Αρχεία για 8 Απριλίου 2013

ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ Κέρκυρας: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 10/04/2013 στις 12 στην Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης Ιονίων Νήσων »

Το Υπουργείο Παιδείας με σχετικό έγγραφο (44506/Δ4/02/04/2013) που απέστειλε στους περιφερειακούς δ/ντες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αναφέρει, πως «μεγάλος αριθμός σχολικών μονάδων διατηρεί αυξημένη οργανικότητα, η οποία είναι δυσανάλογη με το μαθητικό δυναμικό». Μάλιστα, αποστέλλονται και πίνακες στα σχολεία με στήλη η οποία  αναφέρει τι οργανικότητα θα έπρεπε να έχει κάθε σχολική μονάδα βάσει του […]

ΔΟΕ: Ανακοίνωση για το ωράριο. Γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου »

Με αφορμή ερωτήματα που απευθύνονται στη Δ.Ο.Ε. από Συλλόγους εκπαιδευτικών Π.Ε. αλλά και μεμονωμένους συναδέλφους υπενθυμίζουμε το έγγραφο της Δ.Ο.Ε. με θέμα: «Εργασιακά Δικαιώματα Εκπαιδευτικών Π.Ε.», με αρ. πρωτ. 1332/17-9-2012, όπου αναφέρεται:

ΣΕΠΕ Κέρκυρας: Καταγγελία για καταδίκη συνδικαλιστών ΠΟΕ-ΟΤΑ »

Το Δ.Σ του Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε Ν. Κέρκυρας καταγγέλλει την απόφαση του μονομελούς πλημμελειοδικείου Αθηνών, που καταδίκασε τρεις εργαζόμενους συνδικαλιστές των ΟΤΑ σε 6μηνη φυλάκιση επειδή «παραβρέθηκαν» και στήριξαν τον απεργιακό αγώνα των συναδέλφων τους στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής το 2007(!!!).

ΣΕΠΕ Κέρκυρας: Κάλεσμα στους φορείς Ειδικής Αγωγής για την Τρίτη 9/4/2013 »

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας με αφορμή τον Απρίλιο- “μήνα Ειδικής Αγωγής”, όπως έχει ονομαστεί από διάφορους φορείς της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, αποφάσισε να σας καλέσει στη διαμόρφωση μίας κοινή εκδήλωσης- συζήτησης.

ΑΔΕΔΥ: Στήριξη της απεργιακής κινητοποίησης της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας »

Συνεχίζεται η σχεδιασμένη και προγραμματισμένη μεθόδευση της σταδιακής αποδιοργάνωσης και τελικά της απαξίωσης της Δημόσιας Εκπαίδευσης. Η πολιτική των μνημονίων δεν βάζει φραγμό ούτε και στις υψηλού κοινωνικού περιεχομένου υπηρεσίες, όπως είναι η παιδεία και η υγεία.

ΔΟΕ: Τρίωρη στάση εργασίας την Τετάρτη 10 Απριλίου 2013 »

Οι βάρβαρες πολιτικές λιτότητας δεν έχουν τέλος. Η εκπαίδευση υποχρηματοδοτείται, συγχωνεύεται, υποβαθμίζεται, απαξιώνεται από τις ενέργειες Κυβέρνησης και Τρόικας. Ο εκπαιδευτικός τρομοκρατείται, χειραγωγείται, απολύεται. Ο κατήφορος δεν έχει σταματημό.

ΣΕΠΕ Κέρκυρας: Γονείς και εκπαιδευτικοί να απέχουν από το πρόγραμμα «ΕΥΖΗΝ» »

Το υπουργείο Παιδείας διοργανώνει ένα πρόγραμμα με την ονομασία ΕΥΖΗΝ (Εθνική Δράση Υγείας για τη ΖωΗ των Νέων), το οποίο, σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο, πραγματοποιείται στην πρωτοβάθμια και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Για τους μόνιμους η αξιολόγηση. Εξαιρούνται αναπληρωτές – ωρομίσθιοι »

Αξιολόγηση δεν σημαίνει απόλυση για τους εκπαιδευτικούς, επέμεινε από το βήμα της Βουλής η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου Αρχή Διασφάλισης της Ποιότητας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (ΑΔΙΠΠΔ). Από την πλευρά του ο υφυπουργός Παιδείας, κ. Παπαθεοδώρου, είπε ότι μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την Αρχή […]

ΔΟΕ: Αλληλεγγύη στους Τούρκους συναδέλφους »

Στην Άγκυρα στις 10 Απριλίου 2013 δικάζονται Τούρκοι συνδικαλιστές οι οποίοι κρατούνται στις φυλακές για την πίστη τους στα συνδικαλιστικά και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Το ποινικό κατηγορητήριο για τις συλλήψεις των 72 συνδικαλιστών και μελών της KESK και του Προέδρου της περιλαμβάνει βαριές κατηγορίες.

Συγκρότηση Κεντρικής Επιτροπής Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. »

Η Κεντρική Επιτροπή της Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. που προήλθε από το 28ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Παράταξης στις 30 & 31/03/2013, συγκροτήθηκε σήμερα, Παρασκευή 05/04/2013, σε σώμα, ως εξής: