Η καλύτερη μαμά του κόσμου!

Κάθε χρόνο τη δεύτερη Κυριακή του Μάη, γιορτάζουμε την γιορτή της μητέρας όπως έχει καθιερωθεί παγκοσμίως. Είναι εκείνη η ημέρα του χρόνου όπου ο πιο αγαπημένος άνθρωπος για εμάς έχει την τιμητική του.

Οι δραστηριότητες που έλαβαν μέρος την περασμένη εβδομάδα ήταν όλες αφιερωμένες  σε αυτήν την γιορτή. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε ένα μέρος της εκπαιδευτικής μας διαδικασίας.

Με αφορμή ένα  όμορφο παραμύθι «Η μαμά πετάει» της Ναταλίας Καπατσούλια,  συζητήσαμε  για το πόσο πολυάσχολες είναι οι μαμάδες μας,  πόσα πράγματα  κάνουν  για να μας ευχαριστήσουν και να μας φροντίσουν.  Διαμαρτυρηθήκαμε γιατί θέλουμε να την έχουμε περισσότερες ώρες κοντά μας , αλλά δυστυχώς αυτό δεν είναι πολλές φορές εφικτό, γιατί και μεις θα πρέπει να ερχόμαστε στο σχολείο και εκείνη να πηγαίνει στη δουλειά της. Καταλήξαμε ότι είναι πολύ σημαντικό  να έχουν λίγο χρόνο για τον εαυτό τους οι μαμάδες μας και να ξεκουράζονται. Υποσχεθήκαμε τέλος ότι θα  τις βοηθούμε και εμείς σε ότι  μπορούμε. Για να δείξουμε πόσο πολύ την ευχαριστούμε φτιάξαμε την δική μας αφίσα και ευχαριστήσαμε τη μαμά με τον δικό μας τρόπο γι αυτά που κάνει για μας.

Στη συνέχεια, όπως θα δείτε παρακάτω, παρατηρήσαμε διάφορες φωτογραφίες από  πίνακες διάσημων ζωγράφων και διαλέξαμε εκείνη που μας εξέφραζε περισσότερο, την οποία περιγράψαμε στην παρεούλα. Διαπιστώσαμε ότι όλες οι εικόνες αφορούσαν μητέρες με τα παιδιά τους και τις συγκρίναμε, να δούμε πού διαφέρουν και πού είναι όμοιες.  Μετά από αυτό ζωγραφίσαμε ο καθένας τον δικό μας πίνακα με τη δική μας μαμά. Όμως δεν σταματήσαμε εκεί!!

(Η συνέχεια μετά τις εικόνες)

Αφού συζητήσαμε, περιγράψαμε, διηγηθήκαμε, διαβάσαμε όμορφα βιβλία, ζωγραφίσαμε, ήρθε η στιγμή να φτιάξουμε όμορφα δωράκια  με τα μικρά μας τα χεράκια.

Φτιάξαμε όμορφες καρτούλες με γλυκά λογάκια,

Καλλιτεχνίσαμε τον διάσημο  πίνακα  του Gustav Klimt «Η μητέρα και το παιδί»

Κατασκευάσαμε πανέμορφα δωράκια, τα οποία δώσαμε με πολλή χαρά στις μαμάδες μας.

Τέλος της τραγουδήσαμε ένα τραγούδι! Ένα τραγούδι για την καλύτερη μαμά του κόσμου!

Χρόνια πολλά σε όλες τις μανούλες!

Μάνα, η στοργή σου μεγάλη κι απέραντη όσο κι η πλάση!
Ποιος θα μπορέσει βαθιά την καρδιά σου ποτέ να διαβάσει;

Γεωργίου Βερίτη

Δημοσιεύθηκε στην Γενικά. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση