Το iΡhone έχει εφαρμογές σχεδόν για τα πάντα, από παιχνίδια έως την εικονική απόλαυση μιας μπίρας. Πώς θα μπορούσε να λείπει μια εφαρμογή που βοηθάει τους κατόχους της συσκευής να παραμείνουν αγνοί μέχρι να δώσουν όρκους αιώνιας πίστης στην εκκλησία ή το δημαρχείο; Αν πάλι σε κάποιους αυτά φαίνονται κάπως ανούσια, ας προτιμήσουν τις εφαρμογές που πραγματικά βοηθούν να οργανώσουμε τη ζωή μας και να την κάνουμε πιο εύκολη.

Η εφαρμογή κοστίζει κάτι λιγότερο από ένα ευρώ και όταν την αποκτήσετε ένα δαχτυλίδι αγνότητας εμφανίζεται στην οθόνη σας με το οποίο αποδεικνύεται ο όρκος σας στη σεξουαλική αποχή. Μπορεί να ακουστεί κάπως περίεργο, αλλά οι δημιουργοί της εφαρμογής εμφανίζονται βέβαιοι ότι η δημιουργία τους θα έχει απήχηση στις νεώτερες γενιές, αλλά και σε όσους δεν έχουν ήδη αφιερώσει τη ζωή τους στην αποχή και την αγνότητα. Η εφαρμογή εμφανίζεται στη συσκευή με έναν προμαγνητοφωνημένο όρκο αγνότητας και για τα δύο φύλα, τον οποίο οι χρήστες πρέπει να αποδεχθούν πριν εμφανιστεί το δαχτυλίδι στην οθόνη τους.

Όρκος αγνότητας
Η αισιοδοξία των δημιουργών της εφαρμογής δεν είναι εντελώς αβάσιμη. Στις ΗΠΑ περίπου 8 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πάρει όρκο αγνότητας. Στη Βρετανία οι «ορκισμένοι αγνοί» είναι 250.000. Η Γηραιά Αλβιώνα περιγράφεται συχνά ως η πρωτεύουσα της εφηβικής εγκυμοσύνης στην Ευρώπη και όπως έγραψε η εφημερίδα «Guardian», την περασμένη εβδομάδα αποκαλύφθηκε ότι μια εκστρατεία ύψους 6 εκατ. λιρών για την αποτροπή της εφηβικής εγκυμοσύνης απέτυχε παταγωδώς. Αντίθετα με τις προσδοκίες, οι εγκυμονούσες έφηβες αυξήθηκαν. Παρ΄ όλα αυτά οι δημιουργοί της εφαρμογής πιστεύουν ότι οι πωλήσεις της εφαρμογής «θα απογειωθούν».

Η ανοργανωσιά
Αν τέτοιου είδους εφαρμογές φαίνονται κάπως αστείες, μάλλον πρέπει να περάσετε στην απέναντι όχθη. Ειδικά εάν αισθάνεστε, όπως εγώ, να βυθίζεστε σε μια άβυσσο ανοργανωσιάς. Όποιος εξαρτάται από το ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο, ξεχνάει τα ραντεβού του, τα γενέθλια της μαμάς του ή να αγοράσει γάλα γυρίζοντας σπίτι, πρέπει να το σκεφτεί σοβαρά. Μπορεί πολλές εφαρμογές, όπως η εικονική απόλαυση μιας μπίρας ή το δαχτυλίδι αγνότητας, να είναι πρωτότυπες, αλλά παραμένουν ένα παιχνίδι για εφήβους. Μια προσωπική γραμματέας, όμως, φθηνή και διαθέσιμη 24 ώρες το 24ωρο, είναι μεγάλη υπόθεση. Η αλήθεια είναι ότι απαιτείται μια επιπλέον ιδιότητα: ο παθών πρέπει να πιστεύει στη λυτρωτική δύναμη της τεχνολογίας και φυσικά να έχει μια σχετική εξοικείωση με τον κόσμο της. Προσοχή όμως! Από τις χιλιάδες εφαρμογές που κυκλοφορούν για το iΡhone ή για άλλα έξυπνα τηλέφωνα, ελάχιστες είναι αυτές που μας βοηθούν πραγματικά να οργανώσουμε την καθημερινότητά μας. Τουλάχιστον αυτές που βρήκα εγώ αποδείχθηκαν στην περίπτωσή μου σωτήριες.

Εφαρμογές για καλύτερη οργάνωση

● iFΟΟD ΑSSΙSΤΑΝΤ. Έχετε στην οθόνη σας συνταγές, ιδέες για ένα δείπνο και ακριβείς οδηγίες μαγειρικής. Όταν επιλέξετε το φαγητό, θα ξέρετε πόσο χρόνος απαιτείται για την παρασκευή του. ● DRΥΝC WΙΝΕ. Βλέπετε ένα κρασί στην κάβα και θέλετε να μάθετε πώς είναι η γεύση του και αν είναι καλό. Τώρα έχετε τη λύση. ● reQΑLL. Αυτή η εφαρμογή θα μετατρέψει τη συσκευή σας σε προσωπικό βοηθό. Πληκτρολογείτε όλα όσα πρέπει να κάνετε, υπενθυμίσεις, ραντεβού και άλλα εφήμερα και το reQall τα μεταφράζει σε εντολές. Ακόμη και η δωρεάν έκδοση είναι αρκετά καλή. ● CΑRDSΤΑR. Είναι μια δωρεάν εφαρμογή που σας επιτρέπει να «περάσετε» στη συσκευή σας εκπτωτικές κάρτες σούπερ μάρκετ, βίντεο κλαμπ κ.λπ. Για να μη φουσκώνει το πορτοφόλι σας χωρίς λόγο. ● JΑΑDU. Όταν πρέπει να δείτε κάτι στον υπολογιστή σας, ενώ είστε εκτός σπιτιού. Η οθόνη του υπολογιστή εμφανίζεται στην οθόνη της συσκευής. Επιπλέον έχετε στη διάθεσή σας κι έναν μεγεθυντικό φακό. ΑΝΤΙΜΟSQUΙΤΟ. Διώχνει τα κουνούπια με ήχους που δεν γίνονται αντιληπτοί από το ανθρώπινο αυτί. Απαραίτητο το καλοκαίρι!

 

Ανακτήθηκε από: http://www.tanea.gr



Θα πρέπει να είστε συνδεδεμένος για να υποβάλλετε σχόλιο.

Αφήστε μια απάντηση

  • Ημερολόγιο καταχώρησης άρθρων

    Απρίλιος 2024
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930  
  • Αρχεία

  • Ετικέτες

  • Αποποίηση ευθυνών

    Οι πληροφορίες που παρατίθενται στο τρέχων blog προέρχονται από ψηφιακό υλικό που βρίσκεται διαθέσιμο στο χώρο του διαδικτύου.