Συμμετοχή του σχολείου μας στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα eTwinning

Αγαπητοί γονείς,

Με μεγάλη χαρά σας ανακοινώνουμε ότι η τάξη μας θα πάρει μέρος σε δύο έργα μέσω της δράσης  του  «eTwinning η Κοινότητα των Σχολείων της Ευρώπης».

Το eTwinning είναι ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα το οποίο δίνει τη δυνατότητα σε σχολεία της Ευρώπης να συνεργαστούν μαζί σε ένα κοινό έργο –θέμα.

Μαθητές και δάσκαλοι μέσω μιας ειδικής πλατφόρμας ανταλλάσσουν ιδέες και σκέψεις, παιδαγωγικές πρακτικές, κοινές δραστηριότητες, γνωριμίες με ανθρώπους διαφορετικής κουλτούρας το οποίο ενισχύει την αμοιβαία κατανόηση.

Τo πρώτο έργο μας θα είναι:

-Baskets in hand (Καλαθάκια στο χέρι)

Θα ασχοληθούμε με το Πάσχα. Κύριος στόχος είναι να γνωρίσουν οι μαθητές μας, μέσω κοινών δραστηριοτήτων,  άλλες ευρωπαϊκές χώρες καθώς και τα ήθη και έθιμά τους.

Οι χώρες με τις οποίες θα συνεργαστούμε προς το παρόν είναι οι εξής: Ισπανία, Λετονία, Πολωνία, Ρουμανία καθώς και ένα νηπιαγωγείο από την Ελλάδα(Θεσσαλονίκη)

Το δεύτερο έργο μας θα είναι:

-Land full of wild animals ( Γη γεμάτη άγρια ζώα)

Θα ασχοληθούμε και θα γνωρίσουμε τα άγρια ζώα της Ελλάδας και των  συνεργαζόμενων χωρών, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον μας  στα ζώα υπό εξαφάνιση. (Θα παρουσιάσουμε στις χώρες εταίρους  το πλατόνι)

Οι χώρες με τις οποίες θα συνεργαστούμε είναι: Ισλανδία, Πορτογαλία, Τουρκία, Γερμανία, Πολωνία, Ιταλία, Ουκρανία ,Ισπανία, Ρουμανία, Λιθουανία, Τσεχία, Βουλγαρία και ένα σχολείο από την Ελλάδα (Αθήνα)

Σε αυτά τα δύο έργα θα θέλαμε πολύ να σας έχουμε συνεργάτες.

Ευχαριστούμε πολύ εκ των προτέρων

Οι Εκπαιδευτικοί

Καλιάρα Ιωάννα

Καρόζα Ευγενία

Λουτσοπούλου Σοφία

Σαββίγκου Τζίνα

https://www.etwinning.net/el/pub/index.htm

 

Κατηγορίες: Baskets in Hands, Land full of wild Animals, Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Etwinning. Ετικέτες: , , . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *