Αριστοτέλειο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Την Παρασκευή, 6 Μαρτίου 2020, το σχολείο μας επισκέφτηκε την Έκθεση Ορυκτών Πετρωμάτων που φιλοξενείται στο λιμάνι, Προβλήτα Α΄, υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Γουλανδρή-Χορν. Ευχαριστούμε θερμά τους υπεύθυνους της έκθεσης για την εξαιρετική ξενάγηση και την άρτια ενημέρωση σχετικά με τον ορυκτό πλούτο, τη σημασία του για την οικονομία, την τεχνολογία και την καθημερινή ζωή όλων μας, και ιδιαίτερα για τη συμβολή του στην οικονομία της χώρας μας και στην αειφόρο ανάπτυξη.

Ενημέρωση για τον καρκίνο των πνευμόνων και του μαστού

Τη Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2020, ομάδα εκπαιδευομένων του σχολείου μας παρακολούθησε την εισήγηση της Δρος Σοφίας Λαμπάκη, Πνευμονολόγου, Ακαδημαϊκής Υποτρόφου ΑΠΘ, με θέμα: «Πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση καρκίνων του πνεύμονα», που έλαβε χώρα στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου. Παράλληλα, έγινε ενημέρωση για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση των καρκίνων του μαστού.

Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Την Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020, επισκεφτήκαμε το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Μονή Λαζαριστών και αφού ενημερωθήκαμε για τη Συλλογή Κωστάκη θαυμάσαμε τα έργα της Ρωσίδας ζωγράφου Λ. Ποπόβα που ανήκει στους κατεξοχήν σημαντικούς καλλιτέχνες της ρωσικής πρωτοπορίας. Η έκθεση είναι οργανωμένη με υποδειγματική αρτιότητα και συστήνουμε σε κάθε φιλότεχνο να την επισκεφτεί, ώστε να έρθει σε μια βιωματική επαφή με τον πριμιτιβισμό και τον κυβισμό και να συγκινηθεί από την εικαστική ματιά μιας τόσο σημαντικής ζωγράφου που άφησε με το έργο της ανεξίτηλα σημάδια στην ιστορία της σύγχρονης τέχνης. Ευχαριστούμε θερμά τις ξεναγούς του Μουσείου για την υπέροχη ξενάγηση που μας επεφύλαξαν και συγχαίρουμε τους υπεύθυνους του Μουσείου για την εξαιρετική τους δουλειά.

Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κορδελιού-Ευόσμου

Την Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου 2019, επισκεφτήκαμε το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κορδελιού – Ευόσμου και ενημερωθήκαμε για τις εκπαιδευτικές δράσεις, τα προγράμματα και τις παρεμβάσεις για την προστασία του περιβάλλοντος και την περιβαλλοντική αγωγή. Μέσα από διαδραστικά παιχνίδια, εξοικειωθήκαμε με έννοιες που αφορούν στο φαινόμενο του θερμοκηπίου, την υπερθέρμανση του πλανήτη, την αειφορία και την ανακύκλωση. Ευχαριστούμε θερμά τους κυρίους Κώστα Στυλιάδη και Γιώργο Υφαντή για τις πλούσιες πληροφορίες που μας έδωσαν και για τη ζεστή φιλοξενία που μας επεφύλαξαν στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ.

Πολεμικό Μουσείο

Την Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2019, επισκεφτήκαμε το Πολεμικό Μουσείο, έχοντας έτσι την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε σημαντικούς σταθμούς της νεοελληνικής ιστορίας μέσα από τα εκθέματα της Επανάστασης του 1821, του Μακεδονικού Αγώνα, των Βαλκανικών Πολέμων, της Κατοχής και της Εθνικής Αντίστασης. Ευχαριστούμε θερμά τον ξεναγό μας, στρ. Ορέστη Γεωργιάδη για την παραστατική και γλαφυρή ξενάγηση που μας έκανε, και συγχαίρουμε τους αρμοδίους του Μουσείου για την εξαιρετική τους δουλειά.

Επίσκεψη στην ΕΡΤ3

Την Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2019, επισκεφτήκαμε τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ3 και περιηγηθήκαμε στο κεντρικό studio και στο control-room του σταθμού. Ευχαριστούμε θερμά το τμήμα Δημοσίων Σχέσεων για την υποδοχή που μας επεφύλαξε, τον σκηνοθέτη, κ. Ανέστη Σαββίδη, που μας ξενάγησε στις εγκαταστάσεις του σταθμού και μας παρουσίασε λεπτομέρειες για την πραγματοποίηση των τηλεοπτικών εκπομπών, και τον οπερατέρ-φωτογράφο κ.Γιάννη Μπουκουβάλα για τις τεχνικές πληροφορίες που μας παρείχε.

Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαόνίκης

Την Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2019, επισκεφτήκαμε το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης και εντυπωσιαστήκαμε από τα εκθέματα που προέρχονται από τα ταφικά συγκροτήματα της Σίνδου, του Αξιού και άλλων περιοχών της Θεσσαλονίκης, από την έκθεση χρυσού και από τα ψηφιδωτά της κλασικής, ελληνιστικής και ρωμαϊκής εποχής.

Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού

Την Παρασκευή, 8 Νοεμβρίου 2019, επισκεφτήκαμε το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού και θαυμάσαμε τα εκθέματα των 12 αιθουσών περιήγησης (Πρωτοχριστιανικά Μνημεία, Ταφικά Εκθέματα, Αγιογραφίες, Ψηφιδωτά, Χειρόγραφα και Γκραβούρες κ.ά.). Συγχαίρουμε τη Διεύθυνση και το προσωπικό του Μουσείου για την εξαιρετική δουλειά τους και σας παροτρύνουμε να το επισκεφτείτε!

Συνάντηση με το ΣΔΕ Ν. Προποντίδας

Την Τετάρτη, 6 Νοεμβρίου 2019, είχαμε τη χαρά να γνωρίσουμε τη Διευθύντρια, τους εκπαιδευτικούς και τους εκπαιδευόμενους του ΣΔΕ Ν. Προποντίδας στο πλαίσιο της επίσκεψής μας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Μετά την προβολή της ταινίας, οι εκπαιδευόμενοι/ες των δύο σχολείων αντάλλαξαν εμπειρίες, μοιράστηκαν τις εντυπώσεις τους και συμμετείχαν από κοινού στη διαδικασία ψηφοφορίας για το διαγωνιστικό μέρος του Φεστιβάλ. Οι Διευθύντριες, οι εκπαιδευτικοί και οι εκπαιδευόμενοι/ες των δύο σχολείων δεσμεύτηκαν να συνεργαστούν στο μέλλον στο πλαίσιο εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων με στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διάχυση και ανατροφοδότηση των εμπειριών τους.

Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Την Τετάρτη, 6 Νοεμβρίου 2019, το σχολείο μας επισκέφτηκε τον Κινηματογράφο «Ολύμπιον» και παρακολούθησε την ταινία «Cosmic candy» σε σκηνοθεσία Ρηνιώς Δραγασάκη. Η Διευθύντρια του ΣΔΕ, οι εκπαιδευτικοί και οι εκπαιδευόμενοι/ες ευχαριστούν θερμά το τμήμα Δημοσίων Σχέσεων του Φεστιβάλ για την άψογη συνεργασία και την παροχή δωρεάν εισιτηρίων και συγχαίρουν τους συντελεστές της ταινίας για την εξαιρετική δουλειά τους.

Επίσκεψη στο Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Πειραιώς

Τη Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου 2019, οι εκπαιδευόμενοι/ες του Β΄ Κύκλου επισκέφτηκαν το Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Πειραιώς και παρακολούθησαν το ντοκιμαντέρ του Κωνσταντίνου Καμπούρογλου «Πώς να κλέψετε μια καρέκλα» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αρχιτεκτονικής.

Η ταινία αναφέρεται στις προσπάθειες και τον αγώνα που κατέβαλε ο οραματιστής εικαστικός και συλλέκτης Στέργιος Δελιαλής προκειμένου να αποκτήσει η Θεσσαλονίκη ένα σύγχρονο μουσείο Design. Για περισσότερες πληροφορίες, βλ.  https://parallaximag.gr/life/kinimatografos/pos-na-klepsete-mia-karekla

Περιήγηση στη Ροτόντα

Την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019 το σχολείο μας περιηγήθηκε στην Καμάρα και στη Ροτόντα, δύο μνημεία – σύμβολα της ρωμαϊκής και παλαιοχριστιανικής Θεσσαλονίκης.

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων