Feed
Άρθρα
Σχόλια

Σε συνέχεια της από 5/12/2023 ανακοίνωσής μας σας ενημερώνουμε ότι από σήμερα ο αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής έχει τοποθετηθεί σε επιτοίχιο κουτί στο προαύλιο του σχολείου και βρίσκεται πλέον στη διάθεση όλων των πολιτών όλο το 24ωρο.

Με την ευχή και ελπίδα να μην τον χρειαστεί ποτέ κανένας συμπολίτης μας, αλλά και με τη χαρά-αισιοδοξία ότι, αν παραστεί ανάγκη, υπάρχει δυνατότητα παροχής βοήθειας.

Θα θέλαμε να εκφράσουμε για άλλη μία φορά τις βαθύτατες ευχαριστίες προς το πρόσωπο του δωρητή, ο οποίος συνέβαλε πέρα από κάθε προσδοκία στην υλοποίηση του οράματός μας για ασφαλείς σχολικές μονάδες και για συνεργασία – προσφορά στην τοπική κοινωνία.

Στις 15/4/2024 οι μαθητές/τριες των Ε και Στ τάξεων επισκέφθηκαν το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, τόσο στη ΖΕΠ όσο και στα Κοίλα Κοζάνης. Ξεναγήθηκαν στους χώρους, παρακολούθησαν projects ρομποτικής και μηχανικής από τους φοιτητές και δοκίμασαν τα φαγητά στη φοιτητική λέσχη. Ευχαριστούμε θερμά την καθηγήτρια Παπανικολάου Σοφία τόσο για την όλη οργάνωση της επίσκεψης όσο και για τη ζεστή φιλοξενία που μας παρείχε.

Οι μαθητές/τριες και οι εκπαιδευτικοί των Ε και Στ τάξεων

& η Διευθύντρια

Την Παρασκευή 19 Απριλίου πραγματοποιήθηκαν οι σχολικοί αγώνες χειροσφαίρισης. Το σχολείο μας συμμετείχε με δύο ομάδες. Όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες που πήραν μέρος αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για την προσπάθεια τους, την ομαδικότητα, την άριστη συνεργασία και το ήθος τους! Πολλά μπράβο!

90C2DD11 4D07 4F72 89A2 EC12EEB8A00A 0AE31C50 4F48 498A B0CE DEE98991E8BD BE06E1B3 C9F1 4AE5 B623 4DED68D0C498

Την Πέμπτη 11 Απριλίου 2024 οι μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ τάξης  του Σχολείου μας, έλαβαν μέρος στους Σχολικούς Αγώνες στο άθλημα του μπάσκετ, που διοργανώθηκαν από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και το Γραφείο Φυσικής Αγωγής , στο ΔΑΚ Κοζάνης. Οι μαθητές μας διακρίθηκαν για την προσπάθεια, την αγωνιστικότητα και την ευγενή άμιλλα που επέδειξαν καθ’ όλη τη διάρκεια των αγώνων. Κύριο στόχο του σχολικού πρωταθλήματος αποτελεί η χαρά της συμμετοχής και η προώθηση της κοινωνικοποίησης και των αξιών του αθλητισμού μέσα από τους αγώνες. Την ομάδα συνόδευσε η  δασκάλα της  Φυσικής Αγωγής Κατερίνα Καραμάρκου. Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές μας.

 

5788747B F996 462F 97EF 80152CFD88C7 E46C1BCB DFF6 42E6 90EA 752B500ABFA6

9BB819B7 D218 47AA A722 53160F3699B2

Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Πανελλήνια Ημέρα κατά της Βίας στο σχολείο. Η ημέρα αυτή αποτελεί άλλη μία αφορμή για όλους μας, εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες να ευαισθητοποιηθούμε, να συνεργαστούμε, να αναγνωρίσουμε, να μιλήσουμε και να ανταλλάξουμε σκέψεις, πληροφορίες και ιδέες για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της σχολικής βίας και του εκφοβισμού που εκδηλώνεται μεταξύ και εναντίον των μαθητών/τριών.

Σε αυτό το πλαίσιο καθόλη τη διάρκεια της ημέρας στη σχολική μονάδα υλοποιήθηκαν δράσεις με τους μαθητές τόσο μέσα σε κάθε τμήμα όσο και μεταξύ διαφορετικών τμημάτων. Οι δράσεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες με στόχο οι μαθητές να έχουν όσο το δυνατόν περισσότερες ευκαιρίες να γνωρίσουν, να αναγνωρίσουν, να προβληματιστούν γύρω από το θέμα της βίας, να συνειδητοποιήσουν τις αρνητικές συνέπειές του, να την αποδοκιμάσουν και να την απορρίψουν ως μορφή συμπεριφοράς . Επιπλέον στόχος των δράσεων είναι να βάλουν ακόμη ένα λιθαράκι στην προσπάθεια της σχολικής μονάδας να καλλιεργήσει τον αλληλοσεβασμό, την αλληλοαποδοχή, την ενσυναίσθηση και την αλληλεγγύη στους/στις μαθητές/τριες, να συμβάλλει στην ανάπτυξη θετικών συμπεριφορών και στάσεων, υγιών συνηθειών, αλλά και να αναδείξει τη σπουδαιότητα της συνεργασίας, της φιλίας και της συνύπαρξης.

Οι μαθητές ζωγράφισαν, τραγούδησαν, μίλησαν, έγραψαν συνθήματα κατά της βίας και υπέρ της φιλίας.

 

DA4542D4 361D 4044 A3E5 A467B9139998

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΣΤ2

 

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΣΤΗΝ Α ΤΑΞΗ έως τις 27 Μαρτίου 2024Λήψη αρχείου

Image 6

Η Σχολική μας Μονάδα συμμετείχε και φέτος στο Πρόγραμμα “Τρίποντα στα Σχολεία” της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.

Σας ευχαριστούμε θερμά που για άλλη χρονιά μας δώσατε την ευκαιρία!

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί των Γ-Δ-Ε τάξεων

 

417491262 10225809256122429 7447140760032585286 n 417538644 10225809375725419 6158653702991344166 n 1Στιγμές από τη συμμετοχή των μαθητών/τριών μας στον Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Δυτικής Μακεδονίας. Οι μικροί μας επιστήμονες δημιούργησαν τα ρομποτάκια τους και τα παρουσίασαν με χαρά και ενθουσιασμό στη γιορτή αυτή της ρομποτικής. Μπράβο στους μαθητές/τριες και στην εκπαιδευτικό πληροφορικής Χιονίδου Χριστίνα!

Την Παρασκευή 9/2/2024 οι μαθητές των Ε και Στ τάξεων συμμετείχαμε σε δράση δενδροφύτευσης σε αγρόκτημα της περιοχής. Το αγρόκτημα ανήκει σε γονείς μαθητών της σχολικής μας μονάδας, οι οποίοι και μας απηύθυναν την πρόσκληση.  Πέρα από τη χαρά της δημιουργίας και την επαφή με τη φύση που μόνο οφέλη μας προσφέρει, συμμετοχές σε τέτοιες δράσεις δυναμώνουν την αγάπη για τη φύση, συμβάλλουν στην καλλιέργεια της οικολογικής συνείδησης, της θετικής στάσης και συμπεριφοράς απέναντι στο οικοσύστημα και στην ανάπτυξη ενεργών πολιτών, ικανών να συμβάλλουν στον περιορισμό των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής.

Ευχαριστούμε τους γονείς για την ευκαιρία που μας πρόσφεραν.

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί των Ε-Στ  τάξεων

Image 2Image 1

Image 11

Την Πέμπτη 08-02-2024 οι μαθητές/τριες των Γ και Δ τάξεων πραγματοποίησαν ένα ταξίδι στο χρόνο, στην ιστορία, στον πολιτισμό. Επισκέφθηκαν τον αρχαιολογικό  χώρο της Βεργίνας και θαύμασαν από κοντά τον τάφο του Φιλίππου του Β΄ και τους άλλους μεγαλοπρεπείς βασιλικούς τάφους. Ξεναγήθηκαν στο πολυκεντρικό μουσείο Αιγών και έστω για κάποιες ώρες, ένιωσαν αρχαιολόγοι που ανακαλύπτουν μέσα από τα εκθέματα το χθες, τις συνήθειες και τον τρόπο ζωής των Μακεδόνων.Γνωρίζοντας την ιστορία οι μικροί μας μαθητές  όχι μόνο γίνονται συνεχιστές της αλλά μπορούν να  κατανοούν και να πλάθουν το μέλλον.

Οι εκπαιδευτικοί

Νίκη Μιμήτου

Μαρία Καλαϊτζή

Χρήστος Λιάκος

Ελένη Τσαγγαδούρα

Ενόψει της έναρξης της διαδικασίας για την εισαγωγή μαθητών και μαθητριών στα /πρότυπα – πειραματικά, εκκλησιαστικά σχολεία κατά το σχολικό έτος 2024-2025 επισυνάπτεται σχετικό Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, για ενημέρωσή σας και για την ενημέρωση ενδιαφερομένων γονέων και κηδεμόνων μαθητών και μαθητριών.

α) η δημόσια ηλεκτρονική κλήρωση για την εισαγωγή των μαθητών/τριών στα Πειραματικά Σχολεία (ΠΕΙ.Σ.) θα διενεργηθεί την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024. β) η δοκιμασία δεξιοτήτων για την εισαγωγή των μαθητών/τριών στις εισαγωγικές τάξεις (Α’ Γυμνασίου/ Α΄ Λυκείου) των Πρότυπων Σχολείων (Π.Σ.) θα διενεργηθεί το Σάββατο 18 Μαΐου 2024. Οι υποψήφιοι/ιες μαθητές/τριες θα αξιολογηθούν σε δυο γνωστικά αντικείμενα, γλώσσα και μαθηματικά. Οι ερωτήσεις αξιολόγησης είναι κλειστού τύπου/ πολλαπλής επιλογής.

Η δοκιμασία δεξιοτήτων για την εισαγωγή μαθητών/τριών στα Εκκλησιαστικά Σχολεία αφορά αποκλειστικά και μόνο στις τάξεις Α’ Γυμνασίου/Α΄ Λυκείου και θα διενεργηθεί το Σάββατο 18 Μαΐου 2024. Οι υποψήφιοι/ιες μαθητές/τριες θα αξιολογηθούν σε τρία γνωστικά αντικείμενα, γλώσσα και μαθηματικά (σε κοινές ερωτήσεις με τους υποψηφίους για τα Πρότυπα Σχολεία, κατά τη διάρκεια ταυτόχρονης εξέτασης) και Θρησκευτικά. Οι ερωτήσεις αξιολόγησης είναι κλειστού τύπου/ πολλαπλής επιλογής. Επισημαίνεται ότι βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, οι ενδιαφερόμενοι/ες μαθητές/τριες μπορούν να είναι υποψήφιοι/ες για έναν ή περισσότερους ή για όλους τους τύπους των ως άνω σχολείων. Οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/τριών θα κληθούν με πρόσκληση, η οποία θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συνοδευόμενη από τα αναγκαία δικαιολογητικά σε ειδική πλατφόρμα στις αρχές Μαρτίου 2024.

Με νεότερη ανακοίνωση του Υπουργείου θα γνωστοποιηθεί στους/στις ενδιαφερόμενους/ες η ακριβής προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων.

Για το Δελτίο Τύπου του Υπουργείου πατήστε εδώ

Παλιότερα Άρθρα »

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων