eTwinning L.I.F.E 3η Εφεύρεση «Το τηλέφωνο» (Μέρος 2ο)

Στη συνέχεια της ενασχόλησής μας με την εφεύρεση του τηλεφώνου του eTwinning έργου «L.I.F.E.Inventors save Forest Ecosystems» , (δείτε εδώ το 1ο μέρος)  σειρά είχε η προσέγγιση της εφεύρεσης μέσω των συνεργατικών δραστηριοτήτων STEΑM (Science, Technology, Engineering. Art and Mathematics) όπως ορίζει και η διαδικασία του έργου.

Οι τάξεις μας αυτήν την φορά ανέλαβαν το κομμάτι του Engineering (μηχανικής) και των Mathematics (μαθηματικών). 

Το 1ο τμήμα του νηπιαγωγείου μας εντάχθηκε στην ομάδα του Engineering και συνεργάστηκε με το 2ο τμήμα του 31ου νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης και το 10ο νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης. Σε αυτήν την συνεργασία μας κατασκευάσαμε τηλέφωνα εποχής και προσπαθήσαμε να παίξουμε το πολύ γνωστό μας παιχνίδι “Σπασμένο τηλέφωνο” . 

Η λέξη με την την οποία επιλέξαμε να παίξουμε ήταν της πολυαγαπημένης μας μασκότ της κουκουβάγιας. Η αρχή έγινε από το 1ο τμήμα του νηπιαγωγείου μας  το οποίο κάλεσε στο τηλέφωνο το 31ο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης , ανέφερε την λέξη και αυτό με την σειρά του κάλεσε το 10ο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης.

Τέλος συνδεθήκαμε και συναντηθήκαμε όλοι ζωντανά για να δούμε αν η λέξη έφτασε σωστά.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε στιγμιότυπα από το παιχνίδι μας.

18

Στο βίντεο που υπάρχει στην παρουσίαση μπορείτε να δείτε αν η λέξη μας έφτασε σωστά.

Στην  ομάδα των Mathematics  συμμετείχε το 2ο τμήμα του νηπιαγωγείου μας μαζί με το  νηπιαγωγείο της Σερβίας, της  Πιπεριάς και της Τουρκίας. Από κοινού δημιουργήσαμε  ένα συνεργατικό διαδικτυακό  μαθηματικό παιχνίδι .

Math game

Πατήστε πάνω στην εικόνα

Οι μαθητές μας  ζωγράφισαν και κατασκεύασαν τους αριθμούς ενός πληκτρολογίου τηλεφώνου καθώς και σύμβολα έκτακτης ανάγκης για να τοποθετηθούν στο παιχνίδι μας. Αφού τα επεξεργαστήκαμε ηλεκτρονικά προσθέσαμε σε αυτά και αινίγματα για κάθε αριθμό και σύμβολο, τα οποία οι συμμαθητές μας έπρεπε να μαντέψουν.

Μόλις το παιχνίδι μας ετοιμάστηκε οι μαθητές της ομάδας μας έσπευσαν να το παίξουν.

Παρακάτω μερικά στιγμιότυπα από την προετοιμασία και διαδικασία του παιχνιδιού μας
17

Στην συνέχεια συγκεντρώσαμε  όλες τις συνεργατικές δραστηριότητες των νηπιαγωγείων σε μία παρουσίαση.  Πατώντας στην εικόνα,  μπορείτε να τα παρακολουθήσετε πατώντας στα ανάλογα γράμματα. Οι δραστηριότητες των δικών μας τμημάτων βρίσκονται στα γράμματα E (Εngineering)  & M (Mathematics) .

Ωστόσο μπορείτε να έχετε άμεση πρόσβαση στα βίντεο από εδώ: EngineeringMathematics 

.png

Ως τελική δραστηριότητα δημιουργήθηκε μία συνεργατική αφίσα η οποία αναφέρει τα τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης  κάθε χώρας. Τώρα σε περίπτωση πυρκαγιάς οι μικρές μας κουκουβάγιες ξέρουν ποιον θα καλέσουν.

1

Κατηγορίες: L.I.F.E: Little Inventors save Forest Ecosystems, Γενικά, Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Etwinning. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *