ΚΑΛΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ!!

“Ό,τι  μπόρεσα ν’ αποχτήσω μια ζωή από πράξεις ορατές για όλους, επομένως να κερδίσω την ίδια διαφάνεια, το χρωστώ σ’ ένα είδος ειδικού θάρρους που μου ‘δωκεν η ποίηση: ΝΑ ΓΙΝΟΜΑΙ

 » Διαβάστε όλο το άρθρο

Οι γονείς βοηθάνε

¨Οταν οι γονείς βοηθάνε στο Νηπιαγωγείο, τότε όλα γίνονται καλύτερα και γρηγορότερα. Ετσι λοιπόν η μαμά της Αννης, η μαμά της Αλεξάνδρας, οι γονείς της Δάφνης, οι γονείς της Παναγιώτας, η μαμά του Γιάννη και η μαμά του Θάνου αφιέρωσαν 2 ώρες για την τακτοποίηση προμηθειών του νηπιαγωγείου.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!

Ο δράκος ΓΚΟΚΑΑΙΡΟΚΙΟΠΙΟΚΑΠΙ

Φτιάξαμε πάλι ένα παραμύθι, εμείς τα παιδιά του ολοήμερου! Το όνομα του πρωταγωνιστή δράκου το βγάλαμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ! Δηλαδή, κάθε παιδάκι έλεγε από μια φωνούλα, η δασκάλα μας τις έγραφε τη μια δίπλα στην άλλη και ΙΔΟΥ :

ΓΚΟΚΑΑΙΡΟΚΙΟΠΙΟΚΑΠΙ : διαβάστε το στην παρακάτω προβολή

Ο ΠΑΠΑΓΑΛΟΣ: το τρίτο παραμύθι

Τέλη Φλεβάρη και ξεκινήσαμε να ασχολούμαστε με την ανάγνωση επιλεγμένων παραμυθιών που -λόγω του σεναρίου τους- μας προσφέρουν ευκαιρίες γραφής και ανάγνωσης. Το τρίτο παραμύθι είναι “ο Παπαγάλος”, του Ζαχαρία Παπαντωνίου.

 » Διαβάστε όλο το άρθρο

ΕΛΜΕΡ Ο ΠΑΡΔΑΛΟΣ ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ: το δεύτερο παραμύθι

Τέλη Φλεβάρη και ξεκινήσαμε να “εκμεταλευόμαστε” κάποια παραμύθια”, που λόγω του σεναρίου τους, μας προσφέρουν κίνητρο για γραφή και ανάγνωση. Το δεύτερο παραμύθι είναι “Ο Ελμερ”.

 » Διαβάστε όλο το άρθρο

Ο ΜΙΚΡΟΣ ΕΡΜΗΣ : το πρώτο παραμύθι

Τέλη Φλεβάρη και ξεκινήσαμε να “εκμεταλευόμαστε” κάποια παραμύθια”, που λόγω του σεναρίου τους, μας προσφέρουν κίνητρο για γραφή και ανάγνωση. Το πρώτο από αυτά είναι το βιβλίο “Ο μικρός Ερμής”.

Λίγα λόγια για

 » Διαβάστε όλο το άρθρο

ΝΤΟ ΡΕ ΜΙ ΜΑΘΑΙΝΩ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

Η μουσική είναι αγαπημένη μας ενασχόληση και προσφέρουμε καθημερινά στα παιδιά πολλά μουσικά ακούσματα ελληνικά και ξένα, στοχευμένα και μη.

Τώρα που ολοκληρώθηκε η ενασχόλησή μας με τις Εποχές,  λέμε να ασχοληθούμε με τη μουσική.

Το εναρκτήριο σάλπισμα θα το δείτε σ αυτή την παρουσίαση Power Point, (κάνετε κλικ για τις εναλλαγές των φύλλων):

[slideboom

 » Διαβάστε όλο το άρθρο