Κανάλι νέων (RSS Feed) του άρθρουΤρέχον άρθρο

ΝΤ ΑΔΕΔΥ Κέρκυρας: Καταγγελία για τη μη καταβολή μισθών στους εργαζόμενους στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Δυστυχώς σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα βρεθήκαμε πάλι μπροστά στο ίδιο πρόβλημα, ίσως από διαφορετική αιτία, αλλά με το ίδιο αποτέλεσμα. Οι συνάδελφοι της αιρετής περιφερειακής αυτοδιοίκησης της Κέρκυρας βρέθηκαν και πάλι απλήρωτοι. Και επειδή το “δις εξ αμαρτείν ουκ ανδρός σοφού” και παρά το επιχείρημα ότι “τα λεφτά υπάρχουν” θεωρούμε ότι αποτελεί σημείο των καιρών μας η αδιαφορία που δείχνουν οι υπεύθυνοι για την έγκαιρη πληρωμή των συναδέλφων μας.

Την μη έγκαιρη πληρωμή των συναδέλφων μας προσπάθησαν κάποιοι να το ξεπεράσουν με την αιτιολογία ότι σε λίγες μέρες το θέμα θα λυθεί. Φυσικά δεν ανέλαβαν καμία ευθύνη για την καθυστέρηση πληρωμής των υποχρεώσεων των εργαζομένων, δεν συνειδητοποίησαν την κρίση που έχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι μετά από την μείωση έως και 40% των ετήσιων αμοιβών τους, μετά από την αύξηση του κόστους ζωής και μετά από τα “χαράτσια” και της έκτακτες εισφορές που μπήκαν στην ζωή μας. Απλώς το ξεπέρασαν με το “μην ανησυχείτε θα τα πάρετε αργότερα”.

Πρέπει οι υπεύθυνοι στην  αιρετή περιφερειακή αυτοδιοίκηση Κέρκυρας και κυρίως ο Περιφερειάρχης και ο αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας να συνειδητοποιήσουν ότι με τους μισθούς των συναδέλφων δεν μπορούνε να παίζουν. Ο μισθός είναι το ιερό δικαίωμα κάθε εργαζόμενου για την εργασία που προσφέρει και να μην ζηλεύουν την δόξα ξενοδόχων στο νησί μας που έχουν τους εργαζόμενους τους απλήρωτους 1, 2 ή και 3 μήνες.

Το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Κέρκυρας καταγγέλλει αυτήν την απαράδεκτη καθυστέρηση πληρωμής των συναδέλφων και δηλώνει ότι θα προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να μην ξαναπαρουσιαστεί το πρόβλημα αυτό.

Από την Εκτελεστική Γραμματεία

Trackback URL



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *