Feed
Άρθρα
Σχόλια

Σε συνέχεια της από 5/12/2023 ανακοίνωσής μας σας ενημερώνουμε ότι από σήμερα ο αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής έχει τοποθετηθεί σε επιτοίχιο κουτί στο προαύλιο του σχολείου και βρίσκεται πλέον στη διάθεση όλων των πολιτών όλο το 24ωρο.

Με την ευχή και ελπίδα να μην τον χρειαστεί ποτέ κανένας συμπολίτης μας, αλλά και με τη χαρά-αισιοδοξία ότι, αν παραστεί ανάγκη, υπάρχει δυνατότητα παροχής βοήθειας.

Θα θέλαμε να εκφράσουμε για άλλη μία φορά τις βαθύτατες ευχαριστίες προς το πρόσωπο του δωρητή, ο οποίος συνέβαλε πέρα από κάθε προσδοκία στην υλοποίηση του οράματός μας για ασφαλείς σχολικές μονάδες και για συνεργασία – προσφορά στην τοπική κοινωνία.

tempImagea6ivwR

539E7C22 2CCC 43B7 B047 55CADEDB8B09“Ο δρόμος για την ευτυχία” είναι μια θεατρική παράσταση δύο υπέροχων κοριτσιών: της Αναστασία Τοπάλη και της Βασιλικής Βαλιάκα. Μία θεατρική παράσταση που αποτελεί ύμνο  για τη ζωή, την αισιοδοξία και την δύναμη του ανθρώπου. Ένα μάθημα ζωής για όσους ξεχνούν ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο και για πάντα….

Ευχαριστούμε πολύ τη Βασιλική Βαλιάκα αλλά και την Αναστασία Τοπάλη για την τιμή που μας έκαναν και για την ευκαιρία που έδωσαν στους μαθητές μας.

 

Την Τρίτη 14 Μαΐου πραγματοποιήθηκαν οι σχολικοί αγώνες ποδοσφαίρου στο στρατιωτικό γήπεδο. Το σχολείο μας συμμετείχε με δύο ομάδες.

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές μας!IMG 3957

 

θέλοντας να τιμήσουν με έναν διαφορετικό τρόπο την ημέρα της μητέρας, οι μαθητές της Γ τάξης οργάνωσαν μία πολύ συναισθηματική γιορτή για τις μαμάδες τους… τα παιδιά εκφράστηκαν λεκτικά, μουσικά και χορευτικά και έδειξαν με έναν διαφορετικό τρόπο την αγάπη τους για τις μαμάδες τους…

IMG 3959

για την Στ τάξη αυτή τη φορά. Δευτέρα 13 Μαΐου οι μαθητές/τριες των δύο τμημάτων της Στ τάξης είχαν την ευκαιρία να παίξουν μπάσκετ αλλά και να μάθουν από τους πλέον ειδικούς. Ευχαριστούμε πολύ για άλλη μία φορά για τις ευκαιρίες που δίνετε στους μαθητές μας!

6F43880D CFDC 45C0 80BA 86B8FF4A7F25

Ξεκινούν από σήμερα οι αιτήσεις εγγραφών για το Μουσικό Γυμνάσιο Σιάτιστας. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ. Για την αίτηση εγγραφής εδώ

9 MAY
Η 9η Μαΐου είναι η ημέρα εορτασμού της ενωμένης Ευρώπης.
Η ημερομηνία αυτή αποτελεί την επέτειο της ιστορικής ομιλίας που έδωσε ο Γάλλος Υπουργός Εξωτερικών, Ρομπέρ Σουμάν, το έτος 1950 στο Παρίσι στην οποία πρότεινε μια νέα μορφή αυξημένης πολιτικής και οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών.
Την ημέρα αυτή θυμόμαστε και αναστοχαζόμαστε πάνω στις θεμελιώδεις αξίες και αρχές της Ένωσης: Ελευθερία, Δικαιοσύνη, Ισότητα λαών και πολιτών. Συνειδητοποιούμε, τη σημασία της αλληλεγγύης και της συνεργασίας για τη συλλογική μας ευημερία. Την αξία του πλουραλισμού, του αμοιβαίου, ειλικρινούς σεβασμού κάθε επιμέρους εθνικής παράδοσης. 
Μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας συμμετείχαν με ενθουσιασμό στην ηχογράφηση κειμένου για την ελληνική απόδοση του βίντεο “9η Μαΐου – ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΟ” με θέμα την ημέρα εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μέρος του υποτιτλισμού και της ηχογράφησης ανέλαβε η Νίκου Αντωνία, Ειδική Παιδαγωγός του σχολείου, συμμετέχοντας στο “Multiscale EU”- Jean Monnet project το οποίο διοργανώνεται από το πανεπιστήμιο Università e-Campus στο Novedrate της Ιταλίας. 

Η εβδομάδα που διανύουμε είναι χαρακτηρισμένη ως Ολυμπιακή Εβδομάδα στο δρόμο για το Παρίσι 2024. Σε αυτό το πλαίσιο ολόκληρη η εβδομάδα είναι αφιερωμένη στην οργάνωση και υλοποίηση αθλητικών δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων με απώτερο σκοπό την ανάδειξη της θεμελιώδους σημασίας της σωματικής άσκησης, του αθλητισμού γενικά, του ολυμπιακού ιδεώδους και των Ολυμπιακών Αγώνων.

Υλοποιήθηκαν μεταξύ άλλων δράσεις:

γνωριμίας και ενημέρωσης γύρω από τα Ολυμπιακά Αθλήματα.

Ενημέρωσης για τα Παραολυμπιακά Αθλήματα.

Γνωριμίας με τα αγωνίσματα στην Αρχαία Ελλάδα.

Ανάδειξης των παραδοσιακών χορών.

Ανάδειξης παραδοσιακών παιχνιδιών.

Επιπλέον διοργανώθηκαν εσωτερικά πρωταθλήματα σε διάφορα αγωνίσματα

Η Α τάξη συμμετείχε με μία δημιουργική καλλιτεχνική δραστηριότητα έκφρασης, την κατασκευή μεταλλίου. Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές της Α τάξης δημιούργησαν το δικό τους μετάλλιο χρησιμοποιώντας χαρτόνι, μαρκαδόρους, ψαλίδι και φυσικά, κορδέλες.

Η Β τάξη ασχολήθηκε με την ολυμπιακή σημαία, την αξία και τους συμβολισμούς της.

Και κάθε τάξη ενημερώθηκε, ασχολήθηκε και έπαιξε ολυμπιακά αθλήματα.

9B34C176 A4D3 4CBB B79A 1181C09E5B6F

 

IMG 3441

IMG 3444

A4AB9A16 94EC 4738 BBF7 9B59D4C8D7FC

IMG 3442

IMG 3450

 IMG 3440 

IMG 3443

IMG 3445

 

IMG 3439

IMG 3448

 

Στις 15/4/2024 οι μαθητές/τριες των Ε και Στ τάξεων επισκέφθηκαν το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, τόσο στη ΖΕΠ όσο και στα Κοίλα Κοζάνης. Ξεναγήθηκαν στους χώρους, παρακολούθησαν projects ρομποτικής και μηχανικής από τους φοιτητές και δοκίμασαν τα φαγητά στη φοιτητική λέσχη. Ευχαριστούμε θερμά την καθηγήτρια Παπανικολάου Σοφία τόσο για την όλη οργάνωση της επίσκεψης όσο και για τη ζεστή φιλοξενία που μας παρείχε.

Οι μαθητές/τριες και οι εκπαιδευτικοί των Ε και Στ τάξεων

& η Διευθύντρια

Την Παρασκευή 19 Απριλίου πραγματοποιήθηκαν οι σχολικοί αγώνες χειροσφαίρισης. Το σχολείο μας συμμετείχε με δύο ομάδες. Όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες που πήραν μέρος αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για την προσπάθεια τους, την ομαδικότητα, την άριστη συνεργασία και το ήθος τους! Πολλά μπράβο!

90C2DD11 4D07 4F72 89A2 EC12EEB8A00A 0AE31C50 4F48 498A B0CE DEE98991E8BD BE06E1B3 C9F1 4AE5 B623 4DED68D0C498

Στο πλαίσιο προετοιμασίας των μαθητών για τη μετάβαση από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό, την Τρίτη 16/4/2024 υποδεχθήκαμε τους μαθητές του 10ου Νηπιαγωγείου Κοζάνης. Τους καλωσορίσαμε, τους τραγουδήσαμε, τους ξεναγήσαμε και τους αποχαιρετίσαμε για λίγο… μέχρι το Σεπτέμβρη.

Παλιότερα Άρθρα »

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων