Συναντήθηκαν σήμερα 27/2/2013 στα γραφεία της Δ.Ο.Ε. στην Αθήνα τα Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και της Ο.Λ.Μ.Ε. Συζητήθηκαν οι κοινοί τρόποι δράσης των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών ενάντια στα σχέδια του Υπουργείου Παιδείας για την προωθούμενη αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και το νέο πειθαρχικό δίκαιο.
Αρχεία για Φεβρουάριος 2013
ΔΟΕ-ΟΛΜΕ: Κοινοί τρόποι δράσης ενάντια στην προωθούμενη αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και το νέο πειθαρχικό δίκαιο »
Από ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΡΑΜΜΟΣ στις Φεβ 28, 2013 στην Δ.Ο.Ε. | 763 σχόλια
ΔΟΕ: Η Παιδεία στους δρόμους »
Από ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΡΑΜΜΟΣ στις Φεβ 28, 2013 στην Δ.Ο.Ε. | 763 σχόλια
Σχολεία χωρίς οικονομικούς πόρους με μαθητές που πεινάνε και κρυώνουν. Εκατοντάδες σχολεία δεν έχουν ούτε ευρώ στα ταμεία τους. Διεκδικούμε σίτιση για τα παιδιά, πετρέλαιο για τα σχολεία και αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης.
Η αξιολόγηση, ο εκπαιδευτικός και το εκπαιδευτικό έργο από την οπτική της παιδαγωγικής λογικής και της επικρατούσας δυσπιστίας, του Χαράλαμπου Κωνσταντίνου* »
Από ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΡΑΜΜΟΣ στις Φεβ 28, 2013 στην ΑΡΘΡΑ | 763 σχόλια
Σε ευρύ επίπεδο, δεν υπάρχει τομέας της ανθρώπινης δραστηριότητας από τον οποίο να απουσιάζει η έννοια ή η διαδικασία της αξιολόγησης είτε σε επίσημη (τυπική) είτε σε ανεπίσημη (άτυπη) μορφή. Κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα, είτε αποτελεί μια κοινή προσπάθεια από την καθημερινή ζωή είτε αυτή παίρνει οργανωμένη και συστηματική μορφή, ενέχει το στοιχείο της αξιολόγησης.
Δράσεις και παρεμβάσεις της ΔΟΕ για την αξιολόγηση και τα πειθαρχικά »
Από ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΡΑΜΜΟΣ στις Φεβ 28, 2013 στην Δ.Ο.Ε. | 763 σχόλια
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. στη συνεδρίασή του στις 21/2/2013, μια μέρα μετά τη γενική απεργία και αφού έλαβε υπόψη του:
Περ/φκή Δ/νση Ιονίων Νήσων: Ανασυγκρότηση Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε. & Α.Π.Υ.Σ.Δ.Ε. »
Από ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΡΑΜΜΟΣ στις Φεβ 28, 2013 στην ΠΕΡΙΦ/ΚΗ Δ/ΝΣΗ ΠΕ & ΔΕ Ι.Ν. | 763 σχόλια
Ανασυγκρότηση του Ανώτερου Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε.) της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων. Ανασυγκρότηση του Ανώτερου Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Α.Π.Υ.Σ.Δ.Ε.) της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων.
Δ/νση ΠΕ Κέρκυρας: Πίνακες μορίων αιτήσεων μετάθεσης από το ΠΥΣΠΕ Κέρκυρας σε άλλα ΠΥΣΠΕ και σε Διαπολιτισμικά »
Από ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΡΑΜΜΟΣ στις Φεβ 28, 2013 στην Δ/ΝΣΗ ΠΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ, Μεταθέσεις ΚΥΣΠΕ | 763 σχόλια
Η Δ/νση Π.Ε. Κέρκυρας γνωστοποίησε τους πίνακες με τα συνολικά μόρια μετάθεσης, όσων εκπαιδευτικών αιτούνται μετάθεση από το ΠΥΣΠΕ Κέρκυρας προς άλλα ΠΥΣΠΕ και προς διαπολιτισμικά σχολεία. Παρακάτω δείτε τους σχετικούς πίνακες:
Ορισμός αναπληρωτών των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης »
Από ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΡΑΜΜΟΣ στις Φεβ 28, 2013 στην ΥΠ.Π.Ε.Θ. | 763 σχόλια
Δείτε εδώ την Υπουργική απόφαση για τον ορισμό αναπληρωτών των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης.
Συνάντηση του Προεδρείου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιάννη Σγουρό »
Από ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΡΑΜΜΟΣ στις Φεβ 28, 2013 στην ΑΔΕΔΥ | 763 σχόλια
Πραγματοποιήθηκε σήμερα, 25/2/2013, συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιάννη Σγουρού και του Προεδρείου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στα γραφεία της. Στη συνάντηση υπήρξε ευρύτατη ανταλλαγή ενημέρωσης, απόψεων και προτάσεων τόσο για θέματα λειτουργίας των Δημόσιων και Κοινωνικών, Αυτοδιοικητικών Υπηρεσιών, για τα ζητήματα πολιτικής στο ανθρώπινο δυναμικό, όσο και για τις υπηρεσίες προς τους πολίτες.
ΑΔΕΔΥ: Καταγγελία για τη μη απόδοση των εισφορών αλληλεγγύης των Δημοσίων Υπαλλήλων προς τους ανέργους »
Από ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΡΑΜΜΟΣ στις Φεβ 22, 2013 στην ΑΔΕΔΥ | 763 σχόλια
Η γνωστοποίηση, μέσω εγγράφου της διοίκησης του ΟΑΕΔ, σύμφωνα με την οποία τα χρήματα της εισφοράς αλληλεγγύης (2%) που παρακρατούνται από τις εισφορές των Δημοσίων Υπαλλήλων και των συνταξιούχων δεν διατίθενται για τους ανέργους, αλλά καταλήγουν στη “μαύρη τρύπα” των ελλειμμάτων και του δημοσίου χρέους, δηλαδή στο λογαριασμό των δανειστών, αποτελεί τεράστια απάτη της Κυβέρνησης […]
ΑΔΕΔΥ: Αντισυνταγματικός ο νόμος 4024 που αφορά την προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα των Δημοσίων Υπαλλήλων »
Από ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΡΑΜΜΟΣ στις Φεβ 22, 2013 στην ΑΔΕΔΥ | 763 σχόλια
Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκφράζει την ικανοποίησή της για την Απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας όσον αφορά στην προσφυγή της κατά της διαδικασίας της «εφεδρείας»-«προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας», που είχε επιβληθεί με τον Ν.4024/2011.
ΔΟΕ: Έξω η Χρυσή Αυγή από τα σχολεία »
Από ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΡΑΜΜΟΣ στις Φεβ 22, 2013 στην Δ.Ο.Ε. | 763 σχόλια
Με αφορμή επερώτηση βουλευτή της Χρυσής Αυγής προς τον Υπουργό Παιδείας για το πρόγραμμα: «Ως πρόσφυγας μπροστά στη μετανάστευση», που πρόκειται να υλοποιηθεί σε τμήματα σχολείου της Ν. Φιλαδέλφειας, και την απαίτησή του να ελεγχθεί το πρόγραμμα λόγω του τίτλου του και να αποδοθούν τυχόν πειθαρχικές ευθύνες, το Δ.Σ. της ΔΟΕ:
Δ. Μπράτης: 7.778 οι αιτήσεις των εκπαιδευτικών Π.Ε. για μετάθεση το 2013 »
Από ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΡΑΜΜΟΣ στις Φεβ 22, 2013 στην Αιρετοί ΚΥΣΠΕ | 763 σχόλια
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι Σας ενημερώνω ότι οι αιτήσεις για μετάθεση των εκπαιδευτικών Π.Ε., για το έτος 2013, ανέρχονται συνολικά στις 7.778. Αναλυτικά:
Συγκρότηση Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Π/θμιας Εκπ/σης (Π.Υ.Σ.Π.Ε.) Κέρκυρας ως Συμβούλιο Επιλογής Δ/ντών Σχολικών Μονάδων »
Από ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΡΑΜΜΟΣ στις Φεβ 21, 2013 στην ΣΥΝΘΕΣΗ ΠΥΣΠΕ | 763 σχόλια
Δείτε εδώ την Απόφαση του Περιφερειακού Δ/ντή Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων με θέμα: “Συγκρότηση Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Π/θμιας Εκπ/σης (Π.Υ.Σ.Π.Ε.) Κέρκυρας ως Συμβούλιο Επιλογής Δ/ντών Σχολικών Μονάδων”.
Το νέο Πειθαρχικό Συμβούλιο Εκπαιδευτικών Π.Ε. & Δ.Ε. Ιονίων Νήσων. Το Πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων πολιτικών υπαλλήλων »
Από ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΡΑΜΜΟΣ στις Φεβ 21, 2013 στην Σύνθεση ΑΠΥΣΠΕ, ΣΥΝΘΕΣΗ ΠΥΣΠΕ | 763 σχόλια
Δείτε εδώ τον ορισμό μελών του Β΄ Τμήματος του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Δ/νσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης Ιονίων Νήσων. Παρακάτω δείτε και θυμηθείτε το Πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων πολιτικών υπαλλήλων.
Κ. Αρβανιτόπουλος: Την αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών θα τη δούμε μαζί με το σύστημα επανατοποθέτησης »
Από ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΡΑΜΜΟΣ στις Φεβ 21, 2013 στην news | 763 σχόλια
«Αν χρειαστεί σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία να βάλουν πλάτη οι εκπαιδευτικοί για μία ή δυο ώρες, νομίζω θα το κάνουν» δήλωσε σήμερα (20-02-2013) σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha» ο υπουργός Παιδείας κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος αναφερόμενος στο θέμα της αύξησης ωρών διδασκαλίας των εκπαιδευτικών στα σχολεία.
H Α.Δ.Ε.Δ.Υ. χαιρετίζει τους εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές, που συμμετείχαν μαζικά και δυναμικά στις μεγαλειώδεις απεργιακές συγκεντρώσεις »
Από ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΡΑΜΜΟΣ στις Φεβ 21, 2013 στην ΑΔΕΔΥ | 763 σχόλια
Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. χαιρετίζει τους εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές, που συμμετείχαν μαζικά και δυναμικά στις μεγαλειώδεις απεργιακές συγκεντρώσεις, που πραγματοποιήθηκαν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες μεγάλες πόλεις της Περιφέρειας, στο πλαίσιο της σημερινής 24ωρης Γενικής Απεργίας Α.Δ.Ε.Δ.Υ. – Γ.Σ.Ε.Ε.
Αναπλήρωση Δ/ντών Σχολικών Μονάδων μετά από μακρόχρονη απουσία τους ή εκλογή τους σε θέση αιρετών Ο.Τ.Α. »
Από ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΡΑΜΜΟΣ στις Φεβ 21, 2013 στην ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ - ΥΠ. ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ | 763 σχόλια
Ανακοινοποίηση στο ορθό ως προς το σχολικό έτος αντί του διδακτικού έτους, της εγκυκλίου για την αναπλήρωση Διευθυντών Σχολικών Μονάδων μετά από μακρόχρονη απουσία τους ή εκλογή τους σε θέση αιρετών Ο.Τ.Α. Δείτε εδώ την εγκύκλιο.
ΔΟΕ: Ανακοίνωση με αφορμή δημοσιεύματα του τύπου για επικείμενη αύξηση του ωραρίου εκπαιδευτικών Π.Ε. »
Από ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΡΑΜΜΟΣ στις Φεβ 19, 2013 στην Δ.Ο.Ε. | 763 σχόλια
Η επικαιροποίηση του Μεσοπρόθεσμου που ψήφισε η Βουλή ανάμεσα στα άλλα προβλέπει μείωση των προσλήψεων αναπληρωτών με παράλληλη αύξηση του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών από τη νέα σχολική χρονιά.
ΔΑΚΕ ΠΕ: «Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις…» Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας διαψεύδεται για πολλοστή φορά!!! ΟΧΙ στην Αύξηση Ωραρίου Εκπαιδευτικών! ΟΧΙ στην Ανεργία! »
Από ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΡΑΜΜΟΣ στις Φεβ 19, 2013 στην Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. ΚΕΡΚΥΡΑΣ | 763 σχόλια
Με την έγκριση της επικαιροποίησης του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016 που ψηφίστηκε χθες (18/02/2013) από τους εκπροσώπους μας στο ελληνικό Κοινοβούλιο που αναφέρεται μεταξύ άλλων στη «μείωση αναπληρωτών μέσω αύξησης των ωρών διδασκαλίας» και με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα εφημερίδων που αναφέρονται στην αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών, η Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. επισημαίνει τα εξής:
Τον Μάρτιο οι αιτήσεις συμμετοχής των εκπαιδευτικών στην επιμόρφωση Β΄ επιπέδου »
Από ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΡΑΜΜΟΣ στις Φεβ 19, 2013 στην ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ | 763 σχόλια
Σε συνέχεια της δημοσίευσης της Πρόσκλησης προς τα ΚΣΕ για την υλοποίηση προγραμμάτων επιμόρφωσης Β’ επιπέδου στο πλαίσιο της 4ης περιόδου επιμόρφωσης και λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος, γίνεται γνωστό στους εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην επιμόρφωση, ότι η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής προγραμματίζεται για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου και η έναρξη των μαθημάτων για τις […]