Μικρός μπλε πιγκουίνος. Είναι  το μικρότερο είδος πιγκουίνου  στον κόσμο. Έχει ύψος περίπου  40 cm και ζυγίζει 1 κιλό

ΤΑ ΠΡΩΤΑ κατακρεουργημένα πτώματα βρέθηκαν σε μια μικρή παραλία της Αυστραλίας. Το αίμα τους είχε βάψει κόκκινη τη λευκή άμμο ολόγυρα. Λίγες ημέρες αργότερα, ο δολοφόνος χτύπησε ξανά- αυτή τη φορά, στους βράχους που δεσπόζουν στο Λιμάνι του Σίδνεϊ.

Τα θύματα ήταν γεμάτα σημάδια από δαγκωματιές, οι μικροσκοπικές κοιλιές τους ανοιγμένες.

Μέσα από την έρευνα που έγινε στους τόπους του εγκλήματος, τις νεκροψίες, τα δείγματα αίματος που περισυνελέγησαν και τις εξετάσεις DΝΑ, άρχισε σιγά σιγά να σχηματίζεται το προφίλ του δράστη: ύπουλος. Γρήγορος. Τριχωτός. Τι είναι λοιπόν; Ποιος σκοτώνει τους μικρούς μπλε πιγκουίνους στο Μάνλι, το παραθαλάσσιο προάστιο του Σίδνεϊ; Αλεπού; Σκύλος; Και τα δύο;

Η έρευνα που διεξάγεται έχει ήδη αποδώσει καρπούς. Οι αξιωματούχοι είναι σχεδόν βέβαιοι πως ο δράστης ή οι δράστες δεν είναι άνθρωποι: τα σημάδια από τις δαγκωματιές και ο τρόπος με τον οποίο βρίσκεται σκορπισμένο το αίμα υποδηλώνουν πως πρόκειται για αλεπούδες, που κρατούν συχνά τη λεία τους στο στόμα και την κουνάνε πέρα- δώθε. Για τους «Φύλακες των Πιγκουίνων» του Μάνλι, πάντως, τους περίπου 30 εθελοντές που περνούν ώρες κάθε βράδυ φυλώντας τα μικρά πτηνά, περισσότερη σημασία και από το να βρεθεί ο ένοχος αυτού που έχουν ονομάσει «Σφαγή στο Σημείο Μάνλι» έχει να διασφαλιστεί πως δεν θα σφαγιαστούν άλλοι πιγκουίνοι.

Οι παγίδες
Ήδη λοιπόν, οι Αρχές έχουν τοποθετήσει δολώματα και παγίδες για αλεπούδες· παράλληλα, προειδοποίησαν τους ιδιοκτήτες σκύλων να κρατούν τα σκυλιά τους περιορισμένα ή να τα βγάζουμε βόλτα με λουρί. Και πρόσφατα, αποφάσισαν να βάλουν τα μεγάλα μέσα: επιστράτευσαν δύο «ελεύθερους σκοπευτές», εξοπλισμένους με κιάλια νυχτερινής όρασης και τουφέκια, οι οποίοι ακροβολίζονται κάθε βράδυ στα βράχια έτοιμοι να σκοτώσουν όποια αλεπού βρεθεί στο στόχαστρό τους. Υπερβολικό;

Όχι και τόσο. «Οι Αυστραλοί είναι γενικά πολύ φιλόζωοι, ιδιαίτερα με τα γηγενή ζώα», λέει η Σάλι Μπαρνς, επικεφαλής της Υπηρεσίας Εθνικών Πάρκων και Άγριας Ζωής της Νέας Νότιας Ουαλίας.

«Θα κάνουν λοιπόν ό,τι είναι δυνατό, στα πλαίσια του λογικού, προκειμένου να τα προστατεύσουν, ιδιαίτερα όσα απειλούνται με εξαφάνιση».

Μόλις 120 μέλη αριθμούσε η αποικία των μικρών μπλε πιγκουίνων- του μικρότερου είδους πιγκουίνων στον κόσμο, με ύψος το πολύ 40 εκατοστά- στο Μάνλι της Νέας Νότιας Ουαλίας. Και ήδη, τις τελευταίες δύο εβδομάδες, έχουν σφαγιαστεί εννέα.

 

Ανακτήθηκε από: http://www.tanea.gr



Θα πρέπει να είστε συνδεδεμένος για να υποβάλλετε σχόλιο.

Αφήστε μια απάντηση

  • Ημερολόγιο καταχώρησης άρθρων

    Απρίλιος 2024
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930  
  • Αρχεία

  • Ετικέτες

  • Αποποίηση ευθυνών

    Οι πληροφορίες που παρατίθενται στο τρέχων blog προέρχονται από ψηφιακό υλικό που βρίσκεται διαθέσιμο στο χώρο του διαδικτύου.