Παγκόσμια ημέρα μαθηματικών


Η 1η Μαρτίου είναι Παγκόσμια Ημέρα των Μαθηματικών(του γνωστικού αντικειμένου). Στο πλαίσιο αυτής της γιορτής διοργανώνεται ένας διαγωνισμός στη διεύθυνση World Maths Day .

Μπορεί να συμμετάσχει όποιος θέλει. Κάνει εγγραφή και μετά παίζει. Συνήθως ανταγωνίζεται με κάποιον άλλον που είναι κι αυτός online.

Υπάρχουν 5 επίπεδα δυσκολίας(στο πέμπτο σκόραρα 0). Τα επίπεδα έχουν ασκήσεις με τις τέσσερις πράξεις (τα τρία πρώτα) καθώς και μικρές αριθμητικές παραστάσεις (το τέταρτο). Το πέμπτο δεν ξέρω τι περιέχει γιατί κάηκα από την πρώτη άσκηση, που ήταν μια ρίζα με ένα τρία μπροστά και έναν αριθμό πενταψήφιο (δεν κατάλαβα τίποτα).

Μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου είναι περίοδος εξάσκησης. Ο διαγωνισμός θα ξεκινήσει την 1η Μαρτίου και θα διαρκέσει μόνο για εκείνη την ημέρα. Για περισσότερες διευκρινίσεις: WorldMathsDayFrequentlyAskedQuestions_722011
Μπορούν, φυσικά, να λάβουν μέρος και σχολεία. Στην αρχική σελίδα υπάρχει πίνακας με αυτούς που συγκεντρώνουν τους περισσότερους πόντους. Το βρήκα πολύ ενδιαφέρον να ανταγωνίζεσαι ανθρώπους απ’ όλον τον κόσμο σε πραγματικό χρόνο!

Καλή σας επιτυχία!

Το είδα στο μπλογκ της Cool Cat Teacher.

Αφήστε μια απάντηση