Η δεσποινίς Πασχαλίτσα και η Τρίλιζα

Κατ΄αρχήν να ευχηθούμε σε όλους Χριστός Ανέστη και Χρόνια πολλά! Ελπίζουμε να περάσατε όμορφα  τις Άγιες Ημέρες του Πάσχα με τις οικογένειές σας.

Εμείς σας αφήσαμε για λίγο να ξεκουραστείτε για να επιστρέψουμε με περισσότερη όρεξη στις αποστολές μας. Σας υποσχεθήκαμε άλλωστε ότι θα σας κρατήσουμε συντροφιά μέχρι να ανοίξουν τα σχολεία, αλλά προς το παρόν ας μην το ξεχνάμε,μένουμε σπίτι για να επιστρέψουμε ακόμα πιο σύντομα.

Όπως θα είδατε στην εικόνα, στην παρέα του λαγού προστέθηκε και η δεσποινίς Πασχαλίτσα, η οποία είναι πολύ παιχνιδιάρα αλλά και λίγο ζουζούνα. Της αρέσει να παίζει επιτραπέζια αλλά θέλει όμως συνέχεια να κερδίζει. Αυτό πολύ στεναχωρεί τον λαγό και όλους τους συμπαίκτες της. Το αγαπημένο της παιχνίδι είναι η Τρίλιζα αλλά κανείς δεν θέλει πια να παίξει μαζί της γιατί όλο γκρινιάζει και Ζζζζζ…..ζουζουνίζει.

Ο λαγός που πολύ την αγαπάει  ζητά την δική σας βοήθεια για να μάθει επιτέλους η δεσποινίς Πασχαλίτσα να παίζει σωστά και αν χάνει να μην ζουζουνίζει τόσο πολύ. Άλλωστε εσείς ξέρετε πια ότι  δεν πειράζει αν χάνουμε και καμιά φορά στο παιχνίδι, σημασία έχει ότι περνάμε όλοι καλά και διασκεδάζουμε.

Για αυτόν τον λόγο  ο λαγός έχει ετοιμάσει το παιχνίδι Τρίλιζα και θέλει να το παίξετε παρέα. Πώς θα γίνει αυτό; πολύ απλό! Πάρτε αλεύρι, αλάτι και νερό ανακατέψτε καλά, ζυμώστε δυνατά και φτιάξτε στο λεπτό Πασχαλίτσες και Λαγό. Αφού τα ψήσετε καλά, Τρίλιζα να παίξετε παρέα όλοι μαζί και φωτογραφίες να μας στείλετε ως το Σάββατο το πρωί! 

Συνταγή για Πασχαλίτσες και λαγούς: 1 δόση νερό, μία δόση αλάτι, τρεις δόσεις αλεύρι

Πώς παίζεται:

  • Χρειάζεστε 4 πιόνια  για κάθε παίκτη (4 λαγούς και 4 πασχαλίτσες)
  • Το παιχνίδι είναι για 2 παίκτες.
  • Ο καθένας τοποθετεί τα πιόνια του  –εναλλάξ- προσπαθώντας να σχηματίσει μια σειρά από 3 πέτρες, οριζόντια, κάθετα ή διαγώνια, ενώ ταυτόχρονα προσπαθεί να εμποδίσει τον άλλο παίκτη να κάνει το ίδιο!

Καλή διασκέδαση

 

 

Κατηγορίες: Γενικά, Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Etwinning, Μένουμε Σπίτι .....ΜΑΖΙ!!, Πάσχα. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *