ΣΤΟΜΑΤΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ

Διαβάσαμε το παραμύθι ο “Σοκολάκης και η Ζαχαρούλα Τρυποδόντη” και ξεκινήσαμε μια συζήτηση γύρω από τα δοντάκια μας και το πως πρέπει να τα φροντίζουμε, πως η διατροφή μας μπορεί να επηρεάσει την υγεία των δοντιών μας, γιατί είναι χρήσιμο να πηγαίνουμε στον οδοντίατρο.

Στη συνέχεια, παρακολουθήσαμε το ακόλουθο βίντεο

 και φτιάξαμε την αντίστοιχη κατασκευή. 

20250124 121142

Στη συνέχεια, διαβάσαμε και το βιβλίο: “ΙΠΠΟΛΥΤΟΣ ΙΠΠΟΠΟΤΑΜΟΣ”

(ΔΕΜ) ΟΔΟΝΤΟΓΙΑΤΡΟΣ ΙΠΠΟΛΥΤΟΣ ΙΠΠΟΠΟΤΑΜΟΣ ( ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ

φτιάχνοντας την παρακάτω κατασκευή 

20250123 123242 1

και παίξαμε παιχνίδια με τις λέξεις οδοντόβουρτσα και οδοντόκρεμα

20250124 095610 1

ενώ παράλληλα ταξινομήσαμε τις υγιεινές και ανθυγιεινές τροφές για τα δόντια μας.

20250122 114309

Επίσκεψη  οδοντιάτρου στο σχολείο μας

Την Τετάρτη είχαμε τη χαρά να επισκεφτεί το σχολείο μας η κα. Μάρθα Λορέντζου , οδοντίατρος στο νησί της Αίγινας  για να μας μιλήσει για την στοματική υγιεινή, να μας δώσει χρήσιμες συμβουλές για το πως θα κρατήσουμε τα δοντάκια μας γερά και λαμπερά, να μας μιλήσει για την ανάγκη μιας ισορροπημένης διατροφής ώστε να διασφαλίσουμε την υγεία των δοντιών μας, να μας δείξει πως πρέπει να βουρτσίζουμε τα δόντια μας και με ποια συχνότητα.

Οι μαθητές την καλοδέχτηκαν και της έκαναν πολλές ερωτήσεις σχετικά με τα δοντάκια τους και εξέφρασαν τις εμπειρίες όσον αφορά την επίσκεψη τους σε κάποιο οδοντιατρείο.

Την ευχαριστούμε πολύ!!!

20250129 121408 20250129 121311