Κανάλι νέων (RSS Feed) του άρθρουΤρέχον άρθρο

Σ.Ε.Ε.Π.Ε Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας: Αναδρομική διεκδίκηση περικοπών μισθών λόγω μνημονίων

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, Αναφορικά με τη δικαστική διεκδίκηση των μισθολογικών περικοπών λόγω μνημονίων (δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδόματος αδείας) το Δ.Σ. τονίζει ότι η διεκδίκηση των οικονομικών απωλειών είναι αγώνας πολιτικοσυνδικαλιστικός και μόνο με τον αγώνα των εργαζομένων επιτυγχάνεται.

Παρ’ όλα αυτά και μετά την αίτηση για τη διακοπή της παραγραφής που πολλοί εκπαιδευτικοί κατέθεσαν, τις ανακοινώσεις και τις γνωμοδοτήσεις των Νομικών Συμβούλων  της Δ.Ο.Ε. και της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., τις ενέργειες των Συλλόγων Εκπαιδευτικών της Ελλάδας, αλλά κι επειδή είναι δικαίωμα του κάθε συναδέλφου να επιλέξει εάν θα ακολουθήσει και τη δικαστική οδό, το Δ.Σ. σας ενημερώνει ότι δε θα γίνει κάποια ενέργεια από μέρος του διότι δεν είναι δυνατή η κεντρική διαχείριση και ανάθεση αυτών των διαδικασιών και ειδικά από το εξωτερικό.

Η δυνατότητα της άσκησης αγωγής, που σε αυτή τη φάση, σύμφωνα και με την ενημέρωση της νομικής συμβούλου της Δ.Ο.Ε., φαίνεται να συγκεντρώνει σοβαρές πιθανότητες θετικής εξέλιξης, αποτελεί ατομική απόφαση του κάθε συναδέλφου. Σε περίπτωση που επιλεγεί η δικαστική διεκδίκηση, τότε θα πρέπει κάθε Σύλλογος διδασκόντων ή ατομικά καθένας μας να κάνει τις καλύτερες επιλογές από τους νομικούς που ήδη ασχολούνται με το θέμα αυτό. Από τα κείμενα των γνωμοδοτήσεων προκύπτει ότι οι ενέργειές μας θα πρέπει να είναι άμεσες, εξαιτίας του πιεστικού διαστήματος που μεσολαβεί μέχρι την πιθανή ημερομηνία έκδοσης των αποφάσεων του Σ.Τ.Ε.

Για το Δ.Σ.

  Ο Πρόεδρος                                         Ο Γ. Γραμματέας

Νικόλαος Βουδρισλής                  Νικόλαος Ράμμος

Trackback URL



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *