Κανάλι νέων (RSS Feed) του άρθρουΤρέχον άρθρο

ΝΤ ΑΔΕΔΥ Κέρκυρας: 1η Μάη 2013 – Ημέρα Μνήμης, Τιμής και Αγώνα

H Πρωτομαγιά του 2013 βρίσκει τους εργαζόμενους της χώρας μας στην πιο δεινή θέση εδώ και δεκαετίες. Μια σκληρή επίθεση σε βάρος των εργαζομένων και όλης της ελληνικής κοινωνίας βρίσκεται σε εξέλιξη. Ανεργία, φτώχεια, εξαθλίωση, βαθιά ύφεση, απολύσεις, τρομοκρατία και εκφοβισμός συνθέτουν το περιβάλλον που έχει διαμορφώσει η τρόικα και η ελληνική κυβέρνηση στη χώρα μας.

Η πρωτοφανής επίθεση στο κοινωνικό κράτος, η εμπορευματοποίηση  των κοινωνικών αγαθών, η ιδιωτικοποίηση και η διάλυση των δημοσίων υπηρεσιών, η εξαφάνιση των εργασιακών δικαιωμάτων συνθέτουν μια νέα εφιαλτική πραγματικότητα, που οδηγεί την ελληνική κοινωνία στην κατάρρευση.

Με μια έπαρση λαϊκισμού, με μια επιχείρηση κατασυκοφάντησης των δημοσίων υπαλλήλων η κυβέρνηση επιδιώκει να διαμορφώσει κλίμα απαξίωσης και ακύρωσης του έργου μας και να προχωρήσει ανεμπόδιστα στον ισοπεδωτικό στόχο της.

Φέτος τιμούμε την 1η του Μάη με ιδιαίτερο τρόπο, αφού οι θυσίες των εργαζομένων και τα αιτήματα άλλων εποχών επαναφέρονται επίκαιρα και αποκτούν νέο περιεχόμενο. Ο αγώνας για την προάσπιση ιστορικών κατακτήσεων για τον κόσμο της εργασίας συνεχίζεται αμείωτος. Πιο έντονος. Πιο σκληρός.

Απευθύνουμε προσκλητήριο ενότητας και αγώνα στη μάχη για έναν κόσμο δικαιότερο, χωρίς φτώχεια, εκμετάλλευση, καταπίεση και  εξαθλίωση. Για ένα κόσμο ισότητας, ευημερίας, αλληλεγγύης  και κοινωνικής δικαιοσύνης.

Απαντάμε μαχητικά και δυναμικά στις άδικες, αντεργατικές και αντικοινωνικές πολιτικές της κυβέρνησης που προκαλούν  απελπισία και περιθωριοποίηση.

Οι εργαζόμενοι, οι απλοί πολίτες του μόχθου, οι Νέοι, οι Συνταξιούχοι, οι Άνεργοι, το σύνολο της κοινωνίας απαιτούμε και διεκδικούμε μια τελείως διαφορετική πολιτική που θα έχει στο επίκεντρο τον ΑΝΘΡΩΠΟ και τις ΑΝΑΓΚΕΣ του και όχι τις ΑΓΟΡΕΣ και τα ΚΕΡΔΗ.

Παλεύουμε και Απεργούμε για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών, για να διασφαλίσουμε και να διευρύνουμε τα εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά μας δικαιώματα, όπως μας αξίζει και δικαιούμαστε!

Με ΕΝΟΤΗΤΑ και ΑΓΩΝΑ προωθούμε τα αιτήματα μας, διασφαλίζουμε τα δικαιώματα μας.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ. ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ.

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση

των συνδικάτων στην Κέρκυρα

την  Τετάρτη 1η ΜΑΗ

1Ο.00 π.μ στο Εργατικό Κέντρο

Trackback URL



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *