντο Ντα Βίντσι είχε υψηλή χοληστερίνη. Πάντως, δεν ήταν η μόνη ασθενής στην ιστορία της τέχνης.

Στα λημέρια της Αpple επιχειρεί να χτυπήσει την αυτοκρατορία του Στιβ Τζομπς η Google παρατάσσοντας απέναντι στο iΡhone το Νexus Οne. Η δημοφιλής μηχανή αναζήτησης του Διαδικτύου μένει πάντως πιστή στις παραδόσεις της: το νέο έξυπνο κινητό της θα διατίθεται μόνο ον λάιν στους καταναλωτές, οι οποίοι θα μπορούν να επιλέξουν τον πάροχο που επιθυμούν.

Τη μάχη των tablet, των φορητών υπολογιστών με οθόνη αφής χωρίς πληκτρολόγιο, εγκαινίασαν χθες οι Microsoft και Hewlett-Packard, που παρουσίασαν το νέο τους προϊόν στο Λας Βέγκας. Οι δύο εταιρείες πρόλαβαν τον ανταγωνισμό, δηλαδή την Apple, που αναμένεται να παρουσιάσει τη δική της εκδοχή πριν τα τέλη του μήνα στο Σαν Φρανσίσκο.

Τέσσερα χρόνια ζωής συμπλήρωσε ο «δίδυμος άνθρωπος» του διαδικτύου που δημιούργησε ο Δρ. Γιάννης Ζάκος στην Αυστραλία.Ο λόγος για το CyberTwin (κυβερνοδίδυμος) που αφού επισκέφθηκε τον Άρη, τώρα άλλαξε φύλο, έγινε «Κατερίνα» και έμαθε και ελληνικά!

Τι κάνεις όταν βρεις προφυλακτικά στο συρτάρι του κομοδίνου της 16χρονης κόρης σου; Το αγνοείς, της κάνεις κήρυγμα ή την επαινείς;

συνεχίστε την αναζήτηση »
  • Ημερολόγιο καταχώρησης άρθρων

    Ιανουάριος 2010
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
     123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728293031
  • Αρχεία

  • Ετικέτες

  • Αποποίηση ευθυνών

    Οι πληροφορίες που παρατίθενται στο τρέχων blog προέρχονται από ψηφιακό υλικό που βρίσκεται διαθέσιμο στο χώρο του διαδικτύου.