ΦΕΚ 783 Β΄/10-3-2020 περί της επιβολής του μέτρου της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας των πάσης φύσεως εκπαιδευτικών δομών, φορέων και ιδρυμάτων δημοσίων και ιδιωτικών, κάθε τύπου και βαθμού της χώρας για το χρονικό διάστημα από 11-3-2020 έως και 24-3-2020.Λήψη αρχείου

Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών από τον Ερυθρό Σταυρό

Την Τετάρτη, 4 Μαρτίου 2020, ολοκληρώθηκε το Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών από τον Ερυθρό Σταυρό. Το σεμινάριο περιελάμβανε 16 ώρες εκπαίδευσης και πρακτικής άσκησης, πραγματοποιήθηκε σε διάστημα τεσσάρων εβδομάδων στο χώρο του σχολείου μας και έδωσε τη δυνατότητα στην ομάδα των εκπαιδευτών και εκπαιδευομένων που το παρακολούθησαν να πιστοποιηθούν στην παροχή Πρώτων Βοηθειών. Ευχαριστούμε θερμά τους υπεύθυνους του Ερυθρού Σταυρού για την άριστη συνεργασία που είχαμε και κυρίως τις εκπαιδεύτριες που υλοποίησαν το σεμινάριο για την υπομονή και την εξαιρετική τους δουλειά σε κάθε στάδιο υλοποίησης του σεμιναρίου.

Αριστοτέλειο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Την Παρασκευή, 6 Μαρτίου 2020, το σχολείο μας επισκέφτηκε την Έκθεση Ορυκτών Πετρωμάτων που φιλοξενείται στο λιμάνι, Προβλήτα Α΄, υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Γουλανδρή-Χορν. Ευχαριστούμε θερμά τους υπεύθυνους της έκθεσης για την εξαιρετική ξενάγηση και την άρτια ενημέρωση σχετικά με τον ορυκτό πλούτο, τη σημασία του για την οικονομία, την τεχνολογία και την καθημερινή ζωή όλων μας, και ιδιαίτερα για τη συμβολή του στην οικονομία της χώρας μας και στην αειφόρο ανάπτυξη.

Ενημέρωση για τον καρκίνο των πνευμόνων και του μαστού

Τη Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2020, ομάδα εκπαιδευομένων του σχολείου μας παρακολούθησε την εισήγηση της Δρος Σοφίας Λαμπάκη, Πνευμονολόγου, Ακαδημαϊκής Υποτρόφου ΑΠΘ, με θέμα: «Πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση καρκίνων του πνεύμονα», που έλαβε χώρα στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου. Παράλληλα, έγινε ενημέρωση για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση των καρκίνων του μαστού.

Τσικνοπέμπτη 2020

Στις 20 Φεβρουαρίου 2020 οι εκπαιδευόμενοι και οι εκπαιδευόμενες του σχολείου μας τίμησαν τη γιορτή της Τσικνοπέμπτης ετοιμάζοντας εξαιρετικά εδέσματα, συνοδευόμενα με χορό και τραγούδι.

Η Τσικνοπέμπτη είναι γιορτή της ορθόδοξης παράδοσης που λαμβάνει χώρα την Πέμπτη, λόγω του ότι οι ημέρες Τετάρτη και Παρασκευή είναι «νήστιμοι ημέραι», της δεύτερης εβδομάδας των Αποκριών, της καλούμενης Κρεατινής. Προηγείται αυτής η πρώτη κατά σειρά εβδομάδα, η Προφωνή, και ακολουθεί η τρίτη εβδομάδα της Τυροφάγου. Πραγματοποιείται κάποιες ημέρες πριν από την έναρξη της μεγάλης νηστείας της Σαρακοστής. Σύμφωνα με τον λαογράφο Γεώργιο Ν. Αικατερινίδη:

«Την Τσικνοπέμπτη, σφάζονται σε πολλά μέρη τα χοιρινά, κυρίως στη νότια Ελλάδα και σε ορισμένα νησιά. Το Σάββατο όμως της ίδιας εβδομάδας, καθώς και τα δύο επόμενα Σάββατα, της Τυρινής και εκείνο της πρώτης εβδομάδας της Σαρακοστής, των Αγίων Θεοδώρων, είναι αφιερωμένα στη μνήμη των πεθαμένων. Στα Ψυχοσάββατα αυτά φαίνεται ότι συνεχίζεται αρχαία συνήθεια, αν λάβουμε υπόψη ότι στα Ανθεστήρια, που τελούνταν στην αρχαία Αθήνα την ίδια περίπου εποχή που σήμερα είναι οι Αποκριές, η τρίτη ημέρα, οι Χύτροι, ήταν ημέρα των ψυχών, με προσφορές πανσπερμίας στους νεκρούς και σπονδές από νερό πάνω στους τάφους».

Παρόμοιες γιορτές έχουν και άλλα χριστιανικά έθνη, όπως το Weiberfastnacht στη Γερμανία και τη Λιπαρή Τρίτη στη Γαλλία, που όμως αντιστοιχεί στην Ορθόδοξη Καθαρά Δευτέρα. Η τελευταία γιορτάζεται και σε άλλοτε γαλλόφωνες περιοχές, όπως στη Νέα Ορλεάνη.

Κοπή Πίτας 2020 – Κλήρωση Λαχειοφόρου Αγοράς

Την Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου 2020, πραγματοποιήθηκε η κοπή της πίτας για τη νέα χρονιά και στη συνέχεια έγινε η κλήρωση για τους λαχνούς της λαχειοφόρου αγοράς που διεκπεραιώθηκε με μεγάλη επιτυχία από τους εκπαιδευόμενους και τις εκπαιδευόμενες του σχολείου μας. Τους συγχαίρουμε με όλη μας την καρδιά για την έμπρακτη στήριξή τους στις λειτουργικές ανάγκες του σχολείου μας, ευχαριστούμε θερμά όσους αγόρασαν λαχνούς προκειμένου να βοηθήσουν το έργο του σχολείου και φυσικά συγχαίρουμε τους τυχερούς που έτυχαν τα πλούσια δώρα της λαχειοφόρου αγοράς. Η εκδήλωση έκλεισε με πλούσια εδέσματα που ετοίμασαν οι εκπαιδευόμενοι και οι εκπαιδευόμενες του σχολείου μας.

Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Την Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020, επισκεφτήκαμε το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Μονή Λαζαριστών και αφού ενημερωθήκαμε για τη Συλλογή Κωστάκη θαυμάσαμε τα έργα της Ρωσίδας ζωγράφου Λ. Ποπόβα που ανήκει στους κατεξοχήν σημαντικούς καλλιτέχνες της ρωσικής πρωτοπορίας. Η έκθεση είναι οργανωμένη με υποδειγματική αρτιότητα και συστήνουμε σε κάθε φιλότεχνο να την επισκεφτεί, ώστε να έρθει σε μια βιωματική επαφή με τον πριμιτιβισμό και τον κυβισμό και να συγκινηθεί από την εικαστική ματιά μιας τόσο σημαντικής ζωγράφου που άφησε με το έργο της ανεξίτηλα σημάδια στην ιστορία της σύγχρονης τέχνης. Ευχαριστούμε θερμά τις ξεναγούς του Μουσείου για την υπέροχη ξενάγηση που μας επεφύλαξαν και συγχαίρουμε τους υπεύθυνους του Μουσείου για την εξαιρετική τους δουλειά.

Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών από τον Ερυθρό Σταυρό

Την Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2019, παρακολουθήσαμε στον χώρο του σχολείου μας ένα βιωματικό, δίωρο σεμινάριο για την παροχή πρώτων βοηθειών από κλιμάκιο του Ερυθρού Σταυρού Θεσσαλονίκης και ενημερωθήκαμε για τα εκπαιδευτικά προγράμματα και τις δράσεις του Ερυθρού Σταυρού. Ευχαριστούμε θερμά τους υπεύθυνους για την άρτια πραγματοποίηση του σεμιναρίου και για τις εξαιρετικά χρήσιμες πληροφορίες που μας παρείχαν.

Ζωντανή σύνδεση της ΕΡΤ3 με το ΣΔΕ ΔΕΛΤΑ και στην εκπομπή της ΣΥΝ, της Σύνθια Σάπικα. Ξεκινά από 00:58:25

https://www.youtube.com/watch?v=iuifxtGkMOA

Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κορδελιού-Ευόσμου

Την Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου 2019, επισκεφτήκαμε το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κορδελιού – Ευόσμου και ενημερωθήκαμε για τις εκπαιδευτικές δράσεις, τα προγράμματα και τις παρεμβάσεις για την προστασία του περιβάλλοντος και την περιβαλλοντική αγωγή. Μέσα από διαδραστικά παιχνίδια, εξοικειωθήκαμε με έννοιες που αφορούν στο φαινόμενο του θερμοκηπίου, την υπερθέρμανση του πλανήτη, την αειφορία και την ανακύκλωση. Ευχαριστούμε θερμά τους κυρίους Κώστα Στυλιάδη και Γιώργο Υφαντή για τις πλούσιες πληροφορίες που μας έδωσαν και για τη ζεστή φιλοξενία που μας επεφύλαξαν στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ.

Πολεμικό Μουσείο

Την Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2019, επισκεφτήκαμε το Πολεμικό Μουσείο, έχοντας έτσι την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε σημαντικούς σταθμούς της νεοελληνικής ιστορίας μέσα από τα εκθέματα της Επανάστασης του 1821, του Μακεδονικού Αγώνα, των Βαλκανικών Πολέμων, της Κατοχής και της Εθνικής Αντίστασης. Ευχαριστούμε θερμά τον ξεναγό μας, στρ. Ορέστη Γεωργιάδη για την παραστατική και γλαφυρή ξενάγηση που μας έκανε, και συγχαίρουμε τους αρμοδίους του Μουσείου για την εξαιρετική τους δουλειά.

Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Πειραιώς

Τη Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2019, παρακολουθήσαμε τη θεατρική παράσταση «Μεταξύ Πειραιώς και Νεαπόλεως» σε σκηνοθεσία Κ. Γυφτάκη, ύστερα από πρόσκληση του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Τράπεζας Πειραιώς, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για το Θέατρο στην Εκπαίδευση. Συγχαίρουμε τους συντελεστές της παράστασης για το άρτιο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα κατά την παραστατική απόδοση του διηγήματος του Γ. Βιζυηνού και ευχαριστούμε το Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Πειραιώς που στηρίζει με τις πρωτοβουλίες του τις εκπαιδευτικές και μαθησιακές ανάγκες των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας.

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων