Το σχολείο μας ενάντια στην Eνδοσχολική Βία και τον Εκφοβισμό

Το φαινόμενο του Σχολικού Εκφοβισμού και της Βίας είναι ένα κοινωνικό πρόβλημα που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια σε σχολεία όλων των Βαθμίδων.

Ο όρος που χρησιμοποιείται διεθνώς για να περιγράψει αυτό το φαινόμενο είναι “bullying” που σημαίνει τρομοκρατώ, πληγώνω ή υποχρεώνω κάποιον με τη βία να κάνει κάτι που δεν θέλει.

Το σχολείο μας καθόλη την διάρκεια της σχολικής χρονιάς συζητάει, ενημερώνει,  ευαισθητοποιεί και πραγματοποιεί δραστηριότητες  στην τάξη, οι οποίες  προωθούν την συνεργασία, την αλληλεγγύη και την ενσυναίσθηση, καθώς  αυτές οι αξίες θεωρούνται “όπλα” κατά του bulliyng.

Οι δραστηριότητες  αυτές κορυφώνονται την 6 Μαρτίου όπου τα σχολεία από όλη την Ελλάδα ενώνουν τις δυνάμεις τους και μέσω της Δράσης “ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ”  που διοργανώνεται από το Χαμόγελο του Παιδιού και της Ευρωπαϊκής Μαθητικής Εθελοντικής Δράσης  You Smile παρουσιάζουν τις δράσεις τους δίνοντάς το μήνυμά τους κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού.

Η τάξη μας  θέλοντας να δώσει το παρόν στην καταπολέμηση της Βίας και του Εκφοβισμού στα σχολεία πήρε μέρος στη Δράση “ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ” .

Επιλέξαμε να διαβάσουμε το παραμύθι “Το χρυσό μπαλόνι” της Αθανασία Γαϊτανίδου σχετικό με την διαφορετικότητα καθώς και παραμύθια για τον εκφοβισμό  όπως “Τα μπαλόνια της Φιλίας”   ένα πολύ ωραίο παραμύθι γραμμένο από παιδιά.

Είδαμε εικόνες, τις περιγράψαμε και θέσαμε προβληματισμούς.

Αποφασίσαμε να γίνουμε και εμείς μπαλόνια πολύχρωμα και παρέα με την κυρία Συνεργασία φτιάξαμε μία ωραία Αφίσα.

Σχεδιάσαμε, κόψαμε και κολλήσαμε τα μπαλόνια δίπλα στην κυρία Συνεργασία.

Χρωματίσαμε τα γράμματα του Νηπιαγωγείου μας

Η πολύχρωμη Αφίσα μας με την κυρία Συνεργασία

Στη συνέχεια παρακολουθήσαμε το καταπληκτικό βίντεο του 1ου Νηπιαγωγείου Προσοτσάνης Δράμας απόρροια του παραμυθιού “Το χρυσό μπαλόνι”

Τέλος  αφού γράψαμε και χρωματίσαμε τα γράμματα του “ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ” δημιουργήσαμε το βίντεο  το οποίο και αποστείλαμε στο χαμόγελο του παιδιού για να στηρίξουμε την δράση ενάντια στον Σχολικό Εκφοβισμό και στην Βία.

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να κατευθυνθείτε στη σελίδα της δράσης  και να δείτε  το βίντεο της συμμετοχής μας!

Γραμμή SOS 1056

Κατηγορίες: Γενικά, Ημέρα Κατά του ενδοσχολικού εκφοβισμού και της βίας. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *