Ιαν 28

Συνδέσου με την καρδιά σου!!! Τα μηνύματα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Καρδιάς

Το μήνυμα της φετινής παγκόσμιας ημέρας καρδιάς, που θα είναι η 29η Σεπτεμβρίου 2021, είναι «να χρησιμοποιήσουμε την καρδιά μας για να συνδεθούμε με την καρδιά μας!» Ας φροντίζουμε την καρδιά μας τρώγοντας υγιεινά, λέγοντας όχι στο κάπνισμα και κάνοντας αρκετή γυμναστική.

Διαβάστε τα μηνύματα  της παγκόσμιας ημέρας καρδιάς και άλλα ενδιαφέροντα άρθρα για την υγεία της καρδιάς στο 3o τεύχος 2021 του περιοδικού «Στους Ρυθμούς της Καρδιάς», από το Ελληνικό  Ίδρυμα Καρδιολογίας.

Rythmoi_2021_IOYLIOS_SEPTEMBRIOS-v3-internet-11

.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/nikitpapa/2022/01/28/pagkosmia-imera-kardias-na-chrisimopoiisoyme-tin-kardia-mas-gia-na-syndethoyme-me-tin-kardia-mas/

Ιαν 27

Τι είναι τα παιδιά για μας….Λόγια Ψυχής

Τι είναι τα παιδιά για μας….

Δώρο Θεού – όχι κτήμα μας…

Άσκηση υπομονής και ταπείνωσης

Νέο βλέμμα σε παλιές ΄΄αποθήκες΄΄

Εκφραστές του ονείρου!

Διατρανωτές της αξίας του χαμόγελου…

Εκφραστές της αδυναμίας μας…

Νέα ελπίδα, νέα όνειρα!

Επανεκκίνηση ψυχής…

Υπερασπιστές της ζωής μας…

Νόημα ζωής…

Υπενθύμιση της ανθρωπινότητάς μας και της τρωτότητας μας

Δάσκαλοι που μας λατρεύουν…

Ευκαιρία αλλαγής…

Προσανατολισμός του βλέμματος στα μικρά και σημαντικά…

Αφύπνιση ψυχής…

Σύνδεση με την ουσία των πραγμάτων…

Διαρκής υπενθύμιση της αγάπης του Θεού για μας!

Ανάληψη ευθύνης

Επιλογή ενηλικίωσης μέσα στη δική μας παιδικότητα…

Όταν ένα παιδί χαμογελά, μια παλλόμενη καρδιά ξορκίζει τους κάθε λογής ΄΄θανάτους΄΄ μας

Όταν ένα παιδί χαμογελά, μια ζεστή ακτίνα αποδοχής και αγάπης τρομοκρατεί το παιδικό μας κομμάτι

Όταν ένα παιδί χαμογελά, μια ελπίδα γεννιέται και ένα όνειρο ζωντανεύει!

Αποδοχή, αγάπη, ευθύνη, παρουσία….

Τα παιδιά μας δείχνουν τον δρόμο!

Ένας γονιός

 

Λόγια Ψυχής  (Στράτος Βραχιώλιας)

Στράτος Βραχιώλιας, ψυχολόγος και επιστημονικός υπεύθυνος του Κέντρου Πρόληψης  Έβρου  

 

 

 

 

 

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/nikitpapa/2022/01/27/ti-einai-ta-paidia-gia-mas-logia-psychis/

Ιαν 22

Η Αγωγή Υγείας στο σύγχρονο σχολείο

              Η Αγωγή Υγείας ,σύμφωνα με το Συμβούλιο της Ευρώπης, είναι μια διαδικασία που στηρίζεται σε επιστημονικές αρχές και χρησιμοποιεί προγραμματισμένες ευκαιρίες μάθησης που δίνουν την ευκαιρία στους ανθρώπους όταν λειτουργούν ως άτομα ή ως σύνολο, να αποφασίζουν και να ενεργούν συνειδητά για θέματα που επηρεάζουν την υγεία τους. Η  υγεία  -σύμφωνα με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας –  είναι τρισδιάστατη έννοια και ορίζεται ως η κατάσταση της πλήρους σωματικής ψυχικής και κοινωνικής ευεξίας και όχι μόνο η απουσία νόσου ή αναπηρίας, Το σχολείο σε συνεργασία με την οικογένεια, μπορεί να προάγει τη σωστή αντίληψη περί υγείας και φροντίδας εαυτού και να συμβάλει στην πρόληψη και βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων.ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Read the rest of this entry »

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/nikitpapa/2022/01/22/i-agogi-ygeias-sto-sygchrono-scholeio-2/

Ιαν 10

Κορονοϊός, Φυσική Αγωγή & Άσκηση _ Ένα μάθημα Ζωής!

Θα μπορούσε κάποιος να περιμένει οι Έλληνες μετά την καραντίνα να είναι ο λαός με την καλύτερη φυσική κατάσταση, αν κρίνουμε από τον αριθμό των μηνυμάτων που στάλθηκαν στην εποχή των εγκλεισμών με τον κωδικό 6. Όμως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι και αυτό το γνωρίζουμε όλοι μας καλά. Επίσης να τονίσω, πως είμαι από αυτούς που δεν μου κάνει εντύπωση ο ρεαλιστικός υψηλός αριθμός μηνυμάτων άσκησης, γιατί πραγματικά τα τελευταία χρόνια ο κόσμος στη χώρα μας γυμνάζεται πολύ περισσότερο. Το δρομικό κίνημα είναι πιο ισχυρό από ποτέ, ο μαραθώνιός μας συνήθως εξαντλεί τις θέσεις συμμετοχής του και το να κλείνουμε τους δρόμους κάποιες Κυριακές για αγώνες δεν θεωρείται πια μια ταλαιπωρία για το χατίρι δέκα τρελών. Τα γυμναστήριά μας είναι γεμάτα και εμφανίζονται όλο και περισσότερες νέες προτάσεις και οι εναλλακτικές μορφές άσκησης είναι πια κάτι που συναντάς συχνά. Όμως υπάρχει και η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα, όπως πάντα. Ακόμα συζητάμε, αν πρέπει να μειώσουμε τις ώρες γυμναστικής στα σχολεία μας. Πόσο οξύμωρο!ΚΑΙ ΜΥΛΑΟ

Read the rest of this entry »

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/nikitpapa/2022/01/10/koronoios-fysiki-agogi-amp-amp-askisi-_-ena-mathima-zois/

Ιαν 09

ο 12λογος της Χειμερινής Κολύμβησης!_ Ελληνικό ίδρυμα Καρδιολογίας

*H πιο κατάλληλη θερμοκρασία του νερού για να κολυμπήσουμε και να προστατεύσουμε την καρδιά μας είναι περίπου στους 24-26ο C.* Η χειμερινή κολύμβηση προσφέρει ψυχική ευεξία, βελτιώνει το ανοσοποιητικό και ενδυναμώνει το  μυϊκό σύστημα. *Όταν η θερμοκρασία του νερού είναι πολύ χαμηλή, έχουμε απώλεια ενέργειας, εξαιτίας της μεγάλης διαφοράς θερμοκρασίας του σώματος & του ψυχρού νερού. * Σε θερμοκρασίες κάτω των 15ο C, όπως συνήθως συμβαίνει τους χειμερινούς μήνες, η διάρκεια της κολύμβησης θα πρέπει να είναι τόσα λεπτά, όσοι και οι βαθμοί C του νερού. *Σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες νερού μπορούμε να χρησιμοποιούμε ειδικές στολές κολύμβησης.
* Η προθέρμανση, με ασκήσεις εκτός του νερού, βοηθάει πολύ στην καλύτερη προσαρμογή του οργανισμού. *Συμβουλευόμαστε πάντα τον εξειδικευμένο ιατρό μας και  ακολουθούμε τις οδηγίες του, σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες του οργανισμού μας. *Δεν κολυμπάμε ποτέ τον χειμώνα, εάν  έχουμε διακόψει την κολύμβηση μας από το καλοκαίρι και δεν είμαστε εξοικειωμένοι με τις χαμηλές θερμοκρασίες του νερού. *Δεν κολυμπάμε μόνοι μας, σε απομονωμένες περιοχές. *Δεν κολυμπάμε ποτέ με βροχή, ή καταιγίδα. *Δεν καταναλώνουμε ποτέ αλκοόλ, πριν μπούμε στο νερό,  «για να ζεσταθούμε». *Σκουπιζόμαστε καλά και φοράμε ζεστά ρούχα, μετά την έξοδο μας από το νερό.

ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΣΟΥ

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/nikitpapa/2022/01/09/o-12logos-tis-cheimerinis-kolymvisis-_-elliniko-idryma-kardiologias/

Ιαν 07

Ισορροπημένη Διατροφή μετά τις γιορτές _ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑΣ

*Αποφεύγουμε τις στερητικές δίαιτες & προσπαθούμε να επιστρέψουμε σε μία «κανονικότητα» ισορροπημένης διατροφής.
*Οργανώνουμε το εβδομαδιαίο πρόγραμμά μας, για να ξέρουμε ακριβώς τα γεύματά μας & να μην καταναλώνουμε τυχόν ανεξέλεγκτα τα περισσεύματα των εορτών, ειδικά λιχουδιές & γλυκίσματα.
*Ξεκινάμε με το πρωινό, τα ενδιάμεσα & κύρια γεύματα.
*Τα εμπλουτίζουμε με σαλάτες & φρούτα, που μπορούμε να συνδυάσουμε με γιαούρτι ή & ξηρούς καρπούς. Έτσι, απολαμβάνουμε γεύματα πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες, που οι αντιοξειδωτικές ιδιότητές τους θωρακίζουν την υγεία της καρδιάς μας.
*Οι σούπες λαχανικών, χαμηλές σε θερμίδες και πλούσιες σε φυτικές ίνες, είναι μία εξαιρετική επιλογή για αυτή την περίοδο.
*Αποφεύγουμε το αλκοόλ σε κάθε περίπτωση, ειδικά αν καταναλώσαμε αρκετό κατά την περίοδο των εορτών & δεν ξεχνάμε να πίνουμε αρκετό νερό, για τη διευκόλυνση & τόνωση των λειτουργιών του οργανισμού μας.
*Λέμε «ΟΧΙ» στην πρόσληψη των «κακών λιπαρών», για να προστατεύσουμε την υγεία της καρδιάς μας & να μειώσουμε τα επίπεδα της χοληστερόλης μας. Περιορίζουμε σημαντικά την κατανάλωση προϊόντων ζωικής προέλευσης (πχ. κόκκινο κρέας, βούτυρο), τα τηγανιτά και τα υψηλά επεξεργασμένα σνακ (trans λιπαρά, πχ. πατατάκια, μπισκότα, κλπ).
*Λέμε «ΝΑΙ» στην πρόσληψη των «καλών λιπαρών», για να προστατευτούμε από τα καρδιαγγειακά νοσήματα. Το ελαιόλαδο, οι ξηροί καρποί, κάποια λιπαρά ψάρια, είναι τροφές που περιέχουν λιπαρά καλής ποιότητας, ωστόσο η κατανάλωσή τους δεν θα πρέπει να είναι ανεξέλεγκτη, καθώς είναι τροφές πλούσιες σε θερμίδες.
*Σε κάθε περίπτωση, επειδή κάθε οργανισμός έχει τις δικές του, ιδιαίτερες ανάγκες, συμβουλευόμαστε το γιατρό μας, ιδιαίτερα αν αντιμετωπίζουμε χρόνια, ή άλλα προβλήματα υγείας.
Μπορεί να είναι εικόνα φαγητό και κείμενο που λέει "LAPYMA KAP KAPPO PANN 1991 Ισορροπημένη Διατροφή μετά τις γιορτές."

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/nikitpapa/2022/01/07/isorropimeni-diatrofi-meta-tis-giortes-_-elliniko-idryma-kardiologias/

Δεκ 31

Ευχές και προσδοκίες με την έλευση του νέου έτους 2022_ Καλή χρονιά !

Χαιρετίζουμε τον καινούργιο χρόνο 2022  με τις καλύτερες προσδοκίες, με πολλή αισιοδοξία για ό,τι καλύτερο και περισσότερο εποικοδομητικό μπορεί να μας φέρει στο πρόσωπο και τη ζωή μας. Προσδοκούμε το νέο έτος να αφήσει  πίσω μας  το βαρύ αποτύπωμα της πανδημίας και του θανάτου, την εικόνα μιας κοινωνίας σε κατάσταση διαρκούς άμυνας και συναγερμού. Τι μας έμαθε το 2021; Να αξιοποιούμε την κάθε μας στιγμή, τίποτα δεν είναι δεδομένο…η ζωή μας, οι άνθρωποι μας, οι στιγμές μας…! Όλα ανατρέπονται αλλά και όλα μπορούν να γίνουν αν το επιδιώξουμε. Αυτό που πάνω απ’ όλα πρέπει να επιβεβαιώσουμε, είναι ότι η μεγαλύτερη περιουσία της κοινωνίας μας είναι οι άυλες, διαχρονικές αρχές και αξίες: υγεία, αγάπη και ανθρωπιά.  Παρακαταθήκη  από το έτος που φεύγει οι κοινοί αγώνες της ανθρωπότητας στο πεδίο της επιστήμης , της τεχνολογίας, του ανθρωπισμού και  του  εθελοντισμού  για  την  υγεία και την ζωή.

 Καλή και  ευλογημένη  χρονιά! 1

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/nikitpapa/2021/12/31/eyches-kai-prosdokies-me-tin-eleysi-toy-neoy-etoys-2022_-kali-chronia/

Δεκ 21

Καλά Χριστούγεννα!

Υγεία, Αγάπη, Ευτυχία, Όνειρα, Χαμόγελα, Δημιουργικότητα, Ευημερία, είναι μερικές μόνο από τις ευχές μας για τα φετινά Χριστούγεννα.

Καλά Χριστούγεννα!.jpg

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/nikitpapa/2021/12/21/kala-christoygenna/

Δεκ 20

Μουσικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης: Σημαντικές διακρίσεις και στον Αθλητισμό

Το Μουσικό Σχολείο  Αλεξανδρούπολης, πέρα  από την  εκπαίδευση και  την Μουσική παιδεία των μαθητών και μαθητριών του, το τελευταίο διάστημα διακρίνεται και στον τομέα  του αθλητισμού με σημαντικές  διακρίσεις σε Πανελλήνιο επίπεδο. Δύο σημαντικές διακρίσεις για το Μουσικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης στο πανελλήνιο κύπελλο ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ «Σταμάτης Κάσσης», που διεξήχθη στον Πολύγυρο Χαλκιδικής. Συγκεκριμένα οι διακρίσεις: 
Κατσαντούρα Σοφία – χρυσό μετάλλιο ???? Μαθήτρια της Α’ Λυκείου 
Παπαδημητρίου Σταματία – χάλκινο μετάλλιο ????Μαθήτρια της Γ΄ Γυμνασίου 

ΕΚΦΡΑΣΗ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΩΝ

Η Διευθύντρια του Σχολείου, ο Σύλλογος Διδασκόντων και η Μαθητική Κοινότητα συγχαίρουν τη  Σοφία  και  τη Σταματία για τις  σημαντικές τους  αθλητικές  επιτυχίες  που συνάπτουν  με το  ήθος, την αθλητική τους παιδεία  και τον εξαίρετο χαρακτήρα τους.

διακριοσεις 1

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/nikitpapa/2021/12/20/moysiko-scholeio-alexandroypolis-simantikes-diakriseis-kai-ston-athlitismo-2/

Δεκ 18

΄΄Παίζουμε Μαζί. Μαθαίνουμε Μαζί», στο Μουσικό Σχολείο Αλεξ/πολης

Τη Δευτέρα  20.12. 2021 (ώρα 10.00) πραγματοποιήθηκε το Β’ μέρος (Βιωματικό) της εκπαιδευτικής και κοινωνικής δράσης Παίζουμε Μαζί. Μαθαίνουμε Μαζί. Play Unified. Learn Unified, στον αύλειο χώρο του Μουσικού Σχολείου Αλεξ/πολης, με τη συμμετοχή των τμημάτων Β1 και Γ2  του σχολείου. Το πρόγραμμα περιλάβανε

1. Ενημέρωση  και ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριων από την υπεύθυνη του προγράμματος στην περιοχή κ. Δάφνη Δεληγιάννη.
2.  Γνωριμία των μαθητών/τριων  με ομάδα  αθλητών  με νοητική  αναπηρία  (Special Olympics)
3.  Τεχνικές δεξιότητες  και παιχνίδι Μπάσκετ (3Χ3)  
4. Απονομή αναμνηστικών δώρων, ιματισμού και επαίνων απο την Δ/νση του Σχολείου και τα Special Olympics Hellas
*. Κατά την εφαρμογή του προγράμματος δόθηκε  προτεραιότητα  στην αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την αντιμετώπιση  του COVID-19  (χρήση μάσκας , αποστάσεις κτλ)

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/nikitpapa/2021/12/18/paizoyme-mazi-mathainoyme-mazi-sto-moysiko-scholeio-alex-polis-2/

Νοέ 23

Βιωματικό εργαστήρι με τίτλο  Citius, Altius, Fortius στο Μουσικό σχολείο Αλεξανδρούπολης

O κλασικός αθλητισμός είναι από τα πιο αγαπημένα αθλήματα των φιλάθλων γιατί, εκτός των άλλων, περιλαμβάνει ένα μεγάλο αριθμό αγωνισμάτων με διαφορετικά χαρακτηριστικά (δρόμοι ταχύτητας με ή χωρίς υπερπήδηση εμποδίων, δρόμοι αντοχής-ημιαντοχής, άλματα, ρίψεις και κάποια αγωνίσματα συνεργασίας όπως οι σκυταλοδρομίες).

Για το σχολικό έτος 2021-2022 στο Μουσικό Σχολείο Αλεξ/πολης ξεκίνησε βιωματικό πρόγραμμα εκπαίδευσης των μαθητών και μαθητριών με τίτλο  Citius, Altius, Fortius (Πιο γρήγορα, πιο ψηλά, πιο δυνατά), σύνθημα των  Ολυμπιακών Αγώνων. .jpg

Read the rest of this entry »

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/nikitpapa/2021/11/23/viomatiko-ergastiri-me-titlo-citius-altius-fortius-sto-moysiko-scholeio-alexandroypolis/

Νοέ 21

Βελτίωση των αθλητικών υποδομών και μέσων άθλησης του Μουσικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης

Μετά από τεχνικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από εξειδικευμένο συνεργείο του Δήμου Αλεξανδρούπολης   στις  μπασκέτες  άθλησης του αύλειου χώρου του Μουσικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αντικατάστασης των παλιών και ακατάλληλων  προς χρήση με δύο (2) νέες πιστοποιημένες και ασφαλείς. Έτσι οι μαθητές και μαθήτριες του σχολείου θα έχουν την δυνατότητα να αθληθούν και να ψυχαγωγηθούν με καλύτερα και πιο ασφαλή υλικοτεχνικά μέσα. Επόμενος στόχος η εγκατάσταση υπαίθριων τραπεζίων Πινγκ – Πινγκ. 

Θερμά συγχαρητήρια στον Δήμο Αλεξ/πολης και ιδιαίτερα στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Αθλητισμού κ. Βουρδόλη Θεόδωρο. Η παρέμβαση αυτή με αποδέκτες  μεγάλο αριθμό Σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης  Δήμου Αλεξ/πολης αποτελεί  έμπρακτη υποστήριξη του σχολικού και μαζικού αθλητισμού, σε μια περίοδο που τα παιδιά μας έχουν ανάγκη την σωματική άσκηση, την άθληση και την αναψυχή, λόγω των ιδιαίτερων υγειονομικών συνθηκών και της σωματικής και ψυχο-συναισθηματικής  φθοράς που επιφέρει η κατάσταση αυτή. 

ΜΠΑΣΚΕΤΕΣ

 

 

MPASKE 1

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/nikitpapa/2021/11/21/veltiosi-ton-athlitikon-ypodomon-toy-moysikoy-scholeioy-alexandroypolis/

Νοέ 07

Ολοκληρώθηκε το Βιωματικό Εργαστήρι Α’ Βοηθειών στο Μουσικό Σχολείο Αλεξ/πολης για το σχ. έτος 2021-2022

Ολοκληρώθηκε το βιωματικό εργαστήρι εκμάθησης Α’ Βοηθειών στο Μουσικό Σχολείο Αλεξ/πολης, που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ  ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ  ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ) και το ΕΚΑΒ ΘΡΑΚΗΣΣτο εργαστήρι ενημερώθηκαν και  εκπαιδεύτηκαν με θεωρητική & βιωματική προσέγγιση το σύνολο των μαθητών και μαθητριών του Μουσικού  Σχολείου .

βοηθεοες

Read the rest of this entry »

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/nikitpapa/2021/11/07/enarxi-viomatikoy-ergastirioy-a-voitheion-sto-moysiko-scholeio-alex-polis-_-sch-etos-2021-2022/

Νοέ 06

Διεθνής συνάντηση Εκπαίδευση για την αειφορία

Δύο πολύ σημαντικοί άνθρωποι του καιρού μας, ο Μάνθος Σανταμούρης που  συγκαταλέγεται στους πιο επιδραστικούς επιστήμονες παγκοσμίως και ο 
«γκουρού» της Εκπαίδευσης για την Αειφορία, John Huckle, μας  κάνουν  την τιμή να μιλήσουν στους Έλληνες εκπαιδευτικούς, ο μεν Μ. Σανταμούρης από το Σίδνεϋ, ο δε Huckle  από το Bedford της Αγγλίας.Θα  υπάρξει πολύς χρόνος για συζήτηση και γι αυτό προετοιμάστε τις ερωτήσεις σας.

 Δήλωση  Συμμετοχής

:https://docs.google.com/…/1FAIpQLSdcxooaIUkFbj…/viewform

Δείτε τη συνημμένη αφίσα

Αφίσα aeiforia

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/nikitpapa/2021/11/06/diethnis-synantisi-ekpaideysi-gia-tin-aeiforia/

Οκτ 30

Μουσικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης: Σημαντικές διακρίσεις και στον Αθλητισμό

Το Μουσικό Σχολείο  Αλεξανδρούπολης, πέρα  από την  εκπαίδευση και  την Μουσική παιδεία των μαθητών και μαθητριών του, το τελευταίο διάστημα διακρίνεται και στον τομέα  του αθλητισμού με σημαντικές  διακρίσεις σε Πανελλήνιο επίπεδο.

Read the rest of this entry »

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/nikitpapa/2021/10/30/moysiko-scholeio-alexandroypolis-simantikes-diakriseis-kai-ston-athlitismo/

Οκτ 14

Ο ΚΟΣΜΟΣ (κείμενο καραντίνας)

 Υπήρχε σιωπή, αυτή η παράξενη μεταφυσική ησυχία των άδειων δρόμων της καραντίνας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.  Αφορά υγεία σώματος και ψυχής ). 
Ο ΚΌΣΜΟΣ:   «Πάντα μου άρεσε να βλέπω τον κόσμο. Να περπατάει στο δρόμο, να κάθεται παρέα στα καφέ, να λιαζεται στην παραλία και στο χορτάρι, να γυμνάζεται, να αγκαλιάζεται σφιχτά σε αναπάντεχες συναντήσεις, να συρρέει στα πάρκα, να συνωστίζεται στις συναυλίες τραγουδώντας, να χαίρεται την αγαπημένη του θεατρική παράσταση, την αγαπημένη του ταινία… Τώρα, κοιτώντας από το μπαλκόνι μου,  αναρωτιέμαι: πού πήγε ο κόσμος;  Ο δρόμος μου, ένας δρόμος φοιτητικός, μένει άλαλος, σιωπηλός, μελαγχολικός,  κάτω από την υπέροχη Πανσέληνο χθες, κάτω από τον χρυσό ήλιο σήμερα. Μυστικοί ψίθυροι από τις μέρες που πέρασαν, πλημμυρισμένες από νιάτα, όνειρα, γέλια, δάκρυα, αστεία, φιλοσοφικές αναζητήσεις, ποίηση, φιλίες, έρωτες, αγάπες.  Μιλάω με τον εαυτό μου, με τα κατοικίδια και τα λουλούδια μου. Ύστερα, στρέφομαι στον ουρανό. Εκείνος αστραπιαία κατεβαίνει στα μαλλιά μου, για λίγο με χαϊδεύει και φεύγει γρήγορα. Πηγαίνει  στους ανθρώπους να τους δώσει ένα φιλί…». 
 Ε. Μ.  (Φιλόλογος)
Το  μικρό αυτό κείμενο έχει  γραφεί στην αρχή της καραντίνας, την άνοιξη του 2020.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/nikitpapa/2021/10/14/o-kosmos-keimeno-karantinas/

Οκτ 06

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΕΥΖΗΝ ΣΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑΣ

Το Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας υποστηρίζει το Μουσικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης με τη δωρεά χορήγηση πλούσιου έντυπου και ψηφιακού εκπαιδευτικού υλικού από σχετικές του εκδόσεις, όπως το περιοδικό «Στους Ρυθμούς της Καρδιάς» (Αγωγή Υγείας και πρόληψή, υγεία της καρδιάς, Ά΄ Βοήθειες , Διατροφή, Άσκηση, ψυχική υγεία κ.ά ).

Read the rest of this entry »

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/nikitpapa/2021/10/06/vivliothiki-eyzin-sto-moysiko-scholeio-alex-polis-me-ti-syndromi-toy-ellinikoy-idrymatos-kardiologias/

Οκτ 06

 Διαδικτυακό Σεμινάριο ΄΄Covid-19 : Πρόληψη και Ατομική Υγιεινή » _ Μουσικό Σχολείο Αλεξ/πολης

Tο Μουσικό Σχολείο Αλεξ/πολης σας  προσκαλεί στο  Διαδικτυακό Σεμινάριο ΄΄Covid-19 : Πρόληψη και Ατομική Υγιεινή », τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου (19:00 – 20:30) με ομιλητή τον Ομότιμο Kαθηγητή Παιδιατρικής   κ. Αθανάσιο Χατζημιχαήλ.

Το σεμινάριο έχει στόχο να ενημερώσει μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς αναφορικά με τις βασικές αρχές πρόληψης και ατομικής υγείας σε σχέση με τον Covid-19 .

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να  παρακολουθήσουν την ημερίδα μέσω της πλατφόρμας σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων Cisco Webex: https://minedu-secondary.webex.com/meet/nikitpapa

Πληροφορίες : κ. Παπαπαντελής Νικήτας, Εκπ/κός Φυσικής Αγωγής,  6948745167, nikitpapa@yahoo.gr

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/nikitpapa/2021/10/06/diadiktyako-seminario-covid-19-prolipsi-kai-atomiki-ygieini-_-moysiko-scholeio-alex-polis/

Σεπ 22

Εορτασμός της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού στο Μουσικό Σχολείο Αλεξ/πολης

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού στις 24 Σεπτεμβρίου 2021, καθώς και της 8ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού καλούνται οι σχολικές μονάδες της χώρας  και τα ελληνικά σχολεία του εξωτερικού, να προβούν, κατά τη συγκεκριμένη ημέρα, στην οργάνωση και υλοποίηση αθλητικών δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων με κοινό σύνθημα για το έτος 2021: «Το Σχολείο σε Κίνηση: Αθλούμαστε δημιουργικά».

Read the rest of this entry »

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/nikitpapa/2021/09/22/eortasmos-tis-eyropaikis-imeras-scholikoy-athlitismoy-sto-moysiko-scholeio-alex-polis/

Σεπ 17

Για 2η φορά το ΓΕΛ Τυχερού αναγορεύεται σε Σχολείο-Πρέσβης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Το Πρόγραμμα «Σχολεία – Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (EPAS)» αποτελεί πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και απευθύνεται σε σχολεία ανώτερης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μέσω ποικίλων δράσεων, τα σχολεία – τα οποία συμμετέχουν σε εθελοντική βάση – έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα την Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς και να ενημερωθούν για το ρόλο, τις αρμοδιότητες και τη δομή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Read the rest of this entry »

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/nikitpapa/2021/09/17/gia-2i-fora-to-gel-tycheroy-anagoreyetai-se-scholeio-presvis-toy-eyropaikoy-koinovoylioy/

Σεπ 14

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΣΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΕΞΠΟΛΗΣ

       Στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Πρώτων Βοηθειών, που καθιερώθηκε από το Παγκόσμιο Κέντρο Αναφοράς για την Εκπαίδευση Πρώτων Βοηθειών (GFARC) της IFRC,  πραγματοποιήθηκε  την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021 . στο Μουσικό Γυμνάσιο/Λυκειακές Τάξεις  Αλεξανδρούπολης επίδειξη των κανόνων Υγιεινής στους μαθητές/τριες όλων  των τάξεων του Σχολείου.

Read the rest of this entry »

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/nikitpapa/2021/09/14/eortasmos-pagkosmias-imeras-a-voitheion-sto-moysiko-scholeio-alexpolis/

Σεπ 10

Στους Ρυθμούς της Καρδιάς _ Ελληνικό ίδρυμα Καρδιολογίας

Το Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας σας προσκαλεί να διαβάσετε το 1o τεύχος του 2021 του περιοδικού «Στους Ρυθμούς της Καρδιάς»

Εδώ το τεύχος: ΣΤΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑς i_2021_sel_01_16 :

Πηγή :Το Ίδρυμα – ΕΛ. Ι. ΚΑΡ. – Eλληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας (elikar.gr)

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/nikitpapa/2021/09/10/stoys-rythmoys-tis-kardias-_-idryma-ellinikis-kardiologias/

Σεπ 01

«Άθληση για όλους»,  επιτακτική η επαναφορά και αναβάθμιση του προγράμματος

                        Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (ΓΓΑ) κοινοποίησε στους Δήμους της χώρας την απόφασή της να μη συμμετάσχει οικονομικά στο πρόγραμμα «Άθληση για Όλους» για την περίοδο 2021 – 2022,  λόγω επανασχεδιασμού των προγραμμάτων. Μολονότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι ανταποδοτικού χαρακτήρα  η συγκεκριμένη  απόφαση  υπονομεύσει  το κοινωνικό δικαίωμα του αθλητισμού όλων των ηλικιών του πληθυσμού, οικογενειών, κοινωνικά και οικονομικά ευπαθών ομάδων, σε μια δυσμενή οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα λόγω  της πανδημίας. Μια απόφαση  που σηματοδοτεί όχι μόνο τον μηδενισμό της κρατικής χρηματοδότησης στους δήμους, αλλά και ένα επιπλέον χτύπημα των εργασιακών σχέσεων των καθηγητών  Φυσικής Αγωγής  που εργάζονται στα προγράμματα αυτά.

Read the rest of this entry »

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/nikitpapa/2021/09/01/athlisi-gia-oloys-epitaktiki-i-epanafora-kai-anavathmisi-toy-programmatos/

Ιούλ 07

Καλό καλοκαίρι!!!

Πολλές ευχές για ένα καλό, ξέγνοιαστο και ξεκούραστο καλοκαίρι!

Το Σεπτέμβρη υγιείς πάλι μαζί!

Παπαπαντελής Νικήτας

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/nikitpapa/2021/07/07/kalo-kalokairi/

Ιούλ 03

LEGENDS 2004 YOUTH CUP. Πρόταση για μεταφορά της δράσης και στα σχολεία

 του Παπαπαντελή Νικήτα

               Αναμφισβήτητα, η εκδήλωση Legends 2004 Youth Cup  πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία το Σάββατο 3 Ιουλίου στο Στάδιο ΦΩΤΗΣ ΚΟΣΜΑΣ  της Αλεξανδρούπολης. Μια δράση προπονητικού και αγωνιστικού χαρακτήρα, μία διαδραστική διαδικασία για παιδιά ακαδημιών ποδοσφαίρου της ηλικιακής κατηγορίας Κ12, αγοριών και κοριτσιών. Το  στάδιο της  Αλεξανδρούπολη πλημύρισε  με παιδιά  ακαδημιών από την περιοχή της ΑΜΘ  έχοντας την ευκαιρία εν καιρώ κορονοϊού να παίξουν ποδόσφαιρο και να περάσουν εποικοδομητικά βλέποντας  από κοντά τα πρότυπά τους, τους σπουδαίους αθλητές της εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου 2004. Οι μικροί αθλητές είχαν την ευκαιρία να διδαχθούν μαζί με τα μυστικά του ποδοσφαίρου και τις αξίες του ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ και της ευγενούς άμιλλας, (ανάπτυξη δεξιοτήτων ζωής, αυτοπεποίθηση, ομαδικότητα, καθορισμός στόχων κ,ά.).

Read the rest of this entry »

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/nikitpapa/2021/07/03/legends-2004-youth-cup-protasi-gia-metafora-tis-drasis-kai-sta-scholeia/

Ιούν 30

Παίζουμε Μαζί. Μαθαίνουμε Μαζί, στο Μουσικό Σχολείο Αλεξ/πολης

      Σε μια σεμνή τελετή  που πραγματοποιήθηκε στο Μουσικό Σχολείο Αλεξ/πολης την Τετάρτη 30.06.2021, η  διευθύντρια αυτού κ. Κεμαλάκη Ελένη παρέλαβε, συμβολικά δώρα και έπαθλα (αθλητικό ιματισμό και εξοπλισμό, αναμνηστικά διπλώματα κ.ά.). με αφορμή τη συμμετοχή του σχολείου στο πρόγραμμα Παίζουμε Μαζί. Μαθαίνουμε Μαζί. Play Unified. Learn Unified. Στην εκδήλωση παρέστη η υπεύθυνη του προγράμματος στην περιοχή, καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής κ. Δάφνη Δεληγιάννη.

Read the rest of this entry »

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/nikitpapa/2021/06/30/paizoyme-mazi-mathainoyme-mazi-sto-moysiko-scholeio-alex-polis/

Ιούν 28

Οργάνωση Προγραμμάτων Άσκησης –Άθλησης-Αναψυχής _ Μια πιλοτική πρόταση στον Πειραιά

    Η ποιότητα ζωής ως αποτέλεσμα των δεικτών περιβάλλοντος, εργασίας, αθλητισμού, πολιτισμού και αναψυχής, αποτελεί τη σύγχρονη πρόκληση ειδικά για το αστικό κέντρο του Δήμου Πειραιά, αφού εκεί συντελείται το μεγαλύτερο μέρος των καθημερινών λειτουργιών των κατοίκων. Ειδικότερα ο συνδυασμός και συντονισμός της δομής και λειτουργίας των αστικών δημόσιων χώρων προς όφελος των δραστηριοτήτων άσκησης-άθλησης-αναψυχής των πολιτών είναι η αντικειμενική και ζητούμενη πραγματικότητα. Η οργάνωση και διαχείριση αντίστοιχων προγραμμάτων θα είναι αποτέλεσμα του σχεδιασμού της Δημοτικής πολιτικής που θα γίνει είτε αυτοτελώς, είτε σε συνεργασία με τοπικούς συλλόγους, καθώς θα έχει μια αλληλοτροφοδοτούμενη και διαδραστική αναφορά προς αυτούς. Η οργάνωση προγραμμάτων άσκησης-άθλησης-αναψυχής πρέπει να επανασχεδιαστούν στη βάση της αναγκαίας εθελοντικής συμμετοχής μέσω της σωστής ενημέρωσης και της επιδίωξης καλλιέργειας «παιδείας-κουλτούρας».

Read the rest of this entry »

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/nikitpapa/2021/06/28/organosi-programmaton-askisis-athlisis-anapsychis-_-mia-pilotiki-protasi-ston-peiraia/

Ιούν 27

Διατροφικές διαταραχές εφήβων λόγω κορονοϊού

Ο χρόνος που αφιερώνουν οι έφηβοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατά τη διάρκεια της πανδημίας είναι πολύ μεγαλύτερος από τον συνηθισμένο.

Κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους έχει παρατηρηθεί διεθνώς μεγάλη αύξηση των διατροφικών διαταραχών μεταξύ εφήβων.

Αναφέρεται χαρακτηριστικά από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Harvard στις ΗΠΑ ότι η ανάγκη για αντιμετώπιση διατροφικών διαταραχών, όπως της νευρικής ανορεξίας, σε εφήβους ξεπέρασε κατά πολύ την ικανότητα αντιμετώπισής τους από το σύστημα υγείας.

Read the rest of this entry »

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/nikitpapa/2021/06/27/diatrofikes-diataraches-efivon-logo-koronoioy/

Ιούν 21

Αθλητισμός και Σωματική Άσκηση

Τι είναι η «μέτρια έως έντονη άσκηση»;  

Read the rest of this entry »

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/nikitpapa/2021/06/21/athlitismos-kai-somatiki-askisi/

Ιούν 21

Διαμόρφωση θετικών διατροφικών συμπεριφορών στα παιδιά

Η διδασκαλία θετικών διατροφικών συμπεριφορών στα παιδιά κατά την παιδική ηλικία μπορεί να τα δημιουργήσει με υγιεινές διατροφικές συνήθειες για τη ζωή. Η ανάπτυξη μιας θετικής σχέσης με τα τρόφιμα, καθώς και μια ισορροπημένη προσέγγιση στο φαγητό, μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερα αποτελέσματα για την υγεία μακροπρόθεσμα.

Read the rest of this entry »

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/nikitpapa/2021/06/21/diamorfosi-thetikon-diatrofikon-symperiforon-sta-paidia/

Older posts «

Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων