Αρχεία για Ιούλιος 2009

Με μια σπάνια κοινή εμφάνιση τίμησε το πλήρωμα του Απόλλων 11 τα 40 χρόνια από την κατάκτηση της Σελήνης. Αλλά στα λόγια του Νιλ Άρμστρονγκ, του Μάικλ Κόλινς και του Μπαζ Όλντριν δεν υπήρχε ίχνος νοσταλγίας. Το επόμενο «μικρό βήμα», είπαν, πρέπει να γίνει στον Άρη.

Επόμενη στάση του Google μετά τη Γη, η Σελήνη, καθώς η δημοφιλής μηχανή αναζήτησης του Ίντερνετ παρέχει από σήμερα στους χρήστες της μια νέα υπηρεσία. Μέσω αυτής μπορούν να δουν εικόνες από τη Σελήνη και τα ίχνη της εξερεύνησης του ανθρώπου εκεί.

ΛΕΓΕΤΑΙ ότι τον 16ο αιώνα ο Μογγόλος αυτοκράτορας Άκμπαρ είχε περισσότερους από χίλιους ασιατικούς γατόπαρδους στην κυνηγετική ακολουθία του. Από τότε, όμως, το ζώο (γνωστό και ως τσιτάχ) μετατράπηκε από κυνηγό σε θήραμα- οι τελευταίοι τρεις γατόπαρδοι στην Ινδία πυροβολήθηκαν το 1947 από τον μαχαραγιά της Σουργκούγια. Το πιο γρήγορο θηλαστικό στον κόσμο θα μπορούσε […]

Το iΡhone έχει εφαρμογές σχεδόν για τα πάντα, από παιχνίδια έως την εικονική απόλαυση μιας μπίρας. Πώς θα μπορούσε να λείπει μια εφαρμογή που βοηθάει τους κατόχους της συσκευής να παραμείνουν αγνοί μέχρι να δώσουν όρκους αιώνιας πίστης στην εκκλησία ή το δημαρχείο; Αν πάλι σε κάποιους αυτά φαίνονται κάπως ανούσια, ας προτιμήσουν τις εφαρμογές […]

Ποιος ζει στη θάλασσα σε ανανά και έχει εκατομμύρια θαυμαστές σε πάνω από 170 χώρες; Είναι κίτρινος, είναι μπελάς και θεωρείται μία από τις κορυφαίες διασημότητες της Γης. Ο λόγος για τον Μπομπ Σφουγγαράκη, τον ανατρεπτικό ήρωα κινουμένων σχεδίων που έγινε πλέον δέκα ετών και το γιορτάζει.

Σαν σήμερα πριν από 40 χρόνια, ο Νιλ Άρμστρονγκ, ο Έντουιν «Μπαζ» Όλντριν και ο Μάικλ Κόλινς ξεκινούσαν με την αποστολή «Απόλλων 11» να κατακτήσουν τη Σελήνη. Και το κατάφεραν- όμως στην ιστορία της ανθρωπότητας, αν εξαιρέσει κανείς τη δολοφονία του Κέννεντυ και τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001, δεν υπάρχει άλλο συμβάν που […]

Είναι ένας ποταμός τόσο σημαντικός για τη γέννηση του ανθρώπινου πολιτισμού που στο Βιβλίο της Αποκάλυψης προφητεύεται η αποξήρανσή του ως σημάδι της επερχόμενης συντέλειας… Ο Ευφράτης πράγματι ξεραίνεται- όσο για την καταστροφή, οι Ιρακινοί τη ζουν ήδη και η ένταση με τους γείτονες που «κλέβουν το νερό τους» αυξάνεται.

ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ Facebook έσπασε χθες το φράγμα των 250 εκατομμυρίων χρηστών, όπως ανακοίνωσε ο ιδρυτής του Μαρκ Ζούκερμπεργκ από την επίσημη ιστοσελίδα του. «Ο γρήγορος ρυθμός της επέκτασής μας αποτελεί ισχυρό κίνητρο για εμάς», τόνισε. «Τα 250 εκατομμύρια των χρηστών, όμως, δεν είναι απλώς ένας εντυπωσιακός αριθμός. Μαρτυρεί και την έκταση των προσωπικών διασυνδέσεων που […]

ΤΑ ΠΡΩΤΑ κατακρεουργημένα πτώματα βρέθηκαν σε μια μικρή παραλία της Αυστραλίας. Το αίμα τους είχε βάψει κόκκινη τη λευκή άμμο ολόγυρα. Λίγες ημέρες αργότερα, ο δολοφόνος χτύπησε ξανά- αυτή τη φορά, στους βράχους που δεσπόζουν στο Λιμάνι του Σίδνεϊ.

Η μία μετά την άλλη οι μεγαλύτερες εφημερίδες στις Ηνωμένες Πολιτείες κόβουν τις σελίδες της ψυχαγωγίας και του ελεύθερου χρόνου. Σταυρόλεξα, σουντόκου και γρίφοι εξορίζονται στις διαδικτυακές εκδόσεις για λόγους οικονομίας στο χαρτί. Αλλά ο μεγαλύτερος θρήνος των αναγνωστών είναι για το σταυρόλεξο.

συνεχίστε την αναζήτηση »
  • Ημερολόγιο καταχώρησης άρθρων

    Ιούλιος 2009
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
     12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031  
  • Αρχεία

  • Ετικέτες

  • Αποποίηση ευθυνών

    Οι πληροφορίες που παρατίθενται στο τρέχων blog προέρχονται από ψηφιακό υλικό που βρίσκεται διαθέσιμο στο χώρο του διαδικτύου.