Αρχεία για 29 Ιανουαρίου 2010

Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα ταξίδευα μέχρι τη Νέα Υόρκη για να δω την γκουρμέ αναγέννηση ενός λαχανικού από τα πιο κοινά παγκοσμίως: του μαρουλιού!

Αν όλες οι ταράτσες των κτιρίων στις πόλεις βάφονταν άσπρες, η θερμοκρασία στις αστικές περιοχές θα μειωνόταν και ενδεχομένως θα αμβλύνονταν οι επιπτώσεις από το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Εφαρμογή του iPhone που επιτρέπει στους χρήστες να ακούνε, να διαβάζουν και να βλέπουν βίντεο του πρώην δικτάτορα Μπενίτο Μουσολίνι κάνει θραύση στην Ιταλία. Είναι πρώτη στις πωλήσεις με περίπου 1.000 ανθρώπους να την κατεβάζουν καθημερινά.

Η ΓΕΝΝΗΜΕΝΗ στη Νότια Αφρική Ζόλα Μπαντ, μία από τις κορυφαίες αθλήτριες στον κόσμο στα 5.000 μέτρα τη δεκαετία του ΄80, ήταν διάσημη για την «εκκεντρική» συνήθειά της να τρέχει ξυπόλητη.

Η ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ λαχανικών όπως το σέλινο και ο μαϊντανός αποτελεί ασπίδα κατά της λευχαιμίας, διότι περιέχουν απιγενίνη, ένα φυσικό φλαβονοειδές. Δοκιμές που έγιναν έδειξαν ότι η απιγενίνη μπορεί να σταματήσει την ανάπτυξη δύο ειδών κυττάρων στη λευχαιμία και να μειώσει τις πιθανότητες επιβίωσής τους, σύμφωνα με τον Μάικελ Πεπέλενμπος του ολλανδικού πανεπιστημίου του Γκρόνινγκεν. Τα […]

Το τι συμβαίνει στην Ελλάδα, ας μην το συζητήσουμε καλύτερα: η εισαγωγή του μαθήματος της Σεξουαλικής Αγωγής στα Δημοτικά πάγωσε «μετά τις σφοδρότατες αντιδράσεις εκκλησιαστικών κύκλων»… Αλλά και στην «προχωρημένη» Γαλλία, όπου η Σεξουαλική Αγωγή διδάσκεται από το 1973, τα πράγματα δεν δείχνουν σπουδαία.

Διφορούμενα συναισθήματα προκάλεσε η χθεσινή παρουσίαση του νέου iΡad της Αpple. Αρκετοί ήταν οι αναλυτές που το υποδέχθηκαν μάλλον θετικά, όμως εξειδικευμένοι ιστότοποι υπογράμμιζαν τα όρια της νέας συσκευής, ιδιαίτερα την απουσία φωτογραφικής μηχανής και την αδυναμία να λειτουργούν ταυτόχρονα δύο προγράμματα.

«Από τη μια βλέπεις έναν τοξικό βούρκο, από την άλλη έναν αξιόλογο υγροβιότοπο στον ίδιο χώρο! Όσο οξύμωρο ή απίστευτο κι αν ακούγεται, φαλαρίδες, χουλιαρόπαπιες, σφυριχτάρια, γκισάρια, κιρκίρια, γλάροι, κύκνοι κι άλλα σπάνια πουλιά έχουν βρει καταφύγιο στη Λίμνη Κουμουνδούρου, μόλις μερικά χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας…».

Περίπου 100.000 υποψήφιοι θα καταθέσουν από τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου έως και την Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία το μεγαλύτερο τμήμα των φετινών υποψηφίων επιλέγει ως «έκτο μάθημα» τη Βιολογία Γενικής Παιδείας, ενώ σε μικρή απόσταση επιλέγονται τα Μαθηματικά Γενικής Παιδείας. Και φέτος η Ιστορία και η Φυσική Γενικής Παιδείας επιλέγονται από […]

  • Ημερολόγιο καταχώρησης άρθρων

    Ιανουάριος 2010
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
     123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728293031
  • Αρχεία

  • Ετικέτες

  • Αποποίηση ευθυνών

    Οι πληροφορίες που παρατίθενται στο τρέχων blog προέρχονται από ψηφιακό υλικό που βρίσκεται διαθέσιμο στο χώρο του διαδικτύου.