Επίσκεψη οδοντιάτρου στο νηπιαγωγείο μας!

Λίγο πριν τη λήξη της φετινής σχολικής χρονιάς είχαμε τη χαρά να υποδεχτούμε στο νηπιαγωγείο μας την κα Στεργίδου Αγγελική, οδοντίατρο του Lagadas Smile και την βοηθό της κα Στέλλα!

IMG 4263

Μίλησαν στα παιδιά για τη σημασία της στοματικής υγιεινής, για τους εχθρούς και τις αρρώστιες των δοντιών, ποιες τροφές μας κάνουν καλό και ποιες όχι και τι πρέπει να αποφεύγουν για να μη χαλάσουν τα δοντάκια τους.

IMG 4264 IMG 4266

IMG 4269IMG 4270

Με τη βοήθεια ενός εκμαγείου και μιας οδοντόβουρτσας, η κα Στέλλα έδειξε στα παιδιά το σωστό τρόπο να βουρτσίζουν τα δόντια τους.

IMG 4273 IMG 4274 IMG 4279 IMG 4280

Πόση ώρα όμως πρέπει να βουρτσίζουμε τα δοντάκια μας για να είμαστε σίγουροι ότι καθάρισαν καλά; Η κα Στέλλα μας έδωσε μια ωραία ιδέα! Να βάλουμε το αγαπημένο μας τραγούδι και όση ώρα διαρκεί, βουρτσίζουμε και τα δοντάκια μας για να είναι πεντακάθαρα!

IMG 4282 IMG 4283 IMG 4285 IMG 4287

Συζητώντας για την στοματική υγιεινή, μας έλυσαν πολλές απορίες για το σωστό βούρτσισμα των δοντιών. Συνοψίζοντας:

  • Μια πολύ μικρή δόση οδοντόκρεμας αρκεί. Δεν χρειάζεται να βάζουμε υπερβολική ποσότητα πάνω στην οδοντόβουρτσα.
  • Δεν πρέπει να βρέχουμε την οδοντόβουρτσα γιατί δημιουργείται πολύς αφρός και δεν μπορούμε να καταλάβουμε ποια δόντια πλύθηκαν καλά και ποια όχι.
  • Όταν τελειώσουμε το βούρτσισμα φτύνουμε τον αφρό και καλό είναι να μην ξεπλένουμε το στόμα μας με νερό γιατί χάνεται το φθόριο που περιέχει η οδοντόκρεμα, το οποίο λειτουργεί ως προστατευτικό φιλμ για τα δόντια.

Στο τέλος μας εξέπληξαν χαρούμενα με το χρήσιμο δωράκι που μας έφεραν. Μια οδοντόβουρτσα κατάλληλη για την ηλικία των παιδιών και μια ζωγραφιά!

IMG 4290 IMG 4292

Επ’ ευκαιρία μας μίλησαν και για το οδοντικό νήμα.

IMG 4294 IMG 4295

Ευχαριστούμε θερμά την κα Αγγελική και την κα Στέλλα για την επίσκεψη τους, καθώς και την αγαπητή μαμά της Μαρίας μας για την μεσολάβηση της!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *