Κανάλι νέων (RSS Feed) του άρθρουΤρέχον άρθρο

ΝΤ ΑΔΕΔΥ Κέρκυρας: Το Πολυτεχνείο ζει στους σύγχρονους κοινωνικούς αγώνες

Τριάντα οχτώ χρόνια μετά την εξέγερση των φοιτητών, τα μηνύματα του Πολυτεχνείου είναι ανάγκη να βαθύνουν και να αποκτήσουν περιεχόμενο αντίστοιχο με τα σημερινά αιτήματα και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων και όλης της ελληνικής κοινωνίας.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου αποτελεί ορόσημο κοινωνικών και πολιτικών διεκδικήσεων. Σήμερα σε συνθήκες κρίσης η ανάγκη για κινητοποίηση όλων των κοινωνικών δυνάμεων είναι αναγκαία περισσότερο από ποτέ.

Αγώνας των εργαζομένων για δικαιοσύνη ενάντια στη φτώχεια και την εξαθλίωση που ορίζουν για το μέλλον μας κυβέρνηση και τρόικα.

Αγώνας του κόσμου της εργασίας, των ανέργων, των νέων, των λαϊκών και μέσων κοινωνικών στρωμάτων ενάντια στη ανεργία, στη σκληρή και μονόπλευρη λιτότητα, στην ακατάπαυστη φορολογική επιδρομή, στην υποβάθμιση του επιπέδου ζωής.

Από αυτόν τον αγώνα δεν πρέπει να λείψει κανείς. Βρισκόμαστε σε μια ιστορική καμπή της πορείας μας.

Πρέπει να απαντήσουμε σε αυτούς που ετοιμάζουν ένα ζοφερό μέλλον για τα παιδιά μας.

Το Πολυτεχνείο, πρέπει να αποκτήσει τα χαρακτηριστικά που συμβολίζει. Μηνύματα επίκαιρα, που  επαναδιατυπώνουν το πνεύμα της ιστορίας του ηρωικού πολυτεχνείου, το πνεύμα των διεκδικήσεών του για ψωμί – παιδεία – ελευθερία.

Το φετινό πολυτεχνείο πρέπει να είναι η απαρχή μίας νέας αντεπίθεσης και κλιμάκωσης του εργατικού – υπαλληλικού κινήματος. Η εξέγερση του Πολυτεχνείου δεν έρχεται από το παρελθόν αλλά από το μέλλον των κοινωνικών αγώνων. Γιατί όσο θα πλήττονται οι ανάγκες και τα δικαιώματά μας, όσο το ΨΩΜΙ γίνεται πια … δυσεύρετο για την ολοένα και μεγαλύτερη πλειοψηφία, όσο η ΠΑΙΔΕΙΑ βρίσκεται στο στόχαστρο των κυβερνητικών πολιτικών και όσο η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και τα δημοκρατικά δικαιώματα βρίσκονται υπό αμφισβήτηση, το Πολυτεχνείο θα βρίσκει πάντα τη θέση του στους κοινωνικούς αγώνες για τις σύγχρονες διεκδικήσεις.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας, εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα, στους Ο.Τ.Α και στα Ν.Π.Δ.Δ, τους νέους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους όλους τους Κερκυραίους πολίτες που θίγονται από τις ασκούμενες πολιτικές να συμμετάσχουν μαζικά και δυναμικά στη συγκέντρωση που θα γίνει στο Τμήμα Ιστορίας του Ιόνιου Πανεπιστημίου την Πέμπτη 17 του Νοέμβρη στις 7 το βράδυ.

Για να λάμψει και πάλι η ελπίδα για το αύριο. Για να παλέψουμε όλοι μαζί γι’ αυτά που κατακτήσαμε, αυτά που δικαιούμαστε. Όσα μας παίρνουν και μας στερούν καθημερινά.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Trackback URL



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *