Εκπαιδευτικό Υλικό

Αγαπητοί/ές εκπαιδευόμενοι/ες του Β΄ Κύκλου, στο διπλανό μενού «Εκπαιδευτικό Υλικό» έχουν αναρτηθεί δραστηριότητες ανά γραμματισμό προκειμένου να αυτενεργήσετε και να διατηρήσετε την επάφή σας με κάθε αντικείμενο. Αφού το εκτυπώσετε και το επεξεργαστείτε, στείλτε το στο mail του σχολείου, sdedelta@sch.gr. Στις δύσκολες μέρες που περνούμε, δεν πρέπει να χάνουμε την αισιοδοξία και την επαφή με τους στόχους μας. Να είστε όλοι γεροί και υγιείς!

Έναρξη μαθημάτων Α΄ Κύκλου 2019-2020

Καλούνται τη Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2019, οι εγγεγραμμένοι/ες στον Α΄ Κύκλο σπουδών να προσέλθουν στο σχολείο στις 17΄00.

Η Διευθύντρια, ο Υποδιευθυντής και οι Καθηγητές του σχολείου καλωσορίζουν τους νέους εκπαιδευομένους και τις νέες εκπαιδευόμενες και εύχονται ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ!

Έναρξη μαθημάτων Β΄ κύκλου 2019-2020

Τη Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2019, στις 17΄20, πρόκειται να ξεκινήσουν τα μαθήματα του Β΄ κύκλου.

Η Διευθύντρια, ο Υποδιευθυντής και οι Καθηγητές του σχολείου εύχονται σε όλους/ες τους/τις εκπαιδευομένους/ες του Β΄ κύκλου ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ!!!

Εγγραφές σχ. έτους 2019-2020

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Δέλτα της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων δέχεται αιτήσεις ενδιαφερομένων να φοιτήσουν κατά το σχολικό έτος 2019-2020.

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας είναι δημόσιο σχολείο, ισότιμο με το τυπικό γυμνάσιο, που απευθύνεται σε ενήλικους πολίτες (από 18 ετών και πάνω), οι οποίοι δεν έχουν ολοκληρώσει την εννιάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση. Η φοίτηση διαρκεί δύο (2)  αντί για τρία (3) έτη και το απολυτήριο που απονέμει είναι καθόλα ισότιμο με το απολυτήριο του δημόσιου γυμνασίου. Το σχολείο λειτουργεί τις απογευματινές ώρες 16:30 – 20:20, στον χώρο του 2ου Γυμνασίου Εχεδώρου (Διαβατά), απέναντι από το Κ.Α.Π.Η., όπου μπορείτε να περάσετε για να ενημερωθείτε και να γνωριστούμε.

Απαραίτητα δικαιολογητικά για εγγραφή:
1. Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας
2. Τίτλος σπουδών (απολυτήριο δημοτικού ή φοίτησης τάξεων γυμνασίου)
Οι εγγραφές ξεκινούν την 1η Σεπτεμβρίου 2019.

Για πληροφορίες επικοινωνήστε στο τηλέφωνο: 2310782358 (16:30-20:15) (Διευθύντρια: Ιουλία Ηλιάδου – Υποδιευθυντής: Γρηγόρης Γκίνος)
email: sdedelta@sch.gr

Περιήγηση στη Ροτόντα

Την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019 το σχολείο μας περιηγήθηκε στην Καμάρα και στη Ροτόντα, δύο μνημεία – σύμβολα της ρωμαϊκής και παλαιοχριστιανικής Θεσσαλονίκης.

Σιδηροδρομικό Μουσείο

Την Τετάρτη 29 Μαϊου 2019 ομάδα εκπαιδευομένων επισκέφθηκε το Σιδηροδρομικό Μουσείο, ένα σημαντικό σημείο αναφοράς για την τοπική ιστορία της Θεσσαλονίκης.

Ενημέρωση στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Ευόσμου

Την Πέμπτη 23 Μαϊου 2019 ομάδα εκπαιδευομένων του Β΄ κύκλου επισκέφθηκε το Εσπερινό ΕΠΑΛ Ευόσμου. Οι εκπαιδευόμενοι/ες του σχολείου μας ενημερώθηκαν για τους τομείς και τις ειδικότητες που λειτουργούν στο συγκεκριμένο ΕΠΑΛ, για τους κανόνες φοίτησης αλλά και για τις δυνατότητες περαιτέρω σπουδών και επαγγελματικής εξέλιξης που προσφέρουν τα ΕΠΑΛ.

Ενημέρωση στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Σταυρούπολης

Την Τετάρτη 15 Μαϊου 2019 ομάδα εκπαιδευομένων του Β΄ κύκλου επισκέφθηκε το Εσπερινό ΕΠΑΛ Σταυρούπολης. Οι εκπαιδευόμενοι/ες του σχολείου μας ενημερώθηκαν για τους τομείς και τις ειδικότητες που λειτουργούν στο συγκεκριμένο ΕΠΑΛ, για τους κανόνες φοίτησης αλλά και για τις δυνατότητες περαιτέρω σπουδών και επαγγελματικής εξέλιξης που προσφέρουν τα ΕΠΑΛ.

16η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου

Την Πέμπτη 9 Μαϊου 2019 επισκεφθήκαμε τα εγκαίνια της 16ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου στο περίπτερο 13 της ΔΕΘ. Η επίσκεψη συνδυάστηκε με την Ανθοέκθεση και την έκθεση κρητικών προϊόντων στο περίπτερο 12 της ΔΕΘ.

Πάσχα

Την Παρασκευή 19 Απριλίου οι εκπαιδευόμενοι/ες του πρότζεκτ “Χειροτεχνήματα’” χάρισαν στο καθένα μας από μια λαμπαδα που είχαν κατασκευάσει εν όψει της εορτής του Πάσχα.

Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών

Tην Τετάρτη 3 Απριλίου 2019 ομάδα του σχολείου μας επισκέφτηκε το Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών και παρακολούθησε την παράσταση “Υπηρέτης δύο αφεντάδων».

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων