Άρθρα κατηγορίας "ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ"

Επίσκεψη στο Γηροκομείο Κοζάνης

Λεπτομέρεια από την ημέρα του μπαζαάρ στο ΔΣ Χ. Μούκας. Διακρίνονται ορισμένες χειροποίητες κατασκευές
Λεπτομέρεια από την ημέρα του μπαζαάρ στο ΔΣ Χ. Μούκας. Διακρίνονται ορισμένες χειροποίητες κατασκευές των μαθητών

Κάλεσμα από τη δασκάλα του ΣΤ1 του ΔΣ Χαρίσιος Μούκας Κοζάνης (τμήμα μου από Σεπτ. 2014 έως και Δεκ. 2014) για συμμετοχή μου σε επίσκεψη στο Γηροκομείο Κοζάνης.

Οι μαθητές είχαν ασχοληθεί με κατασκευές, τις οποίες επρόκειτο να πωλήσουν την 18η Δεκεμβρίου 2014, ημέρα που δίνονταν βαθμοί στο Σχολείο. Ήταν εξαιρετικά επιτυχημένο.

Αποφάσισαν να δώσουν στο Γηροκομείο τα χρήματα που αποθησαύρισαν. Πράγματι χτες 11η Φεβρουαρίου 2014 ξεκινήσαμε από το Δημαρχείο με αστικό λεωφορείο. Είχαν μαζί μουσικά όργανα και χειροποίητα γλυκίσματα.

Εικόνα από το εσωτερικό του Γηροκομείου. Μαθητές ομού και πρεσβυτέρες
Εικόνα από το εσωτερικό του Γηροκομείου. Μαθητές ομού και πρεσβυτέρες

Κατεβήκαμε. Ήλιος λαμπρός κι ελάχιστη ψύχρα. Η προϊσταμένη του μας πήγε στην ανδρική πτέρυγα και μετά στη γυναικεία. Οι μαθητές έπαιζαν με βιολιά, κιθάρες, αρμόνικα και φλάουτο διάφορα τραγούδια (το μήλο μου κόκκινο π.χ.). Ο γράφων έπαιξε τον ήλιο κόκκινο ζεστό του Σαββό. Επίσης εκφώνησε ποίημα του Κ. Π. Καβάφη.

Ηλικιωμένη κυρία τραγούδησε το γιλεκάκι που φορείς. Έτερη παραδοσιακά άσματα της Ελάτης (Λουζιανής). Άλλη απήγγειλε ποίημα. Ορισμένες κυρίες χόρευαν.

Επιστρέφοντας Σχολείο τους πρόσφερα από έναν οβελίσκο, ως προτσίκνισμα για την επαύριον.

Ετικέτες: , , , , ,

Αργοναυτική εκστρατεία

ΘΕΑΤΡΟΠαρακολούθηση του γράφοντος θεατρικής παράστασης στην Αίθουσα Τέχνης Κοζάνης σήμερα το πρωί μαζί με το ΔΣ Πλατανορρεύματος.

Γνωριμία και συνεργασία παράλληλα με Διευθυντή του Σχολείου και προσωπικό του.

Παράσταση με την αγωγή τρεχόντων τεχνικών: μουσικής υπόκρουσης, προβολέων φωτός και ψηφιακών αντίστοιχων.

Παράσταση του ΔΗΠΕΘ Κοζάνης με Αθηναίους κατά βάσιν ηθοποιούς. Κοζανίτες οι Γιάννης Καραχισαρίδης που έγραψε το κείμενο, οι Έμη Τσιούρα, η οποία επιμελήθηκε στους στίχους και τη μουσική προετοιμασία και ο Σάκης Παπαδόπουλος.

Έξι ευρώ μάλλον το εισιτήριο.

Παρόμοιο θα ήταν πρόσφορο να επιχειρήσουν και οι μαθητές της Β΄ Περιφέρειας.

Ετικέτες: , , , , ,

Ομιλίες για σχολικούς εκφοβισμούς: Πετρανά 12.01.15

Λεπτομέρεια από την ομιλία στους μαθητές των Ε' και ΣΤ΄ τάξεων. Πίσω η τηλεόραση με την οπτική παρουσίαση
Ομιλία στους μαθητές Ε΄ και ΣΤ΄ στην αίθουσα διαλέξεων. Πίσω η τηλεόραση με την οπτική παρουσίαση. Λεπτομέρεια.

Έπειτα από τηλεφωνική πρόσκληση της Διευθύντριας του Δ.Σ. Πετρανών παρευρέθηκα την 12η Ιανουαρίου 2015 στο χωριό Πετρανά Κοζάνης. Καλεσμένος σε ομιλία σε μαθητές και γονείς από την ψυχολόγο Ματίνα Γαβριήλογλου. Εργάζεται στο “Τμήμα Ενημέρωσης Παιδιών, Γονέων και Εκπαιδευτικών” του παραρτήματος Θεσσαλονίκης[1] του Χαμόγελου του Παιδιού, συλλόγου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.[2]

Στο Σχολείο συναντηθήκαμε με την εκπαιδευτικό Αναστασία Λούδα, μέλος της 4μελούς Περιφερειακής Ομάδας Δράσεων Πρόληψης (ΠΟΔΠ) της ΠΔΕ Δυτικής Μακεδονίας.[3] Ανεβήκαμε έπειτα στην αίθουσα διαλέξεων. Η απεσταλμένη του Χαμόγελου του Παιδιού μίλησε τη συνοδεία οπτικής παρουσίασης στους μαθητές των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων, οι οποίοι είχαν επί τούτου προσέλθει, για το σχολικό εκφοβισμό.

Έπειτα κατευθυνθήκαμε στο κτήριο της πρώην κοινότητας Πετρανών. Έβαλαν θέρμανση, υπήρχαν κι εδέσματα. Εδώ η ειρηθείσα ψυχολόγος, πάλι με την αρωγή ψηφιακής οπτικής παρουσίασης, παρουσίασε στους γονείς και κηδεμόνες του Σχολείου τις δράσεις της οργάνωσής της  και ανέλυσε το σχολικό εκφοβισμό. Όταν ζήτησε, στο τέλος. διάλογο, σηκώθηκα.

Διαβάστε όλο το άρθρο »

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΟΡΤΗ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΕΡΟ

Λεπτομέρεια από τη θεατρική παράσταση των Α΄ και Β΄ τάξεων
Λεπτομέρεια από τη θεατρική παράσταση των Α΄ και Β΄ τάξεων

Λιβαδερό, πρωινό 23ης Δεκεμβρίου 2014. Ο Διευθυντής του Σχολείου άνοιξε την αυλόπορτα. Η περίφραξη ανοξείδωτη και δυνατή, η αυλή τεράστια και με χόρτο σε ένα μέρος της. Το γραφείο του Διευθυντή μάλλον στενό, των δασκάλων ευρύχωρο.

Άρχισαν να έρχονται πρώτα οι δάσκαλοι, δύο γνωστές από πριν. Προσέρχονταν έπειτα συνεχώς κόσμος, γυναίκες και παιδιά επί το πλείστον. Ήρθε ο εφημέριος και δύο τοπικοί πολιτικοί. Άρχισε η εκδήλωση (το πρόγραμμά της παρατίθεται στο τέλος). Αγγλόφωνες μελωδικές παντομίμες για τα παιδιά της ΣΤ΄ και θεατρική παράσταση από τα αντίστοιχα των Α΄ και Β΄ τάξεων. Ενδιάμεσα ομίλησε ο Διευθυντής και τιμήθηκαν οι, συνταξιούχοι πια, δάσκαλοι του Σχολείου Φώτης Τσιόκανος και Κατερίνα Νάκου, γεννηθέντες κι εργαζόμενοι στο Λιβαδερό.

Διαβάστε όλο το άρθρο »

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση