Χριστουγέννων…αρχή!!!

Χριστούγεννα!!! Η πιο αγαπημένη γιορτή μικρών και μεγάλων ήρθε ξανά και είμαστε τόοοοοσο χαρούμενοι!
Μπαίνουμε δυναμικά στο κλίμα και στο πνεύμα των Χριστουγέννων και ξεκινάμε..

Ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης

Την 1η μέρα του Δεκεμβρίου, παραδοσιακά μετράμε αντίστροφα μέχρι τα Χριστούγεννα με ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης που κρύβει… μικρές εκπλήξεις!!!
24 πουγκάκια με δωράκια, λιχουδιές και στολιδάκια που διάλεξαν τα ίδια τα παιδιά! Κάθε μέρα γίνεται κλήρωση και ένας τυχερος κερδίζει την εκπληξη στο πουγκάκι!

.png

IMG 2855 IMG 2862 IMG 2864

Ανυπομονούμε να ανοίξουμε όλα τα πουγκάκια και να έρθουν τα Χριστούγεννα!!!!!

Στολίζουμε!!!

Έτοιμο και το δεντράκι μας! Το χαρήκαμε πολύ! Βάλαμε χριστουγεννιάτικα τραγούδια και το στολίσαμε με χαρά και πολλή αγάπη!!

cxcxc kn.n

IMG 3002 IMG 2994

Και του χρόνου παιδιά!!!

 

Εργαστήρια Δεξιοτήτων 2022-2023- ΖΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ, ΕΥ ΖΗΝ- «Τον ΚΟΚ αγαπώ και με ασφάλεια κυκλοφορώ»- 7ο Εργαστήριο

70 Εργαστήριο: “Οι Κατάσκο(ΚΟΚ)ποι του δρόμου”- Αξιολόγηση”

Περίπατος στο χωριό

Ο πρώτος θεματικός κύκλος των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων κάπου εδώ τελειώνει…

Καλό το παιχνίδι στο αυτοσχέδιο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής αλλά πρέπει να τα παρατηρήσουμε και εκτός σχολείου.

Οργανώνουμε λοιπόν περίπατο στο χωριό με σκοπό την παρατήρηση, την καταγραφή και τη φωτογράφηση πινακίδων, φαναριών, διαβάσεων, πεζοδρομίων.
Ξεκινάμε!

IMG 2876

Περπατάμε πάντα στο πεζοδρόμιο.

bn b

Το πρώτο σήμα που βρίσκουμε στο σχολείο μας! ΠΡΟΣΟΧΗ! ΣΧΟΛΕΙΟ

kbv

Βρήκαμε το STOP! Τα παιδιά το αναγνώρισαν αμέσως από το χαρακτηριστικό του χρώμα και σχήμα.

bng

Βρήκαμε μια ράμπα και θυμηθήκαμε σε τι χρησιμεύει και από ποια άτομα χρησιμοποιείται.

IMG 2875

Στην πλατεία του χωριού! Ψαχνουμε για σήματα και πινακίδες αλλά…τίποτα!!!

Ας προχωρήσουμε λίγο ακόμη…

IMG 2887

Βρήκαμε μια πινακίδα για στάση λεωφορείου..

IMG 2886

Και μια μεγάλη που μας πληροφορεί από ποια κατεύθυνση πάμε προς Θεσσαλονίκη!

bvbv

Θυμόμαστε πως περνάμε μια διασταύρωση (Σταμάτα-Κοίτα-Άκου)

Δυστυχώς δεν βρήκαμε κάτι παραπάνω..κρίμα! Δεν πειράζει!
Γυρνώντας στο σχολείο τα παιδιά εντόπισαν τις πινακίδες που είδαμε στον πίνακα αναφοράς και θυμηθήκαμε και τα υπόλοιπα σήματα στις αντίστοιχες κατηγορίες.

IMG 2975

Το σήμα της φαντασίας μας!

Άραγε υπάρχει κάποιο σήμα που θεωρούμε ότι λείπει από τον ΚΟΚ αλλά εμείς το θεωρούμε αναγκαίο;;
Χρησιμοποιώντας τη φαντασία μας, το κατάλληλο χρώμα και σχήμα, θα φτιάξουμε το δικό μας σήμα και θα  δηλώσουμε το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε.

IMG 2976 IMG 2977 IMG 2978 IMG 2979 IMG 2980 IMG 2981

Κατασκευή: “Δρόμος”

Φτιάξαμε μια κατασκευή για το σπίτι για να θυμόμαστε το πρόγραμμα μας! Δρόμος με αυτοκινητάκι, φανάρι οχημάτων και πεζών, σήματα και διαβάσεις!

fcbc IMG 2934 IMG 2935

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Από όλη τη διαδικασία που ακολουθήσαμε, θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε τόσο τους γονείς αλλά και την ευρύτερη κοινότητα για να ακολουθούν τους κανόνες κυκλοφοριακής αγωγής και να καταλάβουν την σπουδαιότητά τους.

Δημιουργία ενημερωτικού φυλλαδίου με κανόνες για την οδική ασφάλεια.

Stop sign clip art 3

Αξιολόγηση αποτελεσματικότητας του προγράμματος
-τι μάθαμε;
– Πόσο πιο ενημερωμένοι και ασφαλείς αισθανόμαστε;
Ζωγραφίζω την αξιολόγησή μου σε χαρτί

IMG 2982 IMG 2983 IMG 2984

 

 

Εργαστήρια Δεξιοτήτων 2022-2023- ΖΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ, ΕΥ ΖΗΝ- «Τον ΚΟΚ αγαπώ και με ασφάλεια κυκλοφορώ»- 6ο Εργαστήριο

6ο Εργαστήριο: Ένα πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής στο σχολείο μας!

Τι και να δεν υπάρχει αληθινό πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής στην περιοχή μας;; Φυσικά και δεν μας πτόησε το γεγονός αυτό και ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία να φτιάξουμε εμείς ένα στο σχολείο μας κια να εφαρμόσουμε στην πράξη όλα αυτά που μάθαμε τόσο καιρό για την οδική ασφάλεια!

Κατασκευάσαμε λοιπόν σήματα, αυτοκινητάκια, φανάρια, διαβάσεις, διαχωριστικές γραμμές… Φυσικά χρησιμοποιήσαμε και κώνους οριοθέτησης και ότι άλλο ήταν απαραίτητο για το πάρκο μας!

v cv bgvgbvg fbcvc .png

Τα στήσαμε στην αίθουσα εκδηλώσεων και το αποτέλεσμα μας ενθουσίασε!!!

“Κυρία είναι σαν αληθινός δρόμος!” είπαν τα παιδιά!

IMG 2972 IMG 2973 IMG 2974

Το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής είναι έτοιμο και το παιχνίδι ξεκινά!!

2 παιδιά γίνονται οδηγοί στα αυτοκίνητα και τα υπόλοιπα παιδιά πεζοί που κυκλοφορούν, λαμβάνοντας τον κανόνες  του ΚΟΚ!

IMG 2957 IMG 2958 IMG 2960 IMG 2961 IMG 2962 IMG 2963 IMG 2965 IMG 2969 IMG 2970 IMG 2971IMG 2968 1IMG 2964 1IMG 2966 1

Το παιχνίδι πραγματικά ενθουσίασε τα παιδιά! Λόγω βροχής δεν βγήκαμε στην αυλή αλλά καλύτερα! Συνεχίσαμε το παιχνίδι μας στο πάρκο!

Ουφ! Ας ξεκουραστούν τα αυτοκινητάκια μας στο πάρκινγκ!
Πολλά χιλιόμετρα έγραψε σήμερατο κοντέρ και η βενζίνη…τελειώνει..!

IMG 2959