Η ιστοσελίδα του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Μυτιλήνης μετακινήθηκε:

www.sdem.gr 

 

 

 

var _ga

Δελτίο Τύπου

Για εγγραφή στην διημερίδα παρακαλώ πατήστε εδώ

imerida1 imerida2

 

final_2Pkallonis

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ELLINOMATHEIA_DIA_VIOU

Η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης, διοργανώνει το Σάββατο 5 Ιουλίου 2014 εξετάσεις για την πιστοποίηση της Ελληνικής γλώσσας και στοιχείων της Ελληνικής ιστορίας και του Ελληνικού πολιτισμού για υπηκόους τρίτων χωρών, προκειμένου να υποβάλουν αίτηση υπαγωγής στο καθεστώς του επί μακρόν διαμένοντος για το πρώτο εξάμηνο του 2014.

 

Οι εξετάσεις θα γίνουν στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Μυτιλήνης στην οδό Πιττακού 44. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής από τη Δευτέρα 2/6/2014 έως και την Παρασκευή 20/6/2014, από τις 17:00 έως τις 20:00 στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Μυτιλήνης στην οδό Πιττακού 44 πληροφορίες στο 2251037401 απογευματινές ώρες email: mail@sde-lesvou.les.sch.gr

 

 

Δυνατότητα συμμετοχής στις εξετάσεις πιστοποίησης έχουν όσοι είναι υπήκοοι τρίτων χωρών (όχι πολίτες Ευρωπαϊκής Ένωσης) και πληρούν τις εξής προϋποθέσεις:

  1.  είναι ηλικίας 16 ετών και άνω,
  2.  μένουν νόμιμα στην Ελλάδα τουλάχιστον για 5 έτη

Δικαιολογητικά Αίτησης:

1) Αίτηση συμμετοχής (υποβάλλεται μόνο ηλεκτρονικά στο Κέντρο Υποβολής Αιτήσεων),

2) Φωτογραφία (1) τύπου ταυτότητας,

3) Φωτοτυπία διαβατηρίου (πρέπει να επιδειχθεί το πρωτότυπο),

4) Φωτοτυπία της άδειας διαμονής στην Ελλάδα ή βεβαίωση κατάθεσης δικαιολογητικών για άδεια διαμονής,

5) Παράβολο αξίας πενήντα ευρώ (50,00 €), υπέρ Ελληνικού Δημοσίου (ΚΑΕ 3741), για υποψηφίους πιστοποίησης ελληνικής γλώσσας, ελληνικής ιστορίας και ελληνικού πολιτισμού ή Παράβολο αξίας είκοσι ευρώ (20,00 €), υπέρ Ελληνικού Δημοσίου (ΚΑΕ 3741), για υποψηφίους πιστοποίησης μόνο για την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό, σε περίπτωση που υπάρχει ήδη Πιστοποιητικό Α2 από το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας (φωτοτυπία του οποίου υποβάλλεται μαζί με την αίτηση)

Οξυμέτρηση ελαιολάδου

 

Παρακολουθήστε μια αναλυτική παρουσίαση της διαδικασίας από τον Εκπαιδευτή Ενηλίκων Θεόδωρο Σέντα που ευχαριστούμε θερμά.

Οξυμέτρηση ελαιολάδου

Εσπερινό ΕΠΑΛ Μυτιλήνης

diethepal mathitesepal

Την Πέμπτη 22 Μαΐου η σύμβουλος σταδιοδρομίας Ρενταρή Μάλαμα οργάνωσε στο ΣΔΕ ομιλία και συζήτηση για την τεχνική εκπαίδευση στα ΕΠΑΛ. Προσκεκλημένος μας ήταν ο Δ/ντης του εσπερινού ΕΠΑΛ Μυτιλήνης Μαδυτινός Στρατής αλλά και εκπαιδευόμενοι του εσπερινού ΕΠΑΛ. Η αναλυτική παρουσίαση του εσπερινού ΕΠΑΛ από τον κ. Μαδυτινό αλλά και η συζήτηση που ακολούθησε έλυσε κάθε απορία των εκπαιδευομένων του ΣΔΕ. Καταλυτική ήταν η συζήτηση με τους μαθητές του εσπερινού ΕΠΑΛ που παλαιοτέρα ήταν μαθητές του ΣΔΕ. Τα δικά μας παιδιά έδωσαν θάρρος και κουράγιο στους μαθητές μας να συνεχίσουν γιατί όπως χαρακτηριστικά όπως είπαν: και εμείς όταν ήρθαμε στο ΣΔΕ δεν διανοούμασταν ότι θα συνεχίσουμε ένα απλό χαρτί Γυμνασίου θέλαμε αλλά στην εκπαίδευση ισχύει αυτό που λένε τρώγοντας έρχεται η όρεξη…

 

Ευχαριστούμε θερμά το κ. Μαδυτινό αλλά και τους μαθητές μας για την παρουσίαση.

Ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος

bpan

Ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος ήταν ο πιο αιματηρός και εκτεταμένος γεωγραφικά πόλεμος στην ιστορία της ανθρωπότητας. Στις 9 Μαΐου 1945 υπογράφτηκε η άνευ όρων συνθηκολόγηση της Γερμανίας και ο πόλεμος στην Ευρώπη τερματίστηκε. Με αφορμή αυτό το γεγονός, πρόεδρος του ρωσόφωνου συλλόγου στη Μυτιλήνη παρουσίασε στο σχολείο μας πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τον πόλεμο και τις σκληρές μάχες μεταξύ του γερμανικού στρατού και της Σοβιετικής Ένωσης. Στη συνέχεια, ακολούθησε από την εκπαιδεύτρια Γ. Πανσεληνά μια συνοπτική παρουσίαση των γεγονότων του Β’ παγκοσμίου πολέμου.

Απονομή βραβείων για το Διαγωνισμό Ανάλυσης Μελοποιημένης Ποίησης

arion

Την Τετάρτη 7 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε στην αυλή του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Μυτιλήνης ο Διαγωνισμός Ανάλυσης Μελοποιημένης Ποίησης, με τη συμμετοχή 8 εκπαιδευομένων. Τα ποιήματα παρουσιάστηκαν και αναλύθηκαν από τους εκπαιδευόμενους, ενώ ενδιάμεσα είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε το κάθε ποίημα, μελοποιημένο από μεγάλους συνθέτες. Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση, που μας συγκίνησε. Σε όλους τους συμμετέχοντες δόθηκαν αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής και στη νικήτρια του διαγωνισμού, που σύμφωνα με τις βαθμολογίες των εκπαιδευομένων αναδείχθηκε η Παπαδημητρίου Μαρία, αγαλματίδιο της Σαπφούς, σπουδαίας ποιήτριας της αρχαιότητας.

Ποιητικό απόγευμα

SAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURES

Την Τετάρτη 21 Μαΐου 2014 το απόγευμα μας το αφιερώσαμε στην ποίηση στο ΣΔΕ Μυτιλήνης. Έτσι δώσαμε ραντεβού στην Μαρίνα Μυτιλήνης στο μικρό αμφιθέατρο που έχει εκεί και λίγο πριν δύσει ο ήλιος με θέα την θήλασα σπαρμένη με πλήθος από βαρκούλες απαγγείλαμε ποίηση. Συνολικά απάγγειλαν και ανάλυσαν ποιήματα των Καβάφη, Ελύτη, Αναγνωστάκη και Δημουλά οι εκπαιδευτές, Αϊβαλιώτης, Παπαδοπούλου, Πετανίδου και Μπούρατζη.

Το ΣΔΕ Μυτιλήνης στην Ιρλανδία

Irish Parliament, meeting Minister Flanagan

Από 5 έως 7 Μαΐου έγινε η τελευταία συνάντηση του ευρωπαϊκού προγράμματος “How to Educate Learners through Peer-Mentoring” GRUNDTVIG LEARNING PARTNERSHIP project. Από την Ελλάδα συμμετείχαν ο Δ/ντης Μιχάλης Αϊβαλιώτης και η φιλόλογος του παραρτήματος Καλλονής Κατερίνα Σαραντινού. Στις συνεδριάσεις αυτές που έγιναν στην Ιρλανδία επικράτησε συγκίνηση μετά από μια επιτυχημένη πορεία τουλάχιστον δύο ετών με σημαντικότατο έργο να επιδείξουμε. Σύντομα θα είμαστε σε θέση να σας παρουσιάσουμε συνολικά τα αποτελέσματα αυτά συνολικά.

Στην φωτογραφία βλέπουμε αναμνηστική φωτογραφία των συμμετεχόντων με τον υπουργό της Ιρλανδικής βουλής Flangan.

Λυσιστράτη

lisistrati

Το ΣΔΕ Μυτιλήνης παρακολούθησε την παράσταση Λυσιστράτη του Αριστοφάνη. Η παράσταση που ανέβηκε από μαθητές του 5ου Λυκείου Μυτιλήνης την Τετάρτη 14 Μαΐου 2014. Η εκτέλεση ήταν καταπληκτική και μας άρεσε πολύ. Ευχαριστούμε τους μαθητές του 5ου Λυκείου αλλά και την Διευθύντρια Σταυρούλα Βαμβακίτου για την πρόσκληση.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση