Μήνας Μάρτιος και το πρόγραμμά μας “I believe i can” ασχολείται με την Ελληνίδα Μελίνα Μερκούρη. Ο μήνας αυτός είναι για μας ιδιαίτερος, καθώς το σχολείο μας είναι υπεύθυνο να δημιουργήσει την παρουσίαση αυτής της προσωπικότητας, την οποία θα παρακολουθήσουν τα συνεργαζόμενα σχολεία από την Πολωνία, Σερβία, Κύπρο και Ελλάδα.
Η προσωπικότητα της Μελίνας Μερκούρη επιλέχθηκε τόσο για την ιδιομορφία της, αλλά και για το πάθος της για την Ελλάδα και τον αγώνα της για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα. Η Μελίνα Μερκούρη αποτέλεσε και το έναυσμα να λάβουμε μέρος στον 13ο Διεθνή Διαγωνισμό Μαθητικών ταινιών “Cinema διάβασες” με μια ταινία συνεργατική με τα ελληνικά σχολεία του προγράμματος καθώς και με την Κύπρο.
Στόχος μας δεν ήταν μία διάκριση, αλλά θέλαμε να συμβάλλουμε και εμείς τον αγώνα της επιστροφής των μαρμάρων προσθέτοντάς και την δική μας “μαθητική” φωνή.
Οι μαθητές μας, τον μήνα Μάρτιο, εισέπραξαν ένα μεγάλο αγαθό. Έμαθαν να σέβονται τον πολιτισμό των άλλων ανθρώπων και αντιλήφθηκαν ότι σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να αφαιρούμε κομμάτια από αυτόν, ιδιαίτερα με την βία.
Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε την παρουσίαση που δημιουργήθηκε από το σχολείο μας, τις δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν στα δύο τμήματα και τέλος το εικονικό μας μουσείο που δημιουργήθηκε από κοινού με τις συνεργαζόμενες χώρες του προγράμματος.
Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους γονείς των τμημάτων οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και συλλέξαν πληροφορίες μαζί με τα παιδιά τους για την Μελίνα Μερκούρη και μας απέστειλαν επίσης φωτογραφικό υλικό για να εμπλουτίσουμε το εικονικό μας μουσείο.
Σημ: Στο τέλος του άρθρου μπορείτε να βρείτε ενημερωτικό και πλούσιο υλικό για την Ακρόπολη και τα Γλυπτά του Παρθενώνα.
Πληροφοριακό υλικό
https://acropolismuseumkids.gr/
https://www.theacropolismuseum.gr/eikoniki-periigisi-sto-moyseio-akropolis