Κανάλι νέων (RSS Feed) του άρθρουΤρέχον άρθρο

ΔΟΕ: Να σταματήσει η δίωξη των εκπαιδευτικών του 20ου Δ.Σ. Καλλιθέας

Το Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, αφού ενημερώθηκε από το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καλλιθέας Μοσχάτου σχετικά με τις μηνύσεις που έχουν κατατεθεί, εις βάρος των συναδέλφων του 20ου Δημοτικού Σχολείου Καλλιθέας, Ιωάννη Κουφόπουλου, Θεοδώρας Μάνεση και Ουρανίας Τσάμη, ομόφωνα, δηλώνει τα εξής:

  • Τα ζητήματα που ανακύπτουν στα σχολεία, πρέπει να αντιμετωπίζονται στα πλαίσια της εκπαιδευτικής κοινότητας και όχι στα δικαστήρια. Η λειτουργία του σχολείου δε ρυθμίζεται με μηνύσεις και διώξεις.
  • Υπερασπίζεται την παιδαγωγική ελευθερία, το δικαίωμα των εκπαιδευτικών να διαχειρίζονται παιδαγωγικά τα ζητήματα του σχολείου με κριτήριο τη διαφύλαξη του παιδαγωγικού κλίματος και την άρση φαινομένων προκαταλήψεων και βίας. Είναι απαράδεκτο οι εκπαιδευτικοί να είναι αναγκασμένοι να εγκαταλείπουν τους μαθητές και τα σχολεία τους, προσερχόμενοι στα δικαστήρια, για να αποκρούσουν τη σωρεία των αστήρικτων και αβάσιμων μηνύσεων που κατατίθενται εις βάρος τους.
  • Θεωρεί ότι ο μόνος δρόμος για την επίλυση των ζητημάτων που ανακύπτουν στην καθημερινή ζωή του σχολείου είναι ο γόνιμος και ουσιαστικός διάλογος εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Καλούμε τους Γονείς να ανακαλέσουν τις μηνύσεις εις βάρος των εκπαιδευτικών του 20ου Δημοτικού Σχολείου Καλλιθέας και να επιλέξουν το δρόμο της δημιουργικής διαλεκτικής σύνθεσης.

Το Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας προσφέρει πλήρη συνδικαλιστική, νομική και ηθική στήριξη στους διωκόμενους συναδέλφους του 20ου ΔΣ Καλλιθέας.

Αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. θα παραστεί στο δικαστήριο προκειμένου να καταδειχτεί η απόλυτη στήριξη και αλληλεγγύη του.

Trackback URL



763 σχόλια προς “ΔΟΕ: Να σταματήσει η δίωξη των εκπαιδευτικών του 20ου Δ.Σ. Καλλιθέας”

  1.   Από Γιώργος Παυλίδης on Ιούν 14, 2012 | Απάντηση

    Καλησπέρα,
    γιατί κατηγορούνται αν επιτρέπεται οι τρεις εκπαιδευτικοί? Και, αν υπάρχει, ποια είναι τελεσίδικη απόφαση της δικαιοσύνης?
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

  2.   Από Γεώργιος Παυλίδης on Ιούν 14, 2012 | Απάντηση

    Καλησπέρα,γιατί κατηγορούνται αν επιτρέπεται οι τρεις εκπαιδευτικοί? Και, αν υπάρχει, ποια είναι τελεσίδικη απόφαση της δικαιοσύνης?Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *