Το YouTube άνοιξε ένα on line κέντρο παροχής εκπαιδευτικών συμβουλών στη δημοσιογραφία, με τη συνεισφορά κορυφαίων ονομάτων του κλάδου, μεταξύ άλλων του Μπομπ Γούντγουορντ της «Ουάσιγκτον Ποστ», που μαζί με ένα συνάδελφό του «ξετρύπωσε» το σκάνδαλο Γουοτεργκέιτ και οδήγησε τον Νίξον σε παραίτηση.

 

Το “YouTube Reporters Center” (Κέντρο Ρεπόρτερ), στη διεύθυνση youtube.com/reporterscenter, προσφέρει μια σειρά από σύντομα εκπαιδευτικά βίντεο για θέματα όπως η ερευνητική δημοσιογραφία (παρουσίαση από –ποιόν άλλο;- τον Γούντγουορντ), η δημοσιογραφική ηθική, η μεθοδολογία διεξαγωγής μιας συνέντευξης (από την παρουσιάστρια Κέιτι Κάρικ του CBS News) κ.α., σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

 

Επίσης συμβάλλουν με την εμπειρία τους η Αριάνα Χάφινγκτον, συνιδρυτής και αρχισυντάκτης του διαδικτυακού τόπου ¨Τhe Huffington Post”, ο αρθρογράφος των New York Times Νίκολας Κρίστοφ (σχετικά με την πραγματοποίηση ανταποκρίσεων από τις εμπόλεμες ζώνες, χωρίς ο δημοσιογράφος να δέχεται σφαίρες) κ.α.

 

Μεταξύ των θεμάτων, υπάρχουν βίντεο του τύπου «Πώς να αποτυπώνετε στο κινητό τηλέφωνό σας μια σημαντική είδηση» και «Πώς να δημιουργείτε το δικό σας ακροατήριο στο YouTube».

 

Το YouTube (που ανήκει στη Google) δήλωσε ότι η πρωτοβουλία του αποσκοπεί στο να βοηθήσει τους πολίτες-δημοσιογράφους να μάθουν περισσότερα για το πώς να βρίσκουν και να παρουσιάζουν μια είδηση. Μάλιστα κάλεσε όσους χρήστες του έχουν σχετική δημοσιογραφική εμπειρία, να «ανεβάσουν» στο YouTube σχετικά βίντεο του τύπου «Πώς να κάνετε κάτι», ώστε να μοιραστούν τις γνώσεις με ανθρώπους από όλο τον κόσμο.

Ανακτήθηκε από: http://www.enet.gr



Θα πρέπει να είστε συνδεδεμένος για να υποβάλλετε σχόλιο.

Αφήστε μια απάντηση

  • Ημερολόγιο καταχώρησης άρθρων

    Απρίλιος 2024
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930  
  • Αρχεία

  • Ετικέτες

  • Αποποίηση ευθυνών

    Οι πληροφορίες που παρατίθενται στο τρέχων blog προέρχονται από ψηφιακό υλικό που βρίσκεται διαθέσιμο στο χώρο του διαδικτύου.