Οι μαθητές μας τιμούν την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Όπως κάθε χρόνο στα δια ζώσης μαθήματα έτσι και φέτος, διαδικτυακά φυσικά, ασχοληθήκαμε με την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού βιβλίου που τιμάται στις 2  Απριλίου. Με σκοπό να στρέψουμε το ενδιαφέρον των παιδιών στο παιδικό βιβλίο μέσα σε συνθήκες τηλεκπαίδευσης διαβάσαμε παραμύθια με πρωταγωνιστές τι άλλο;  Βιβλία.

Στη συνέχεια, κάθε παιδί διάλεξε και μας παρουσίασε το αγαπημένο του βιβλίο- παραμύθι και παίξαμε παιχνίδια με τίτλους γνωστών παραμυθιών, γνωστών «παραμυθάδων». Ακόμα, το κάθε παιδί «σκάρωσε» ένα παραμυθάκι με τρία στοιχεία που διάλεξε, το εικονογράφησε και έφτιαξε το εξώφυλλό του εστιάζοντας στα κυριότερα στοιχεία ενός εξωφύλλου: Τίτλος, συγγραφέας, εκδόσεις (όπου πήρε το όνομα του βοηθού που είχαν τα παιδιά σ’ αυτή την προσπάθεια) και μια χαρακτηριστική εικόνα για το συγκεκριμένο παραμύθι.

Με αρωγό την τεχνολογία φτιάξαμε έναν συλλογικό και συλλεκτικό τόμο «Τα παραμύθια μας» τον οποίο σας παρουσιάζουμε. Μην ξεχάσετε στο τέλος του βιβλίου να δείτε τους όμορφους σελιδοδείκτες που έφτιαξαν οι μικροί μας συγγραφείς. Φυσικά, ευχαριστούμε τους γονείς για την πολύτιμη βοήθειά τους και σ’ αυτή μας την προσπάθεια.

Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το παραμύθι του 1ου  Ολοήμερου τμήματος

Το ίδιο έπραξαν και οι μαθητές του 2ου ολοήμερου τμήματος οι οποίοι αφού είδαν και  έμαθαν πως δημιουργείται ένα βιβλίο και ότι όλα ξεκινούν από μία ιδέα, μεταμορφώθηκαν σε συγγραφείς και εικονογράφους  και με  τις ιδέες τους που εξέφρασαν σε μορφή ιδεοθύελλας  δημιούργησαν ιστορίες. 

Στη συνέχεια χωριστήκαν  σε δυάδες  και συνεργάστηκαν  συνεχίζοντας ο ένας την ιστορία του άλλου.

Πατήστε πάνω στην εικόνα να δείτε τις ιδέες μας

Το αποτέλεσμα καταπληκτικό, ο τίτλος της συλλογής “Τα παραμύθια της Αγάπης” επικράτησε έπειτα από ψηφοφορία.

Άλλωστε η τάξη μας πλημμυρίζει από αγάπη.

Όλα ξεκινούν από μία ιδέα λοιπόν, και ένα  βιβλίο είναι ιδέες που όταν υλοποιούνται τα αποτελέσματα είναι εκθαμβωτικά. Ιδιαίτερα όταν αυτές οι ιδέες προέρχονται από παιδιά.

Καλή Ανάγνωση !

Οι μαθητές της πρωινής ομάδας του 2ου τμήματος αφού έμαθαν πως δημιουργείται ένα βιβλίο, έγιναν συγγραφείς και εικονογράφοι της δικής μας συνεργατικής ιστορίας. Το κάθε παιδί διάλεξε ένα στοιχείο της ιστορίας. Πιο συγκεκριμένα ένα παιδί διάλεξε τον ήρωα, άλλο τον τόπο που διαδραματίζεται, άλλο το πρόβλημα που παρουσιάζεται και άλλο την λύση του.

Μέσα από μια συζήτηση δέσαμε την ιστορία προσθέτοντας πάντα το μαγικό μας στοιχείο, την Φαντασία μας! Τα παιδιά ζωγράφισαν τα στοιχεία που είχαν διαλέξει και το αποτέλεσμά μας μπορείτε να το δείτε στο παρακάτω βίντεο:

Στην συνέχεια αφού τα παιδιά έστειλαν τις ζωγραφιές από τους ήρωες του παραμυθιού μας, οι ζωγραφιές έγιναν φιγούρες θεάτρου σκιών. Στήθηκε ένα αυτοσχέδιο θέατρο σκιών και δόθηκε μια διαδικτυακή παράσταση!

Τέλος φτιάξαμε τους δικούς μας σελιδοδείκτες για να μην χάνουμε την σελίδα όταν διαβάζουμε το αγαπημένο μας βιβλίο.

Καλό διάβασμα και να θυμάστε πάντα πως ένα βιβλίο μπορεί να σας ταξιδέψει και να σας κρατήσει όμορφη συντροφιά!

Κατηγορίες: Γενικά, Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση, Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *