Μουσικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης: ευχαριστήριο στην συνδρομή για το Κοινωνικό Σχολείο

Μια ακόμη σχολική χρονιά, 2022-2023, έφτασε στο τέλος της. Το Μουσικό σχολείο Αλεξ/πολης είχε τη δυνατότητα να παρουσιάσει, παράλληλα με την εκπαιδευτική διαδικασία και την εξαιρετική μουσική παιδεία  και εκπαίδευση που παρέχει στους μαθητές/τριες του, σειρά δράσεων με αθλητικό, πολιτισμικό και ευρύτερο κοινωνικό περιεχόμενο, με την υποστήριξη  κοινωνικών  ΄΄εταίρων΄΄ και μέσω δια-σχολικών  συνεργασιών. Δράσεις και καινοτόμες πρωτοβουλίες με στόχο την προαγωγή και πρόληψη της υγείας (σωματικής και ψυχο- συναισθηματικής),  την ανάπτυξη εθελοντικού πνεύματος, αθλητικών αξιών, σεβασμού της διαφορετικότητας, περιβαλλοντικής ευαισθησίας, πολύπλευρων κοινωνικών αξιών και δεξιοτήτων ζωής για τους μαθητές και τις μαθήτριές  μας.

3

Θερμά ευχαριστήρια σε όλους εκείνους του φορείς και τα φυσικά πρόσωπα  που στήριξαν την προσπάθεια αυτή, ειδικότερα:

  1. Τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό  (παρ. Αλεξ/πολης).
  2. Το ΕΚΑΒ – Θράκης
  3. Το Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας.
  4. Τα Special Olympic (πρόγραμμα Παίζουμε Μαζί. Μαθαίνουμε Μαζί.Play Unified. Learn Unified) και την υπεύθυνη του προγράμματος αυτού στην περιοχή μας κ. Δεληγιάννη Δάφνη.
  5. Την Δ/νση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε Έβρου.
  6. Το Τμήμα Ιατρικής ΔΠΘ και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο αυτού καθηγητή κ. Βαρικόλια Κωνσταντίνο .
  7. Τον Δήμο Αλεξανδρούπολης και ιδιαίτερα τον Δήμαρχο κ. Ζαμπούκη Ιωάννη και τον  Αντιδήμαρχο Αθλητισμού Δήμου Αλεξ/πολης κ. Βουρδόλη Θεόδωρο.
  8. Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών-Θυμάτων Βίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης.
  9. Τον Σύλλογο Κριτών Στίβου  Θράκης , το τμήμα Σκάκι, Πινγκ – Πονγκ  και Αντιπτέρισης του ΜΓΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ και τους αθλητικούς συλλόγους Στίβου της πόλης μας (ΔΡΟΜΕΑΣ – ΕΘΝΙΚΟΣ – ΠΡΩΤΕΑΣ).
  10. Το μέλος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Μουσικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης  κ. Μπουλιέμη  Κατερίνα,  την κορυφαία  Ελληνίδα ορειβάτη κ. Κική Τσακαλδήμη και τον κ. Τάσο Κοντακίδη Πρόεδρο του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Αλεξανδρούπολης.
  11. Το 4ο ΕΠΑΛ Αλεξανδρούπολης και ιδιαίτερα την Διευθύντρια κ. Καλαμάρη Βασιλική και τον Καθηγητή Φυσικής Αγωγής κ. Τσιακυρούδη Δημήτριο , για την εξαιρετική δια-σχολική συνεργασία, με στοχευμένες αθλητικές και περιβαλλοντικές δράσεις.
  12. Τον εκλεκτό συνάδελφο καθηγητή Φυσικής Αγωγής κ. Ξανθίδη Μάριο
  13. Τα τοπικά ΜΜΕ που κάλυψαν τις εκδηλώσεις & δράσεις.

 Τα αποτελέσματα  από αυτή την  σύμπραξη με τους παραπάνω μας επιτρέπουν να φιλοδοξούμε ότι η συνεργασία αυτή θα συνεχιστεί  και τα επόμενα σχολικά έτη, βάζοντας από κοινού ένα λιθαράκι σ’ αυτό που όλοι οραματιζόμαστε δηλ. ένα σχολείο που αγκαλιάζει με πολύπλευρες δεξιότητες  και με ευρύτερη παιδεία όλα τα παιδιά,  ένα σχολείο για όλους, το κοινωνικό σχολείο. 

Με τα παιδιά υπάρχει ελπίδα!!!

Καλό καλοκαίρι, με υγεία και αισιοδοξία!!!

Παπαπαντελής Νικήτας

Καθηγητής Φυσικής Αγωγής Μουσικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/nikitpapa/2023/05/15/moysiko-scholeio-alexandroypolis-eycharistirio-stin-syndromi-gia-to-koinoniko-scholeio/

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση