«Η ιστορία του άσπρου Κρίνου»

Η έναρξη της ελληνικής Επανάστασης τοποθετείται την 25η Μαρτίου. Εκείνη την ημέρα η Ελλάδα μας  γιορτάζει και συνδέει δύο μεγάλα ιδανικά, την Ελευθερία του Έθνους και την Ορθοδοξία με την εορτή του  Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Αφιερώσαμε μέρος των μαθημάτων μας μιλώντας και συζητώντας για την  γιορτή της Ορθοδοξίας. Σχολιάσαμε τον πίνακα The Annunciation του Nicolas Poussin και διηγηθήκαμε την ιστορία του Ευαγγελισμού.

Ταυτόχρονα θέσαμε το ερώτημα, γιατί άραγε να διάλεξε  ο Αρχάγγελος τον Κρίνο να παραδώσει στην Παναγία; Ποιος ο συμβολισμός του λευκού λουλουδιού που με αυτό αναγγέλλεται η  χαρμόσυνη είδηση της γέννησης του Χριστού;

Για να μάθουμε για ποιον λόγο επιλέχθηκε αυτό το λουλούδι διαβάσαμε με τα παιδιά μία χαριτωμένη ιστορία η οποία διαδραματίζεται σε ένα πολύχρωμο περιβόλι όπου τα λουλούδια τσακώνονται για το ποιο είναι το πιο όμορφο με θεατή τον Κρίνο.

Η ιστορία αυτή έχει σκοπό  να αφηγηθεί την ιστορία του Ευαγγελισμού και παράλληλα να αφήσει ένα μήνυμα. Την αξία της ταπεινότητας, της αγνότητας, την αθωότητας και την Ειρήνης.

Στη συνέχεια, τα  χεράκια των παιδιών μας μεταμορφώθηκαν σε όμορφα κρινάκια τα οποία βρίσκονται στον όμορφο λουλουδένιο κήπο μας μην ξεχνώντας ότι η ομορφιά της ψυχής είναι αυτή που παίζει ρόλο και σε κάνει όμορφο.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε την ιστορία και να δείτε τους Κρίνους μας οι οποίοι κατασκευάστηκαν από τα χεράκια των παιδιών.

Πατήστε στην εικόνα για να διαβάσετε την ιστορία

Σημ:Η ιστορία του κήπου με τα λουλούδια είναι πολύ παλιά και άγνωστης προέλευσης. Τελευταία αναφορά έχει γίνει στο ιστολόγιο   Η Νάτα…Λίνα στο Νηπιαγωγείο.

 

Δημοσιεύθηκε στην Γενικά, Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση