Σχολικό λεωφορείο!

ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!

“Η μάχη των Ψηφίων” – Παιχνίδι για την αξία των ψηφίων!

Ιαν 201820

Αν ανήκετε στη γενιά των… 90’s ΄σίγουρα θα θυμάστε το παιχνίδι καρτών “Υπερατού”! Το παιχνίδι αυτό λοιπόν ήταν πηγή έμπνευσης ώστε να φτιάξω το παιχίδι “Η μάχη των ψηφίων” για το σχολείο! Δεν είναι μόνο για μια τάξη αλλά για όλες όσες έχουν στην ύλη τους την εκμάθηση και διαχείριση της αξίας των ψηφίων των δεκαδικών αριθμών!

Οι κανόνες είναι πολύ απλοί!

  1. Οι παίκτες μοιράζονται ισόποσα τις κάρτες.
  2. Κάθε παίκτης κρατά τις κάρτες του σε στοίβα μπροστά του και σηκώνει την πρώτη. Ξεκινά ο πρώτος παίκτης διαλέγοντας μια από τις έξι κατηγορίες, όποια πιστεύει πως έχει καλύτερη πιθανότητα να κερδίσει τους υπόλοιπους.
  3. Όλοι οι παίκτες ανακοινώνουν τι ψηφίο έχει η κατηγορία που διάλεξε ο παίκτης και συγκρίνουν μεταξύ τους ώστε να δουν ποιος έχει μεγαλύτερο ψηφίο από όλους. Αυτός με το μεγαλύτερο ψηφίο στην κατηγορία που επιλέχθηκε κερδίζει τις κάρτες όλων των υπολοίπων. (Παράδειγμα: ο 1ος παίκτης επιλέγει να παίξει με την κατηγορία “δεκάδες”. Όλοι κοιτάζουν τον αριθμό που έχουν στην κάρτα τους στην κατηγορία “δεκάδες”, στη θέση των δεκάδων. Αυτός που έχει το μεγαλύτερο αριθμό στην θέση των δεκάδων κερδίζει τους άλλους.)
  4. Το παιχνίδι συνεχίζεται από τον παίκτη που κερδίζει κάθε φορά όλους τους άλλους και νικητής είναι όποιος συγκεντρώσει όλες τις κάρτες.
  5. Μέσα στο πλήθος καρτών υπάρχουν και 3 κάρτες “Κάρτα Μάχης” οι οποίες νικούν όλες τις άλλες κάρτες σε οποιαδήποτε κατηγορία.
  6. Σε περίπτωση που δύο ή περισσότεροι παίκτες είναι ισόπαλοι στην κατηγορία που επιλέχθηκε, οι ανοιγμένες κάρτες όλων των παικτών μένουν κάτω και τις παίρνει όποιος κερδίσει τον επόμενο γύρο, μαζί με τις κάρτες του νέου γύρου.

Εκτυπώστε το στο παρακάτω αρχείο, πλαστικοποιήστε τα για να κρατήσουν και καλή διασκέδαση!

Εκτυπώστε το αρχείο word εδώ (κάρτες και εξώφυλλα καρτών):

Μαχη των ψηφιων

 

 

Επιτρέπεται η προσωπική χρήση για το ψηφιακό υλικό που διατίθεται στο ιστολόγιο αυτό. Δεν επιτρέπεται η δημοσίευσή του σε άλλο έντυπο ή ψηφιακό μέσο με οποιονδήποτε τρόπο ή μορφή αρχείου. Τα κείμενα, οι φωτογραφίες και τα ενσωματωμένα αρχεία στις δημοσιεύσεις του ιστολογίου «Σχολικό Λεωφορείο» είναι πνευματική ιδιοκτησία του blogs.sch.gr/nantiaf/, η οποία προστατεύεται αυτοτελώς, βάσει του Ν.2121/1993 περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Επιτρέπεται η αποσπασματική αναδημοσίευση, στην οποία θα πρέπει να αναφέρεται η πηγή (https://blogs.sch.gr/nantiaf/) και να υπάρχει σύνδεσμος παραπομπής στη σχετική ανάρτηση στη σελίδα «Σχολικό Λεωφορείο», από όπου θα μπορεί να γίνεται λήψη του εκάστοτε αρχείου, αν υπάρχει. Προς σεβασμό για την προσπάθειά μου και την πολύωρη δουλειά που κάνω για τη δημιουργία του υλικού του ιστολογίου μου.

Νάντια Φάλκου

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων