Αρχεία για 1 Ιουλίου 2009

Tο twitter, χωρίς να είναι ένα φρέσκο όνομα στην κοινότητα των καλωδιωμένων χρηστών, αποτελεί μια σχετικά νέα υπηρεσία η οποία δίνει τη δυνατότητα σε όσους το χρησιμοποιούν να κρατούν επαφή, να ενημερώνονται για τις καθημερινές δραστηριότητες των φίλων τους ή όσων πιθανόν έχουν κάποιο ενδιαφέρον μέσα στο χαοτικό τοπίο του Internet.

H ανάπτυξη του ARPANET (προδρόμου του Internet) επέτρεψε τη δημιουργία «κουτιών αλληλογραφίας» (mailbox), για χρήστες του ίδιου κεντρικού υπολογιστή. Για τον Pέιμοντ Σάμιουελ Tόμλινσον όμως, το στοίχημα ήταν να μπορέσει να «αλληλογραφήσει» με χρήστες σε διαφορετικούς και απομακρυσμένους υπολογιστές.

Oαγώνας για την κυριαρχία στο Διαδίκτυο συνεχίζεται αυτήν τη φορά στο «γήπεδο» της Google, εκεί όπου η Microsoft προσπαθεί από τις αρχές Iουνίου να παίξει «μπάλα» με μία νέα, δυναμική μηχανή αναζήτησης.  

Μία νέα θεωρία για το μαγνητικό πεδίο της Γης, η οποία αναφέρει ότι η πολύτιμη προστατευτική ασπίδα από την ηλιακή ακτινοβολία και τις καταστρεπτικές ηλιακές καταιγίδες των φορτισμένων σωματιδίων, παράγεται πιθανότατα από τα ρεύματα των ωκεανών και όχι από τα λιωμένα μέταλλα που στροβιλίζονται μέσα στον πυρήνα του πλανήτη, ανατρέπει την κυρίαρχη αντίληψη των επιστημόνων.

Tουλάχιστον 1.000.000 χρόνια εκτιμάται ότι έμεινε θαμμένος στο υπέδαφος ενός ανθρακωρυχείου σε μια περιοχή 100 χλμ. ΝΑ του Βελιγραδίου, ο σκελετός ενός μαμούθ.

Την πλέον σαφή απόδειξη ότι στην επιφάνεια του Αρη υπήρξε νερό αποτελούν ένα μακρύ και βαθύ φαράγγι και ενδείξεις ότι στις όχθες του υπήρχαν κάποτε παραλίες.  

Πανέτοιμη για τον βομβαρδισμό της Σελήνης δηλώνει η NASA προκειμένου να εντοπίσει ίχνη νερού και τοποθεσίες κατάλληλες για προσεδάφιση. Πρόκειται για μία επανδρωμένη αποστολή της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας. Οπως εξηγούν αξιωματούχοι της NASA, ο πύραυλος «Αtlas V» αναμένεται να εκτοξευτεί -καιρού επιτρέποντος- ξημερώματα Σαββάτου, ώρα Ελλάδας, από το Ακρωτήριο Κανάβεραλ της Φλόριντα.

Τo πρώτο αδιαμφισβήτητο στοιχείο για ύπαρξη νερού στην επιφάνεια του πλανήτη Αρη αποτελεί η ανακάλυψη ενός φαραγγιού, μήκους 50 χιλιομέτρων, από Αμερικανούς επιστήμονες. Το εύρημα, που ρίχνει φως στο βιολογικό παρελθόν του Κόκκινου Πλανήτη, αποδεικνύει ότι στις όχθες του φαραγγιού υπήρχαν κάποτε λίμνες και «παραλίες» που σχηματίστηκαν μετά τη θερμή και υγρή περίοδο, περίπου πριν […]

Τα απομεινάρια του παλαιότερου μέχρι σήμερα ανθρώπινου οικισμού στο Αιγαίο φέρνει στο φως αρχαιολογική ανασκαφή ομάδας Ελλήνων, Ιταλών και Αμερικανών αρχαιολόγων στη Λήμνο με επικεφαλής τον καθηγητή της Προϊστορικής Αρχαιολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Νίκο Ευστράτιου.

Σημαντικές ενδείξεις για την ύπαρξη ωκεανών υγρού νερού κάτω από την επιφάνεια του δορυφόρου του Κρόνου, Εγκέλαδου, έρχονται να εξάψουν το ενδιαφέρον των ερευνητών.  

συνεχίστε την αναζήτηση »