Ιούν 30

Ευχαριστήριο στην συνδρομή για το Κοινωνικό Σχολείο

Μια ακόμη σχολική χρονιά έφτασε στο τέλος της. Η πανδημία δε μπόρεσε να σταματήσει τη δια ζώσης λειτουργία των σχολείων μας. Το υγειονομικό πρωτόκολλο και το υψηλό αίσθημα ατομικής και κοινωνικής ευθύνης της εκπαιδευτικής κοινότητας,  ήταν τα στοιχεία που βοήθησαν να μείνουν τα σχολεία μας ανοικτά,  υποστηρίζοντας  παιδαγωγικά  και κοινωνικά τα παιδιά μας.

Το Μουσικό σχολείο Αλεξ/πολης είχε τη δυνατότητα να παρουσιάσει, παράλληλα με την εκπαιδευτική διαδικασία και την εξαιρετική μουσική παιδεία  και κουλτούρα που παρέχει στους μαθητές/τριες του, μέσα απο σειρά δράσεων με κοινωνικούς  εταίρους και διασχολικές συνεργασίες. 

Παράλληλα, αναπτύχθηκαν σειρά δράσεων και καινοτόμων πρωτοβουλιών με στόχο την προαγωγή και πρόληψη της υγείας (σωματικής και ψυχο- συναισθηματικής),  ανάπτυξης του  εθελοντισμού, κοινωνικών αξιών και δεξιοτήτων ζωής για τους μαθητές/τριες μας.

Θερμά ευχαριστήρια σε όλους εκείνους του φορείς και τα φυσικά πρόσωπα  που στήριξαν την προσπάθεια αυτή, ειδικότερα:

 1. Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός  (παρ. Αλεξ/πολης).
 2. ΕΚΑΒ – ΘΡΑΚΗΣ.
 3. Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας.
 4. Special Olympic (πρόγραμμα Παίζουμε Μαζί. Μαθαίνουμε Μαζί. Play Unified. Learn Unified).
 5.  Δ/νση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε Έβρου.
 6. Παιδιατρικό τμήμα του Πανεπιστημιακού Νοσοκ. Αλεξ/πολης και ιδιαίτερα τον ομ. καθηγητή κ. Χατζημιχαήλ Αθανάσιο.
 7. Τον  Αντιδήμαρχο Αθλητισμού Δήμου Αλεξ/πολης κ. Βουρδόλη Θεόδωρο.
 8. Τον Σύλλογο Κριτών Στίβου  Θράκης , το τμήμα Σκάκι, Πινγκ – Πονγκ  και Αντιπτέρισης του ΜΓΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ και τους αθλητικούς συλλόγους Στίβου της πόλης μας (ΔΡΟΜΕΑΣ – ΕΘΝΙΚΟΣ – ΠΡΩΤΕΑΣ).
 9. Στα τοπικά ΜΜΕ που κάλυψαν τις εκδηλώσεις.

 Η συνδρομή όλων  των παραπάνω με τα εξαιρετικά τους στελέχη  ανέδειξε την προοπτική του Σύγχρονου Κοινωνικού Σχολείου. 

Με τα παιδιά υπάρχει ελπίδα !

Ακούστε τα τραγούδια:

Facebook Live | Facebook

Καλό καλοκαίρι, με υγεία και αισιοδοξία!!! 

Παπαπαντελής Νικήτας

Καθηγητής ΦΑ,  Μουσικό Σχολείο Αλεξ/πολης 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/nikitpapa/2022/06/30/eycharistirio-stin-syndromi-gia-to-koinoniko-scholeio/

Ιούν 28

Στον δρόμο για το ψηφιακό σχολείο.

Η κατάρτιση του εβδομαδιαίου ωρολογίου προγράμματος είναι μία από τις δυσκολότερες εργασίες που πρέπει να διεκπεραιωθούν και μάλιστα έγκαιρα, προκειμένου το σχολείο να λειτουργήσει ομαλά και αποτελεσματικά. Για την κατάρτιση του ωρολογίου προγράμματος υπάρχουν αρκετές εξειδικευμένες εφαρμογές. Σήμερα, θα παρουσιάσουμε μία από αυτές τις εφαρμογές και συγκεκριμένα το FET.ΣΧΟΛΕΙΟ

Το FET είναι μία εφαρμογή αυτοματοποιημένης κατάρτισης ωρολογίων προγραμμάτων. Δημιουργοί της εφαρμογής είναι οι προγραμματιστές Liviu Lalescu και Volker Dirr. Το FET είναι ελεύθερο λογισμικό και μάλιστα ανοιχτού κώδικα. Υποστηρίζει πληθώρα περιορισμών για εκπαιδευτικούς, τμήματα, αίθουσες, κτίρια και διδασκαλίες (τελείως ενδεικτικά κάποιοι περιορισμοί για εκπαιδευτικούς: ελάχιστος/μέγιστος αριθμός ωρών ανά ημέρα, ελάχιστος/μέγιστος αριθμός ημερών ανά εβδομάδα, μέγιστος αριθμός συνεχόμενων ωρών, μέγιστο εύρος διδακτικού ωραρίου, κ.ο.κ.). Μετά την εισαγωγή των δεδομένων και των περιορισμών, το FET ξεκινά την διαδικασία της αυτοματοποιημένης κατάρτισης (επίλυσης) του εβδομαδιαίου ωρολογίου προγράμματος. Για σχετικά εύκολα ωρολόγια προγράμματα, η κατάρτιση ολοκληρώνεται σε μερικά λεπτά, ενώ για δυσκολότερα μπορεί να ξεπεράσει και τα δεκαπέντε (15) λεπτά. Το FET έχει την δυνατότητα να καταρτίσει πολλαπλά (διαφορετικά) ωρολόγια προγράμματα, έτσι ώστε ο χρήστης να επιλέξει αυτό που κρίνει καλύτερο. Το εβδομαδιαίο ωρολόγιο πρόγραμμα εξάγεται από το FET σε μορφή html καθώς και σε μορφή pdf. Η μορφή html είναι πολύ χρήσιμη για την ανάρτηση του ωρολογίου προγράμματος σε ιστοσελίδες και η μορφή pdf για εκτύπωση.

Σημαντική είναι η παρουσία του συναδέλφου Βαγγέλη Καραφυλλίδη από το Μουσικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης στην συγκεκριμένη εφαρμογή. Ο εν λόγω συνάδελφος αν και εργάζεται με την ιδιότητα του καθηγητή Πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης, είναι ταυτόχρονα και πτυχιούχος του τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ με διπλωματική εργασία στα τεχνητά νευρωνικά δίκτυα. Ο επιστημονικός τόπος σκέψης που έχει αποκτήσει από τις σπουδές του, καθώς και η εμπειρία του στην κατάρτιση ωρολογίων προγραμμάτων αποτελούν την βάση πάνω στην οποία έχει θεμελιωθεί η στενή συνεργασία του με τον δημιουργό της εφαρμογής Liviu Lalescu. Ο Βαγγέλης Καραφυλλίδης με τις προτάσεις του έχει συνεισφέρει σημαντικά στην βελτίωση της εφαρμογής FET. Επίσης, ο εν λόγω συνάδελφος είναι και ο επίσημος μεταφραστής της εφαρμογής στα ελληνικά. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι κάποιες από τις βελτιώσεις που έχει προτείνει αφορούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ελληνικά σχολεία.

Ανάμεσα στις βελτιώσεις αυτές ήταν και αυτές που σχετίζονται με την αυτοματοποιημένη τροποποίηση ωρολογίων προγραμμάτων τα οποία έχουν καταρτιστεί με το FET. Εδώ και μερικούς μήνες, με το FET είναι πολύ εύκολο ο χρήστης να ελέγχει σε ποιο βαθμό θα επιτρέψει την τροποποίηση του ωρολογίου προγράμματος. Αυτή η δυνατότητα είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για τα ελληνικά σχολεία, αφού η ανάγκη τροποποίησης του ωρολογίου προγράμματος είναι εμφανέστατη πολλές φορές ακόμη και μέχρι τα μέσα της σχολικής χρονιάς. Πλέον, ο χρήστης μπορεί να επιλέγει ποιες δραστηριότητες (διδασκαλίες) θα παραμείνουν στην ίδια ημέρα στο τροποποιημένο πρόγραμμα. Κατά συνέπεια, ως προς την τροποποίηση του ωρολογίου προγράμματος ο χρήστης μπορεί πλέον να επιλέξει π.χ. ποιες δραστηριότητες (διδασκαλίες) α) δεν θα αλλάξουν καθόλου ούτε την ημέρα, ούτε την ώρα διεξαγωγής τους, β) δεν θα αλλάξουν ημέρα, αλλά θα αλλάξουν ενδεχομένως την ώρα διεξαγωγής τους και γ) θα αλλάξουν ενδεχομένως τόσο την ημέρα, όσο και την ώρα διεξαγωγής τους.

Το FET «τρέχει» σε περιβάλλοντα Windows, Mac OS X, και Linux. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της εφαρμογής στην διεύθυνση

https://lalescu.ro/liviu/fet/.

ΥΓ : Συγχαρητήρια στον εκλεκτό  συνάδελφο! 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/nikitpapa/2022/06/28/ston-dromo-gia-to-psifiako-scholeio-_-moysiko-scholeio-alexandroypolis/

Ιούν 27

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός _ Μέτρα πρόληψης για τον καύσωνα.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/nikitpapa/2022/06/27/ellinikos-erythros-stayros-_-metra-prolipsis-gia-ton-kaysona/

Ιούν 21

Μουσικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης- Από εκπαιδευτές εκπαιδευόμενοι.

Την Παρασκευή 24.06.2022 οι εκπαιδευτικοί του Μουσικού Σχολείου Αλεξ-πολης παρακολούθησαν σεμινάριο εκπαίδευσης  Α’ Βοηθειών (Διαχείριση εκτάκτων καταστάσεων στο σχολείο  & Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση), από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, Παράρτημα Αλεξανδρούπολης. 

Το σχολικό έτος 2021-2022,  η γνώση των  Α΄ Βοηθειών αποτέλεσε μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας  στο Μουσικό Σχολείο Αλεξ/πολης, με  στόχο την γνώση και απόκτηση Αξιών και Δεξιοτήτων Ζωής,  Όλοι οι μαθητές/τριες του Μουσικού σχολείου εκπαιδεύτηκαν στις Α’ Βοήθειες, για 6 ώρες συνολικά  (στο πλαίσιο του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής) και παράλληλα κάποιοι απο αυτούς συνέχισαν την εκπαίδευσή τους αποκτώντας ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ  Α’ ΒΟΗΘΕΙΩΝ.

Θερμά ευχαριστήρια, για μια ακόμη φορά, στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (Παράρτημα Αλεξ/πολης) για την πολύτιμη και ανεκτίμητη αυτή προσφορά!

ΕΔΩ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ : Α΄ Βοήθειες στο Σχολείο _ Εκπαιδευτικό υλικό » «Νους υγιής εν σώματι υγιεί» (sch.gr)

 

Καλό Καλοκαίρι, με Υγεία!

1 Α ΒΟΗΘΕΙΕΣ 2 3 4 5

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/nikitpapa/2022/06/21/moysiko-scholeio-alexandroypolis-apo-ekpaideytikoi-tora-ekpaideyomenoi/

Ιούν 18

Η αθλητική ενασχόληση των παιδιών την εποχή της κρίσης

Αθλητική ενασχόληση την εποχή της κρίσης

ΧΩΡΟΙ

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/nikitpapa/2022/06/18/i-athlitiki-enascholisi-ton-paidion-tin-epochi-tis-krisis-2/

Ιούν 16

Ο Δημοσθένης μας διδάσκει μαθήματα Ζωής !

Σε ένα άθλημα και μια κατηγορία αγώνων που απαιτεί ιδιαίτερη σωματική αντοχή και συναγωνισμό με το ψυχικό σθένος, ο Δημοσθένης κατάφερε να παραμείνει στην κορυφή! Πώς καταφέρνει να διατηρείται στην κορυφή επί μακρόν;  Η απάντηση σύντομη:  με υψηλές αγωνιστικές ταχύτητες και πάνω απο  με ήθος και χαρακτήρα, συνέπεια, εργατικότητα και σκληρή δουλειά !! 

 Αυτά είναι εν συντομία τα μαθήματα και οι αξίες  ζωής που μας διδάσκει το παράδειγμα του Δημοσθένη!!! Ποιος αρνείται ότι όλα αυτά είναι σημαντικά σε κάθε καθημερινό μας αγώνα, προσωπικό, επαγγελματικό και κοινωνικό;

.png

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/nikitpapa/2022/06/16/o-dimosthenis-mas-didaskei-mathimata-zois/

Ιούν 10

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Δημόσιας Υγείας _ Ζητούμενο οι πολιτικές με επίκεντρο το σχολείο. Η μουσική στην υπηρεσία της υγείας.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Δημόσιας Υγείας (EUPHW) αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση σχετικά με τη δημόσια υγεία και στην προώθηση της συνεργασίας μεταξύ της κοινότητας δημόσιας υγείας στην Ευρώπη. Είναι μια ετήσια πρωτοβουλία που ξεκίνησε το 2019 και συνεχίζει να αναπτύσσεται.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Δημόσιας Υγείας (EUPHW) έχει ως στόχο:

 • Να αποτελέσει  η δημόσια υγεία και μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς σε ολόκληρη την Ευρώπη
 • Ευαισθητοποίηση και ενίσχυση των υφιστάμενων μηνυμάτων σε πέντε συγκεκριμένα θέματα δημόσιας υγείας, σύμφωνα με βασικούς οργανισμούς σε ευρωπαϊκό επίπεδο
 • Δημιουργία εμπιστοσύνης και καινοτόμων τρόπων συνεργασίας μεταξύ όλων των επαγγελματιών που συμβάλλουν στη δημόσια υγεία σε τοπικό, εθνικό, περιφερειακό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Συγχαρητήρια στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου και ειδικότερα την Δ/νση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας, η οποία τα τελευταία  χρόνια συνδέει σχεδόν όλες τις παρεμβάσεις της για την πρόληψη και ευαισθητοποίηση σε θέματα  δημόσιας υγείας με την εκπαίδευση και ειδικότερα με τις ευαίσθητες μαθητικές ηλικίες , που τα τελευταία  δύο χρόνια πλήττονται ιδιαίτερα απο την Πανδημία, τόσο σε σωματικό όσο και ψυχικο/ συναισθηματικό επίπεδο. 

Η προσπάθεια αυτή πρέπει να εντατικοποιηθεί, με σταθερές και στοχευμένες  πολιτικές πρόληψης της υγείας των μαθητών και μαθητριών μας. Το σχολείο  ως κοινότητα αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα πλαίσια υλοποίησης τέτοιων παρεμβάσεων.  Η πρόσβαση σε ένα περιβάλλον με μεγάλο αριθμό μικρών παιδιών / εφήβων και παράλληλα  η λειτουργία του ως ένα παιδαγωγικό εργαστήρι  διευκολύνει τέτοιου είδους ευαίσθητες παρεμβάσεις. 

Στόχος των προγραμμάτων πρόληψης  στο σχολείο αποτελεί η ολόπλευρη ανάπτυξη μαθητών/ τριων, με την εκπαίδευση σε δεξιότητες ζωής και την διαμόρφωση στάσεων και συμπεριφορών, διά βίου,  που προάγουν τη σωματική και ψυχική  τους υγεία.

υγεια Read the rest of this entry »

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/nikitpapa/2022/06/10/eyropaiki-evdomada-dimosias-ygeias-_-zitoymeno-politikes-me-epikentro-to-scholeio/

Μαΐ 31

Μουσική δημιουργία και έμπνευση στο Μουσικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης

Σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας στο blog είχαμε παρουσιάσει την δουλειά του συναδέλφου Βαγγέλη Καραφυλλίδη, καθηγητή πιάνου του Μουσικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης. Συγκεκριμένα, είχαμε παρουσιάσει την ενασχόλησή του με την ηχογράφηση παιδαγωγικών έργων για πιάνο του συνθέτη Theodore Oesten. Επίσης, είχαμε συμπεριλάβει και τον σύνδεσμο με την τελευταία δουλειά του συναδέλφου, δηλαδή την ηχογράφηση του έργου Lebende Bilder Op.157. Σήμερα, σας παρουσιάζουμε την ηχογράφηση όλων των κομματιών του εν λόγω συνθέτη που έχει πραγματοποιήσει ο συνάδελφος. Πρόκειται για τα έργα Maiblümchen Op.61 (25 κομμάτια), Goldperlen Op.94 (25 κομμάτια) και Lebende Bilder Op.157 (12 κομμάτια). Στα ελληνικά οι τίτλοι των έργων αυτών θα μπορούσαν να αποδοθούν ως «Λουλούδια του Μαΐου»«Χρυσές Χάντρες» και «Ζωντανές Εικόνες» αντίστοιχα. Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικούς από τους τίτλους των κομματιών που έχουν συμπεριληφθεί σε αυτήν την ηχογράφηση: «Το Κυνήγι», «Ισπανικός Χορός», «Βαλς του Κούκου», «Παρέλαση των Μικρών Στρατιωτών», «Η Βασίλισσα των Νεράιδων», «Η Κουζίνα της Μάγισσας».

Η ηχογράφηση αυτή συμπεριλαμβάνει συνολικά εξήντα-δύο (62) παιδαγωγικά κομμάτια για πιάνο του συνθέτη Theodore Oesten. Η διάρκεια της ηχογράφησης ξεπερνά την μία (1) ώρα. Μπορείτε να ακούσετε τα κομμάτια αυτά στον εξής σύνδεσμο:

Καλή ακρόαση!

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/nikitpapa/2022/05/31/moysiki-dimioyrgia-kai-empneysi-sto-moysiko-scholeio-alexandroypolis/

Μαΐ 30

Ο Αθλητισμός στην υπηρεσία της Κοινωνίας και του Ανθρώπου.

Κάθε φορά που βλέπω τον Αθλητισμό να υπηρετεί, με μεγαλύτερη ένταση, την Κοινωνία, τον Άνθρωπο, τον Πολιτισμό και τις Αξίες του …. νιώθω περήφανος!!!
Συγχαρητήρια στους Παλαίμαχους Ποδοσφαιριστές Αλεξανδρούπολης, που τίμησαν την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, την Κυριακή 29 Μαΐου στις 17:00 στο στάδιο «Φώτης Κοσμάς», σε ένα ξεχωριστό τουρνουά με την συμμετοχή  παλαίμαχων της Δόξας Δράμας και του Πανθρακικού.
Συνδιοργανωτές:  Δήμος Αλεξανδρούπολης & Μορφωτικός Σύλλογος Ποντίων Ν. Έβρου “Αλέξιος Κομνηνός”.

ΥΓ: Πριν την έναρξη του τουρνουά είχα την χαρά και τιμή να κάνω μια σύντομη ενημέρωση των Παλαιμάχων μας για ένα ευαίσθητο θέμα: Κανόνες  Πρόληψης πριν, κατά και μετά το παιχνίδι. Εδώ συνοπτικά  οι συστάσεις: ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ

Ευχαριστώ θερμά τον εκλεκτό φίλο, Καθηγητή ΦΑ, π. Ομοσπονδιακό Προπονητή  και Επιστημονικό Συνεργάτη του ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ κ, Καχριμάνη Γεώργιο για την πολύτιμη συνδρομή και την διαχρονική επιστημονική υποστήριξη.12 1

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/nikitpapa/2022/05/30/o-athlitismos-stin-ypiresia-tis-koinonias-kai-toy-anthropoy/

Μαΐ 28

Επιτακτική η ανάγκη ίδρυσης νέου σχολικού συγκροτήματος Μουσικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης

                 Η  λειτουργία του Μουσικού Σχολείου στην Περιφερειακή Ενότητα  Έβρου και ειδικότερα στην  πόλη της  Αλεξανδρούπολης  είναι πολύ σημαντική για την αναβάθμιση και τον εμπλουτισμό της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον τόπο μας.Το συγκεκριμένο σχολείο δίνει την ευκαιρία σε παιδιά που αγαπούν και σπουδάζουν τη μουσική να διευρύνουν τις γνώσεις τους και να τις συνδυάσουν αρμονικά με τα υπόλοιπα μαθήματα   γενικής παιδείας. Η δωρεάν εκπαίδευση στη μουσική επιστήμη, που το Μουσικό Σχολείο προσφέρει στους μαθητές του, είναι υψηλής ποιότητας και συμβάλλει όχι μόνο στην καλύτερη αφομοίωση των γνώσεων των μαθημάτων που διδάσκονται, αλλά και στην πολιτιστική πρόοδο και στην ομαλή κοινωνικοποίησή τους. Παράλληλα, μπορεί να λειτουργήσει και ως κυψέλη διάσωσης, εκμάθησης, διασποράς της πλούσιας  μουσικής  και πολιτισμικής παράδοσης της περιοχής, δίνοντας  τη δυνατότητα  στους μαθητές του  να έλθουν σε επαφή με τη μουσική του τόπου τους και να τη σπουδάσουν τόσο σε επίπεδο θεωρητικό, όσο και σε επίπεδο εκμάθησης παραδοσιακών μουσικών οργάνων. Σε αυτό το σχολείο συναντιούνται  οι τέχνες με τα γράμματα και προσφέρονται στους μαθητές του ως ένα πολυεργαλείο διάνοιας, αισθητικής και ενσυναίσθησης. Το Μουσικό Σχολείο αποτελεί ένα προνομιακό χώρο μάθησης, στον οποίο  η άμιλλα μεταξύ των μαθητών  συμβάλλει  στην  ανάπτυξη σφαιρικής προσωπικότητας με ποιοτικές επιδόσεις σε ποικίλους τομείς, ένας από τους οποίους είναι και η μουσική. Μαθητές και εκπαιδευτικοί  ενσωματώνονται  σε ένα ενιαίο παιδαγωγικό σύνολο,  ενεργούν σαν μέλη μιας πολυμελούς οικογένειας,  μαθαίνοντας να αντιμετωπίζουν  με  συλλογικότητα και παιδαγωγική δράση όποια ζητήματα προκύπτουν.ΣΧΟ΄ΛΕΙΟ ΕΓΩ

Read the rest of this entry »

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/nikitpapa/2022/05/28/epitaktiki-i-anagki-idrysis-neoy-scholikoy-sygkrotimatos-moysikoy-scholeioy-alexandroypolis/

Μαΐ 26

ΟΔΗΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ & ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ/ ΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ

Ολοκληρώθηκε  και  στάλθηκε σε όλους τους  μαθητές/τριες του Μουσικού Σχολείου Αλεξ/πολης  ο ψηφιακός  ΄΄Οδηγός Υγείας  & καλοκαιρινής διαβίωσης΄΄. Ο  οδηγός περιέχει  σύντομες  και απλές οδηγίες για την προστασία και προαγωγή της υγείας  (σωματικής  &  ψυχο-συναισθηματικής)  των  μαθητών/ τριων και των οικογενειών τους. Ειδικές οδηγίες για την θάλασσα και τον ήλιο, Α’  Βοήθειες, άσκηση το καλοκαίρι, θέματα διατροφής σε επίπεδο οικογένειας και συμβουλές για την αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στη σχέση Μουσικής  και   Γυμναστικής. 

Ευχαριστώ θερμά για τις πολύτιμες συστάσεις τους και την γενικότερη υποστήριξή τους στο Μουσικό Σχολείο Αλεξ/πολης:

 1. Τον ομ. καθηγητή Παιδιατρικής ΔΠΘ και εξαίρετο άνθρωπο κ. Χατζημιχαήλ Αθανάσιο.
 2. Το Ελληνικό  Ίδρυμα Καρδιολογίας  για τη συνεχή  επιστημονική του υποστήριξη.
 3. Τον κ. Αθανάσιο Δρίτσα,  Καρδιολόγο, Αναπληρωτή Διευθυντή, Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, Συνθέτη και συγγραφέα, για  την επιστημονική του συνδρομή στον Οδηγό αυτό.

Ευχαριστώ την Διεύθυνση του Σχολείου και τον Σύλλογο  Διδασκόντων του Μουσικού Σχολείου Αλεξ/πολης για την υποστήριξη  δράσεων  και πρωτοβουλιών που έχουν ως γνώμονα την προαγωγή της υγείας (σωματικής και ψυχο-συναισθηματικής) των  μαθητών και μαθητριών μας.

ΕΔΩ ΤΟ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΟΔΗΓΟΥ (ΣΧΕΣΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ & ΜΟΥΣΙΚΗΣ) ΜΗΝΥΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΕΛΙΚΑΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ (1)

σχολειο φωτο

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/nikitpapa/2022/05/26/odigos-ygeias-amp-amp-diaviosis-to-kalokairi-gia-toys-mathites-tries-toy-moysikoy-scholeioy-alex-polis/

Μαΐ 19

Η δημιουργική πλευρά της πανδημίας στο Μουσικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης.

Η σελίδας μας φιλοξενεί με ιδιαίτερη χαρά τη δουλειά ενός εκλεκτού συναδέλφου,  απο το  εκπαιδευτικό δυναμικό του Μουσικού Σχολείου Αλεξ/πολης.

Ο συνάδελφος και καθηγητής πιάνου του Μουσικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Καραφυλλίδης ξεκίνησε μέσα στην πανδημία να ηχογραφεί παιδαγωγικά κομμάτια για πιάνο, για να εξυπηρετήσει καλύτερα τις ανάγκες του μαθήματός του. Συγκεκριμένα, προκειμένου να δώσει την δυνατότητα στους μαθητές του να ακούνε ανά πάσα στιγμή κάποια από τα κομμάτια που προετοίμαζαν, ξεκίνησε να ηχογραφεί κομμάτια του Γερμανού συνθέτη Theodore Oesten (1813–1870). Ο Theodore Oesten έχει γράψει πολλά παιδαγωγικά κομμάτια, τα οποία απευθύνονται σε σπουδαστές πιάνου. Τα κομμάτια αυτά είναι ιδιαίτερα ευχάριστα και θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι μικρές μουσικές εικόνες. Οι μαθητές του συναδέλφου Βαγγέλη Καραφυλλίδη αποδέχτηκαν με μεγάλη ικανοποίηση αυτές τις ηχογραφήσεις. Οπότε, ο συνάδελφος αποφάσισε να συνεχίσει την προσπάθεια αυτή και μετά την επιστροφή μας στα σχολεία.σχολειο φωτο

Read the rest of this entry »

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/nikitpapa/2022/05/19/i-dimioyrgiki-pleyra-tis-pandimias-sto-moysiko-scholeio-alexandroypolis/

Μαΐ 17

Στους Ρυθμούς της Καρδιάς _ Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας

Σε συνέχεια της εξαιρετικής συνεργασίας που έχουμε με το Ελληνικό ίδρυμα Καρδιολογίας φιλοξενούμε το 1ο Τεύχος  για το 2022, με ενδιαφέροντα επιστημονικά άρθρα για την υγεία της καρδιάς.

Το διάστημα αυτό με την συνδρομή του Ιδρύματος Καρδιολογίας και του Ομ. Καθηγητή Παιδιατρικής ΔΠΘ κ. Χατζημιχαήλ Αθ. ετοιμάζουμε ένα ιδιαίτερο οδηγό Υγείας και Διαβίωσης μαθητών/ τριών την Καλοκαιρινή  περίοδο. Στόχος να διανεμηθεί σε όλους του μαθητές / τριες του ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ.

ΕΔΏ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ: Rythmoi_2022_JANNUARY-MARCH_v1-1

ΠΑΝΔΗΜΙΑ

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/nikitpapa/2022/05/17/stoys-rythmoys-tis-kardias-_-elliniko-idryma-kardiologias/

Μαΐ 12

Με τη συμμετοχή μας είμαστε όλοι Νικητές !

 Στο πλαίσιο  της  «Ολυμπιακής Παιδείας– Ολυμπιακής Εβδομάδας, οι μαθητές και μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης, συμμετείχαν  την Παρασκευή 13.05.2022 στις παρακάτω δράσεις : 

-Αγώνες Κλασικού Αθλητισμού (τέτραθλο : μπαλάκι, 80μ, μήκος, 1200μ), στο Στάδιο ΦΩΤΗΣ ΚΟΣΜΑΣ.

-Αγώνες Πινγκ -Πονγκ  (Γυμναστήριο ΖΑΡΙΦΕΙΟΥ Ακαδημίας).       

Αγωνιστικότητα, ενθουσιασμός ,χαρά και διασκέδαση ! 

       Το μήνυμα των αγώνων:   

ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ!                                               Μπράβο σε όλα τα παιδιά για την συμμετοχή και την προσπάθειά τους!                                                                                                                                                Ευχαριστήρια στους ανθρώπους και φορείς που στήριξαν την προσπάθεια διασφαλίζοντας ένα εξαιρετικό αθλητικό περιβάλλον.

 • Στον Δήμο Αλεξανδρούπολης .
 • Στον Σύνδεσμο Κριτών Στίβου Θράκης.
 • Στο τμήμα Πινγκ -Πονγκ  ΜΓΣ  ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ.
 • Στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.
 • Στους γονείς που ενθάρρυναν και υποστήριξαν την συμμετοχή των παιδιών  τους.
 • Στα ΜΜΕ  για την κάλυψη που παρείχαν.pingk pogk 1 ΠΟΗΞΚ 6 ΠΟΓΚ 5 ΠΟΓΚ 7 ΠΟΓΚ 4jpg ΠΟΓΚ 21112 1313 pg4 5 6 7 7 18102021

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/nikitpapa/2022/05/12/me-ti-symmetochi-mas-eimaste-oloi-nikites/

Μαΐ 11

Οι μαθητές και μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Αλεξ/πολης έστειλαν το δικό τους μήνυμα κατά της αθλητικής βίας

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης, σήμερα  11.05.2022 απο το ΦΩΤΗΣ ΚΟΣΜΑΣ Αλεξ/πολης τραγουδώντας και παίζοντας  μπάλα, έστειλαν το δικό τους μήνυμα κατά της αθλητικής βίας.

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές και καθηγητές του Μουσικού Σχολείου Αλεξ/πολης και  του 4ου ΕΠΑΛ Αλεξ/πολης.

Ευχαριστήριο : 

Α. Στον Δήμο Αλεξ/πολης και ιδιαίτερα τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού κ. Βουρδόλη Θεόδωρο, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και την Επιτροπή Διαιτησίας ΕΠΣ Έβρου. 

Β. Στους γονείς που στήριξαν την εκδήλωση και χειροκρότησαν τα παιδιά.

Γ. Στα τοπικά ΜΜΕ που κάλυψαν την εκδήλωση. 

Με τα παιδιά υπάρχει ελπίδα !!!

Ακούστε  τα τραγούδια:

Facebook Live | Facebook

1 2 34 6 1

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/nikitpapa/2022/05/11/oi-mathites-kai-mathitries-toy-moysikoy-scholeioy-esteilan-to-diko-toys-minyma-kata-tis-athlitikis-vias/

Μαΐ 06

Εορτασμός Ολυμπιακής Παιδείας – Ολυμπιακής Εβδομάδας στο Μουσικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης

 Αθλητικοί Αγώνες  Μουσικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης, στο πλαίσιο της ΄΄Ολυμπιακής Παιδείας – Ολυμπιακής Εβδομάδας΄΄, σχ. έτους 2021-2022»

ΣΧΕΤΙΚΗ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ:  Αρ.Πρωτ.31160/Δ5/18-03-2021/ΥΠΑΙΘ

ΤΕΛΙΚΗ ΑΦΙΣΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ 11 ΚΑΙ 13 ΜΑΙΟΥ 2022

Read the rest of this entry »

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/nikitpapa/2022/05/06/eortasmos-olympiakis-paideias-olympiakis-evdomadas-sto-moysiko-scholeio-alexandroypolis/

Μαΐ 04

Ευρωπαϊκή Πιστοποίηση Α’ Βοηθειών για τους Μαθητές/τριες του Μουσικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης.

Μια εξαιρετική πρωτοβουλία ανέλαβαν οι μαθητές  και μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης. Μετά τα μαθήματα Α΄ Βοηθειών που διδάχτηκαν την τρέχουσα σχολική χρονιά, 2021-2022, στο σχολείο τους απο την Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και το ΕΚΑΒ-Θράκης (βιωματική εκπαίδευση 6 ωρών στο ΄σύνολο των μαθητών του σχολείου), οι μαθητές  και μαθήτριες της Β’ Λυκείου αντιλαμβανόμενοι την αξία των μαθημάτων αυτών ως γνώση και δεξιότητα Ζωής, απέκτησαν την Ευρωπαϊκή Πιστοποίηση Α’ Βοηθειών. Συγκεκριμένα, με δική τους πρωτοβουλία οργάνωσαν την ομάδα τους, μετέβησαν στο Κέντρο Εκπαίδευση του ΕΚΑΒ -Θράκης και εκπαιδεύτηκαν με ιδιαίτερη θέρμη και ζήλο.

Συγχαρητήρια στους μαθητές και τις μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Αλεξ/πολης, για το υψηλό επίπεδο ευαισθητοποίησης  και  τη διάθεσή τους για ουσιαστική και χρήσιμη γνώση Ζωής!!!

123563

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/nikitpapa/2022/05/04/eyropaiki-pistopoiisi-a-voitheion-gia-toys-mathites-tries-toy-moysikoy-scholeioy-alexandroypolis/

Απρ 18

Καλή Λαμπρή!!! _ Μουσικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης

Το Μουσικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης αποτελεί τον σημαντικότερο φορέα πολιτιστικής και καλλιτεχνικής παιδείας της περιοχής μας. Παράλληλα με τα μαθήματα Γενικής Παιδείας διδάσκονται μαθήματα Μουσικής Παιδείας, στο πλαίσιο της γενικότερης αισθητικής και καλλιτεχνικής έκφρασης των μαθητών/τριών του. Από το σχολικό έτος 2015-’16, προσφέρει στην τοπική κοινωνία το -υψηλού επιπέδου- πολιτιστικό και καλλιτεχνικό του έργο.thumbnail

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/nikitpapa/2022/04/18/kali-lampri-_-moysiko-scholeio-alexandroypolis/

Απρ 16

Συγχαρητήρια και στον δικό μας Γιάννη_ Μουσικό Σχολείο Αλεξ/πολης

Είκοσι επτά  (27χρυσά, τρία (3αργυρά, τρία (3χάλκινα, επτά (7Πανελλήνια ρεκόρ (εκ των οποίων το ένα σε σκυταλοδρομία) και πολλά ατομικά και ομαδικά ρεκόρ, είναι ο εντυπωσιακός απολογισμός των επτά παιδιών του Α.Σ. ΑμεΑ «ΚΟΤΙΝΟΣ» (δύο αθλητριών και πέντε αθλητών), στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης ΑμεΑ 2022, που διεξήχθη το τριήμερο 15 με 17 Απριλίου 2022, στο Ολυμπιακό κολυμβητήριο της Αθήνας.

Οι  αριθμοί… «δείχνουν» τι πέτυχαν οι Πρωταθλητές  του Α.Σ. ΑμεΑ «ΚΟΤΙΝΟΣ»

Η Μαρία Κυριακίδου (S7, SM7), συνέχισε αυτό που τόσο καλά ξέρει, με 5 χρυσά, στα:

50 μ. Ελεύθερο Γυναικών, 100 μ. Ελεύθερο Γυναικών, 100 μ. Ύπτιο Γυναικών, 50 μ. πεταλούδα Γυναικών και σκυταλοδρομία 4Χ100 μ. ελεύθερο mixed με Ν.Π.Ρεκόρ.

Η Άννα Μουρατίδου (S10), στην παρθενική της εμφάνιση, με 3 χρυσά, στα:

50 μ. Ελεύθερο Κορασίδων, 100 μ. Ύπτιο Κορασίδων με Πανελλήνιο ρεκόρ και σκυταλοδρομία 4Χ100 mixed με Πανελλήνιο ρεκόρ.

Ο Αθανάσιος Ταλιατζής (S8, SM8), καταρρίπτοντας πάλι τα ρεκόρ του, με 6 χρυσά, στα:

50 μ. Ελεύθερο Παίδων με Πανελλήνιο ρεκόρ, 100 μ. Ελεύθερο Παίδων με Πανελλήνιο ρεκόρ, 400 μ. Ελεύθερο Παίδων με Πανελλήνιο ρεκόρ, 200 μ. Μεικτή Ατομική Παίδων με Πανελλήνιο ρεκόρ, σκυταλοδρομία 4Χ100 μ. Μ.Ο. Ανδρών, σκυταλοδρομία 4Χ100 μ. ελεύθερο Ανδρών.

Ο Ιωάννης Θεολογίδης (S9, SM9), γιόρτασε τα γενέθλιά του, με 3 χρυσά στα:

200 μ. Μεικτή Ατομική Εφήβων με Πανελλήνιο ρεκόρ, σκυταλοδρομία 4Χ100 mixed με Πανελλήνιο ρεκόρ, σκυταλοδρομία 4Χ100 Μ.Ο., με 1 αργυρό στα 100 μ. Πρόσθιο Εφήβων και με 2 χάλκινα στα 50 μ. Ελεύθερο Εφήβων και 100 μ. Ελεύθερο Εφήβων

Ο Νικόλαος Παπαδόπουλος (S7, SΒ7), μέσα στους στόχους του, με 2 χρυσά στη

σκυταλοδρομία 4Χ100 μ. Μ.Ο.  Ανδρών, σκυταλοδρομία 4Χ100 μ. ελεύθερο Ανδρών και 1 αργυρό στα 100 μ. Πρόσθιο Ανδρών.

Ο αειθαλής Ευάγγελος Μανουηλίδης (S10), με 2 χρυσά στα:

400 μ. Ελεύθερο Ανδρών,   σκυταλοδρομία 4Χ100 μ. ελεύθερο Ανδρών, με 1 αργυρό στα 100 μ. ελεύθερο Ανδρών και με 1 χάλκινο στα 50 μ. ελεύθερο Ανδρών.

Ο Ολυμπιονίκης μας Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης (S8), στην πρώτη του συμμετοχή με τα «χρώματα» του ΚΟΤΙΝΟΥ, με 6 χρυσά στα:

50 μ. Ελεύθερο Ανδρών, 100 μ. Ελεύθερο Ανδρών, 100 μ. πεταλούδα Ανδρών, σκυταλοδρομία 4Χ100 μ. ελεύθερο mixed με Πανελλήνιο ρεκόρ, σκυταλοδρομία 4Χ100 μ. Μ.Ο. Ανδρών, σκυταλοδρομία 4Χ100 μ. ελεύθερο Ανδρών. Επίσης, πέτυχε Πανελλήνιο ρεκόρ, κολυμπώντας Εκτός Συναγωνισμού στα 50 μ. πεταλούδα Ανδρών.

Συγχαρητήρια  σε όλους,  αθλήτριες και αθλητές, που με τις επιδόσεις τους,  δίνουν πολλές υποσχέσεις για τη συνέχεια, τόσο σε Εθνικό, όσο και σε Διεθνές επίπεδο.. 

Συγχαρητήρια και στον δικό μας Γιάννη. Υπόδειγμα  ισχυρής θέλησης, μαχητή  της  ζωής , παράδειγμα  ήθους,  αγωνιστικότητας και  επιμονής. 

Το Μουσικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης είναι υπερήφανο!!!
.jpg2

.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/nikitpapa/2022/04/16/sygchaaritiria-ston-diko-mas-gianni_-moysiko-scholeio-alex-polis/

Απρ 14

Σημαντικές Διακρίσεις μαθητών του Μουσικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης στους Πανελλήνιους Αγώνες Λυκείων

1.  Κατσαντούρα Σοφία – Χάλκινο Μετάλλιο,  Μαθήτρια της Α’ Λυκείου (αποκλείστηκε στα σημεία για τον τελικό, Η επιτυχία αυτή λαμβάνει πριμ μορίων στις πανελλαδικές εξετάσεις).
2. Τερζάκης Γεώργιος– Θέση Πέμπτη, Μαθητής της Β΄ Λυκείου (αγωνίστηκε με πρόβλημα τραυματισμού)  

ΕΚΦΡΑΣΗ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΩΝ

Η Διευθύντρια του Σχολείου, ο Σύλλογος Διδασκόντων και η Μαθητική Κοινότητα συγχαίρουν  την  Σοφία  και  το Γιώργο για τις  σημαντικές τους  αθλητικές  επιτυχίες  που συνάπτουν  με το  ήθος, την αθλητική τους παιδεία  και τον εξαίρετο χαρακτήρα τους.

. 3.jpg.jpg.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/nikitpapa/2022/04/14/simantikes-diakriseis-mathiton-toy-moysikoy-scholeioy-alexandroypolis-stoys-panellinioys-agones-lykeion/

Απρ 03

Σημαντική και ελπιδοφόρα διάκριση μαθήτριας του Μουσικού Σχολείου Αλεξ/πολης

Θερμά συγχαρητήρια στην μαθήτρια του Μουσικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης  Πετρούση Σωτηρία (Α΄τάξη  Γυμνασίου) για τις σημαντικές  και ελπιδοφόρες αθλητικές της επιδόσεις  στους  Διασυλλογικούς  αγώνες Κ14 Όμιλος Θράκης (Στάδιο ΄΄Φώτης Κοσμάς»  Αλεξ/πολης, 03.04.2022)..

       1. Δεύτερη  θέση στο ομαδικό κοριτσιών στην Κ14 κατηγορία.

       2. Τέταρτη θέση στα  60μ ταχύτητας και στο άλμα εις μήκος

Το μέλλον δείχνει λαμπρό για  το πλούσιο  ταλέντο της Σωτηρίας, σε συνδυασμό  με τον εξαιρετικό χαρακτήρα, την συνέπεια και την εργατικότητά της.

.jpg

 

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/nikitpapa/2022/04/03/simantiki-kai-elpidofora-diakrisi-mathitrias-toy-moysikoy-scholeioy-alex-polis/

Απρ 01

΄΄Παιδαγωγική και διδακτική ενίσχυση εκπαιδευτικών φυσικής αγωγής: στοχοθεσία, μεθοδολογία και αξιολόγηση΄΄_ Εκπαιδευτικό πρόγραμμα απο το ΑΠΘ

Από το ΑΠΘ έχει εγκριθεί το  πρόγραμμα με  τίτλο: «Παιδαγωγική και διδακτική ενίσχυση εκπαιδευτικών φυσικής αγωγής: στοχοθεσία, μεθοδολογία και αξιολόγηση», με  στόχο  να συμβάλλει στην αναβάθμιση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης της Φυσικής Αγωγής στην Α’θμια και Β’θμια εκπαίδευση.

Το πρόγραμμα έχει διάρκεια 300 ωρών, θα διεξαχθεί από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και θα υλοποιηθεί με σύγχρονη και ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση μέσω της πλατφόρμας E–Learning και Zoom .

Πληροφορίες για τους συναδέλφους του κλάδου της Φυσικής Αγωγής στον παρακάτω Σύνδεσμο : 

Παιδαγωγική και διδακτική ενίσχυση εκπαιδευτικών φυσικής αγωγής: στοχοθεσία, μεθοδολογία και αξιολόγηση – ΚΕΔΙΒΙΜ – ΑΠΘ (auth.gr)

ΧΩΡΟΙ 1

 

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/nikitpapa/2022/04/01/paidagogiki-kai-didaktiki-enischysi-ekpaideytikon-fysikis-agogis-stochothesia-methodologia-kai-axiologisi-quot-_-ekpaideytiko-programma-apo-to-apth/

Μαρ 31

Μαθητές του Μουσικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης στους Πανελλήνιους Αθλητικούς Αγώνες Λυκείων και ΕΠΑΛ, σχολικού έτους 2021-2022

Διεξήχθησαν σήμερα 31.03.2022  στο Δημοτικό Στάδιο Αλεξανδρούπολης΄΄ ΦΩΤΗΣ ΚΟΣΜΑΣ΄΄ οι αγώνες Στίβου Α΄ Φάσης του Πανελλήνιου Σχολικού Πρωταθλήματος  Λυκείων και ΕΠΑΛ Ελλάδος και Κύπρου, σχ. έτους 2021-2022. Το Μουσικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης εκπροσώπησε  ο μαθητής Πάτρης Σάββας (Α΄Λ) στα 3000μ, πραγματοποιώντας μια αξιοπρεπή αθλητική επίδοση, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες. Συγχαρητήρια στον Σάββα για την αθλητική παρουσία και το ήθος του, τιμώντας επάξια το σχολείο που εκπροσωπεί.

Το επόμενο διάστημα θα βρίσκονται στην τελική φάση του Πανελλήνιου Σχολικού Πρωταθλήματος taekwondo, που θα διεξαχθεί στην Αθήνα, δύο μαθητές του Μουσικού Σχολείου Αλεξ/πολης, η Κατσαντούρα Σοφία (Α΄Λ)  και  ο Τερζάκης Γεώργιος  (Β’ Λ). Καλή επιτυχία και στους δύο μαθητές μας.!!! 1

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/nikitpapa/2022/03/31/mathites-toy-moysikoy-scholeioy-alexandroypolis-stoys-panellinioys-athlitikoys-lykeion-kai-epal-scholikoy-etoys-2021-2022/

Μαρ 25

25η Μαρτίου_ Μήνυμα Εθνικής υπερηφάνειας και απο τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης

Οι μαθήτριες και οι μαθητές  του Μουσικού Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης έστειλαν μήνυμα εθνικής υπερηφάνειας, ψυχικής ανάτασης και αισιοδοξίας κατά την παρέλαση για την Εθνεγερσία. Πολύ όμορφα  όλα τα παιδιά μας, ευγενικές και δυναμικές παρουσίες. Χρόνια πολλά, με υγεία , ευημερία και ελευθερία.

12 1346789

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/nikitpapa/2022/03/25/25i-martioy_-minyma-ethnikis-yperifaneias-kai-apo-toy-mathites-toy-moysikoy-scholeioy-alexandroypolis/

Μαρ 22

«Η Βία στον Σύγχρονο Αθλητισμό»_ Μια ξεχωριστή Συνέντευξη

Μια  κοινωνιολογική προσέγγιση του  φαινόμενου της αθλητικής βίας στα σύγχρονα σπορ και στον  αθλητισμό, απο  τον εξαίρετο  Καθηγητή Αθλητικής Κοινωνιολογίας ΣΕΦΑΑ/ΕΚΠΑ  κ.  Νικόλαο Πατσαντάρα , τον  οποίο και ευχαριστούμε θερμά. .jpg

Read the rest of this entry »

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/nikitpapa/2022/03/22/i-via-ston-sygchrono-athlitismo-_-mia-xechoristi-synenteyxi/

Μαρ 05

Στις 9 Μαρτίου λέμε ΟΧΙ στη ΒΙΑ στο Μουσικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης

Το δικό τους “μήνυμα” θα στείλουν μαθητές και εκπαιδευτικοί του Μουσικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης την Τετάρτη 09. 03. 2022 (10.00)  με αφορμή τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη, σε μια εκδήλωση υψηλού παιδαγωγικού και κοινωνικού συμβολισμού,  που  θα διοργανώσουν  στο σχολείο τους.ΑΛΛΟΣ ΑΛΚΗΣ Η ΑΦΙΣΑ

Read the rest of this entry »

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/nikitpapa/2022/03/05/stis-9-martioy-leme-ochi-sti-via-sto-moysiko-scholeio-alexandroypolis/

Μαρ 01

Συνδρομή Εκπαιδευτικών Φ.Α. σε έρευνα για τη Φυσική Αγωγή στο Νηπιαγωγείο

Χαίρεται  αγαπητοί φίλοι και συνάδελφοι,  ζητείται η συνδρομή σας σε μια ακαδημαϊκή έρευνα  που διεξάγεται στο ΣΕΦΑΑ Σερρών και αφορά τη Φυσική Αγωγή στο  νηπιαγωγείο,  ευελπιστώντας  στην θεσμοθέτηση απο πλευράς πολιτείας του μαθήματος στο νηπιαγωγείο. Η συνδρομή των εκπαιδευτικών Φ.Α.  θα είναι ουσιαστική. Συμπληρώνεται από εκπαιδευτικούς Φ.Α.  που δουλεύουν στην εκπαίδευση (είτε ως ωρομίσθιοι, ή ως αναπληρωτές ή ως μόνιμοι). Η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου διαρκεί 5 λεπτά.

Το λινκ είναι:
https://forms.gle/ikq5k5MW8MYqn5cX6
Ευχαριστούμε προκαταβολικά!

φα στο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ 1

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/nikitpapa/2022/03/01/syndromi-ekpaideytikon-f-a-se-ereyna-gia-ti-fysiki-agogi-sto-nipiagogeio/

Φεβ 18

΄΄ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΒΙΑ … ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΑΛΛΟΣ ΑΛΚΗΣ’’_ Μουσικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης

Το δικό τους “μήνυμα” θα στείλουν μαθητές και εκπαιδευτικοί του Μουσικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης  την Τετάρτη 09. 03. 2022 (10.00)  με αφορμή τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη, σε μια εκδήλωση υψηλού παιδαγωγικού και κοινωνικού συμβολισμού,  που  θα διοργανώσουν  στο σχολείο τους.ΑΛΛΟΣ ΑΛΚΗΣ Η ΑΦΙΣΑ

Η εκδήλωση  έχει τίτλο “Ναι στον αθλητισμό, όχι στη βία”, “Ποτέ άλλος Άλκης” και “Σταματήστε  τις οπαδικές επιθέσεις” και περιλαμβάνει:

 1. Την παρουσία στο σχολείο του Παραολυμπιονίκη  Κολύμβησης Μιχαλεντζάκη  Δημοσθένη και  του βετεράνου πρωταθλητή ακοντισμού και αντιδήμαρχου αθλητισμού Αλεξανδρούπολης   Βουρδόλη Θεόδωρου.  Συζήτηση με τους μαθητές για θέματα βίας και ευγενούς συμπεριφοράς στον αθλητισμό
 2. Μουσικό πρόγραμμα με μηνύματα κατά της βίας και προσκλητήριο νεκρών, θυμάτων οπαδικής βίας.
 3. Οι μαθητές σχηματίζουν σύμβολα και λέξεις με στέλνουν τα δικά τους μηνύματα 
 4. Βραβεύσεις  μαθητών / αθλητών του Μουσικού Σχολείου με πανελλήνιες  αθλητικές επιτυχίες 

Το Μουσικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης  στέλνει το  δικό του μήνυμα :

Υπάρχει ελπίδα ,όταν υπάρχουν νέα παιδιά που δίνουν το παράδειγμα στους συνομηλίκους τους και στους μεγαλύτερους. Ναι στον αθλητισμό, όχι στη βία”, “Ποτέ άλλος Άλκης” και “Σταματήστε  τις οπαδικές και άλλες  επιθέσεις”.

 

Υπουργείο Παιδείας : Δράσεις στα σχολεία για την Βία

Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας στο
σχολείο. Η ημέρα αυτή αποτελεί μια αφορμή για εκπαιδευτικούς, μαθητές/τριες και γονείς
των σχολείων όλης της χώρας να ανταλλάξουν σκέψεις, πληροφορίες και ιδέες και να
ενεργοποιηθούν δράσεις ευαισθητοποίησης για την πρόληψη και αντιμετώπιση της σχολικής
βίας και εκφοβισμού που εκδηλώνεται μεταξύ και εναντίον των μαθητών/τριών, ώστε να
περιοριστούν οι δίαυλοι εκδήλωσης της βίας στη ζωή των ανηλίκων και να αποτραπούν οι
αρνητικές συνέπειες στις διαπροσωπικές τους σχέσεις

Εδώ η απόφαση: 

bia sxoleia egkyklios

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/nikitpapa/2022/02/18/leme-ochi-stin-via-pote-pia-allos-alkis-_-moysiko-scholeio-alexandroypolis/

Φεβ 15

Η Υγεία της Καρδιάς στην Παιδική Ηλικία _ Μια ξεχωριστή συνέντευξη

Με τον Καθηγητή Καρδιολογίας ΕΚΠΑ κ. Τούτουζα Κωνσταντίνο .

Ευχαριστούμε τον εξαίρετο καθηγητή καρδιολογίας ΕΚΠΑ κ. Τούτουζα Κων/νο που ανταποκρίθηκε στην συνέντευξη αυτή για θέματα υγείας του μαθητικού πληθυσμού.
Οι ερωτήσεις απο τους μαθητές της Α΄ τάξης Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης στο πλαίσιο του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής (ΘΕΜΑΤΙΚΗ: ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ)
 • κ. Τούτουζα ποιοι  είναι οι βασικοί παράγοντες που καθορίζουν την καλή υγεία  της  καρδιάς;

       Απ: Τα καρδιαγγειακά νοσήματα αποτελούν τη πρώτη αιτία θνητότητας σε παγκόσμιο επίπεδο. Ως εκ τούτου, η διατήρηση της καρδιαγγειακής υγείας πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα για την κοινωνία του 21ου αιώνα. Για την πρόληψη των καρδιαγγειακών συμβαμάτων, είναι αναγκαία η συστηματική αερόβια άσκηση, η σωστή -βασισμένη στα Μεσογειακά πρότυπα- διατροφή, η περιορισμένη κατανάλωση αλκοόλ και η διακοπή του καπνίσματος. Εφαρμόζοντας τα παραπάνω και υιοθετώντας έναν υγιειονοδιαιτητικό τρόπο ζωής, τίθενται τα απαραίτητα θεμέλια για την πρόληψη των καρδιαγγειακών νόσων.

 ΚΑΙ ΑΣΚΗΣΗ Read the rest of this entry »

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/nikitpapa/2022/02/15/i-ygeia-tis-kardia-stin-paidiki-ilikia-_-mia-xechoristi-synenteyxi/

Φεβ 11

΄΄COVID-19 :  Αγωγή Υγείας στο Σχολείο΄΄_ Διαδικτυακή ημερίδα Μουσικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης

Σας προσκαλούμε τη Δευτέρα 21.02.2022 (19.00-20.00) να παρακολουθήσετε την  διαδικτυακή ημερίδα με θέμα:

               ΄΄COVID-19 :  Αγωγή Υγείας στο Σχολείο΄΄

                 Ιατρικός έλεγχος, Διατροφή , Άσκηση & Καρδιά

21 2 2Ο22 ΑΦΙΣΑ Read the rest of this entry »

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/nikitpapa/2022/02/11/covid-19-agogi-ygeias-sto-scholeio-_-diadiktyaki-imerida-moysikoy-scholeioy-alexandroypolis/

Older posts «

Top
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων