Ο διάσημος ιδρυτής της Apple Στιβ Τζομπς, μετά από έξι μήνες άδειας λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας, επέστρεψε πλέον στη δουλειά του, αν και θα δουλεύει από το σπίτι μερικές μέρες της εβδομάδας, σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρίας.

 

Ο Τζομπς, που παραμένει διευθύνων σύμβουλος (CEO) της εταιρίας και υπεύθυνος για την καθημερινή λειτουργία της, όλο αυτό το διάστημα είχε σποραδική εμπλοκή στις σημαντικές στρατηγικές κινήσεις της Apple, αλλά τώρα πια θα ασχοληθεί πάλι με την καθημερινή διοίκηση της εταιρίας, κάτι που στο μεσοδιάστημα της απουσίας του είχε αναλάβει να κάνει ο Νο 2 Τιμ Κουκ.

 

Η επιστροφή του 54χρονου Τζομπς, που το 2004 είχε διαγνωστεί με καρκίνο στο πάγκρεας και πρόσφατα έκανε μεταμόσχευση ήπατος στη διάρκεια της αδείας του, έγινε εν μέσω διάχυτης φημολογίας και ανησυχιών για την πραγματική κατάσταση της υγείας του και για το μέλλον του στην εταιρία που ίδρυσε πάνω από 30 χρόνια πριν (μια κατάσταση που τροφοδοτήθηκε από το γεγονός ότι η εταιρία εδώ και μήνες ήταν απολύτως κρυψίνους όσον αφορά την υγεία του αφεντικού της).

 

Ο οραματιστής ιδρυτής της Apple υπήρξε ο κινητήριος μοχλός πίσω από όλες τις σημαντικές συσκευές και καινοτομίες της εταιρίας όλα αυτά τα χρόνια (Macintosh, iPhone, iPod).

 

Ο Τζομπς ουσιαστικά είναι αυτός που κατάφερε με τις έξυπνες κινήσεις του, κυρίως με την εμφάνιση του iPod και στη συνέχεια του iPhone, να αναζωογονήσει μια εταιρία που φαινόταν να πνέει τα λοίσθια μετά την αρχική θριαμβευτική επιτυχία των υπολογιστών Macintosh.

 

Η μετοχή της Apple είχε δεχτεί πιέσεις από τον Ιανουάριο, όταν ο Τζομπς ανακοίνωσε ότι πρέπει να πάρει μακρόχρονη άδεια λόγω ορμονικών διαταραχών. Οι επενδυτές αναμένεται να δεχτούν με ικανοποίηση, αν όχι με ανακούφιση, την είδηση ότι ο Τζομπς άρχισε πάλι να ασχολείται συστηματικά με την εταιρία του.

 

«Από πολλές απόψεις είναι αναντικατάστατος. Η επιστροφή του ξαναφέρνει μια αύρα στην εταιρία», δήλωσε ο χρηματοοικονομικός αναλυτής Ασόκ Κουμάρ, σύμφωνα με το BBC και τα ξένα πρακτορεία.

 

Το νοσοκομείο όπου ο Τζομπς έκανε την μεταμόσχευση ήπατος, ανακοίνωσε ότι «η πρόγνωση είναι θαυμάσια», χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

 

Ορισμένοι αναλυτές της βιομηχανίας πληροφορικής εκτιμούν πάντως ότι ο Τζομπς, παρά την επιστροφή του, αργά ή γρήγορα θα παραδώσει και επισήμως τον τίτλο του διευθύνοντος συμβούλου (CEO) στον Νο 2 Τιμ Κουκ και ο ίδιος θα περιοριστεί σε ρόλο στρατηγικού συμβούλου.

Ανακτήθηκε από: http://www.enet.gr



Θα πρέπει να είστε συνδεδεμένος για να υποβάλλετε σχόλιο.

Αφήστε μια απάντηση

  • Ημερολόγιο καταχώρησης άρθρων

    Απρίλιος 2024
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930  
  • Αρχεία

  • Ετικέτες

  • Αποποίηση ευθυνών

    Οι πληροφορίες που παρατίθενται στο τρέχων blog προέρχονται από ψηφιακό υλικό που βρίσκεται διαθέσιμο στο χώρο του διαδικτύου.