Αρχεία για Οκτώβριος 2009

Τα ακριβή αίτια της βουλιμίας δεν είναι γνωστά. Φαίνεται πως είναι πολυπαραγοντικά και εμπλέκουν την προσωπικότητα των ατόμων, την έκθεσή τους στα πρότυπα των σύγχρονων δυτικών κοινωνιών αναφορικά με την κομψότητα και την ομορφιά αλλά και μια μικρή γενετική συνδρομή.

Με ρωγμές στα τζάμια και τρύπες στην άτρακτο επιστρέφουν από τις αποστολές τους τα διαστημικά λεωφορεία εξαιτίας των δεκάδων χιλιάδων «σκουπιδιών» που βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τη Γη. Τα εξαρτήματα αυτά, που προέρχονται από δορυφόρους και όχι μόνο, τρέχουν με ταχύτητα δεκαπλάσια από μια σφαίρα πιστολιού και απειλούν όχι μόνο τους μετεωρολογικούς και τηλεπικοινωνιακούς […]

«Πράσινο» Αιγαίο σε 10 χρόνια είναι το στοίχημα του νεοσύστατου υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Έχει πλούσια γεύση, μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και δεν αφήνει στο στόμα την ψευδαίσθηση της γλύκας των τεχνητών γλυκαντικών. Το «γιαούρτι α λα ελληνικά» είναι ένα από τα πιο δημοφιλή προϊόντα στην αμερικανική αγορά. Τόσο περιζήτητο που δύο αμερικανικές εταιρείες πρόκειται να μονομαχήσουν στα δικαστήρια για το μυστικό του: τη συνταγή παρασκευής του.

Πράσινες» οάσεις στο κέντρο ενεργοβόρων, ρυπογόνων αστικών τοπίων, οι οικολογικές πόλεις έρχονται όχι ως πολυτέλεια αλλά ως αναγκαιότητα. Δεδομένου του περιβαλλοντικού τέλματος στο οποίο έχει βυθιστεί ο πλανήτης, αποδεικνύουν στην πράξη πως ένα αστικό κέντρο δεν είναι απαραιτήτως συνώνυμο με έννοιες όπως το νέφος, τα υψηλά επίπεδα ρύπων, η μόλυνση, η δυσωδία, η ηχορύπανση, η […]

Ολοένα και αυξάνονται οι Αμερικανοί που αμφισβητούν την πραγματικότητα για την υπερθέρμανση του πλανήτη, αν και αυτοί που πιστεύουν το αντίθετο παραμένουν πλειονότητα, σύμφωνα με δημοσκόπηση.  

Περίπου 60.000 χελωνάκια ξεκίνησαν το μεγάλο τους ταξίδι στη θάλασσα, καθώς ολοκληρώθηκε η ωοτοκία της θαλάσσιας χελώνας καρέτα καρέτα στον βιότοπο αναπαραγωγής της, στον κόλπο Λαγανά Ζακύνθου.

«Ενα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα», λέει ο λαός, όμως το ρητό βρίσκει σύμφωνο και τους γιατρούς, που θεωρούν ότι η διατροφή είναι το σημαντικότερο όπλο για την αντιμετώπιση ασθενειών και το χτίσιμο ενός υγιούς οργανισμού μέχρι τα βαθιά γεράματα. Για δυνατή όραση, οι ειδικοί συνιστούν να καταναλώνουμε φρούτα, λαχανικά και πράσινες […]

Με τη βοήθεια του διαστημικού σκάφους ΙΒΕΧ (“Διαστρικός Συνοριακός Εξερευνητής”) της NASA, που εξερευνά τις εσχατιές του ηλιακού μας συστήματος, οι επιστήμονες δημιούργησαν τον πρώτο χάρτη των “συνόρων” του ηλιακού μας συστήματος.  

Για πρώτη φορά στον κόσμο, κινέζοι επιστήμονες δημιούργησαν πάνω στη Γη μια ηλεκτρομαγνητική “μαύρη τρύπα τσέπης”, διαμέτρου μόλις 22 εκατοστών, η οποία ρουφά το γύρω της φως και το μετατρέπει σε θερμότητα.

συνεχίστε την αναζήτηση »
  • Ημερολόγιο καταχώρησης άρθρων

    Οκτώβριος 2009
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
     1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    262728293031  
  • Αρχεία

  • Ετικέτες

  • Αποποίηση ευθυνών

    Οι πληροφορίες που παρατίθενται στο τρέχων blog προέρχονται από ψηφιακό υλικό που βρίσκεται διαθέσιμο στο χώρο του διαδικτύου.