Πάμε Μουσείο;

Ο Άκης ο Σπιτάκης έχει σκεφτεί κάτι  πάρα πολύ όμορφο για την προτελευταία μας αποστολή. Γνωρίζατε ότι η  18 Μαΐου  έχει οριστεί ως Διεθνής Ημέρα Μουσείων;

Τι; κάποιοι δεν το ήξεραν; Μην στενοχωριέστε, ούτε ο Άκης το ήξερε αλλά τον βοήθησαν οι φίλοι του και το  έμαθε. Έτσι τώρα θέλει να σας  δείξει τι ακριβώς είναι ένα μουσείο, για να το μάθετε και εσείς.

Θα σας δείξει ένα πολύ όμορφο βιβλίο που μπορείτε να το διαβάσετε, και ένα ωραίο παιχνίδι που μπορείτε να παίξετε.

Μόλις γνωρίσετε πολύ καλά τι είναι τα μουσεία και τι θησαυρούς κρύβουν,  ο Άκης  θα σας  ζητήσει να γίνετε  όλοι αρχαιολόγοι για να βρείτε και εσείς τέτοιους θησαυρούς.

Πώς θα γίνει αυτό;

Θα φορέσετε τα μαγικά σας γυαλιά, θα πάρετε τον μαγικό σας φακό και θα ψάξετε κάτι παλιό που έχετε στο σπίτι σας. Μπορεί να είναι κάποιο αντικείμενο που χρησιμοποιούσε η γιαγιά, ο παππούς ακόμα και η προγιαγιά σας ή ο προπάππους σας.

Μπροστά από το αντικείμενο που  θα βρείτε τοποθετήστε μία ταμπελίτσα με το όνομά του και με την βοήθεια των γονιών σας γράψτε λίγα λόγια για το αντικείμενο.

Έπειτα φωτογραφίστε το και μας στέλνετε την φωτογραφία. Εμείς θα συλλέξουμε όλες  τις φωτογραφίες σας και θα φτιάξουμε το δικό μας ψηφιακό μουσείο μαζί με άλλους φίλους από τα άλλα σχολεία.

Περιμένουμε με αγωνία  τις φωτογραφίες σας ως την Κυριακή!!

 

Επιμέλεια Σοφία Καλπάκη

 

Δημιουργία της Ευαγγελίας Ταούλα

 

Μουσείο, an interactive worksheet by evataou
liveworksheets.com
Κατηγορίες: Γενικά, Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Etwinning, Μένουμε Σπίτι .....ΜΑΖΙ!!. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *