Σχολικό λεωφορείο!

ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!

Α΄τάξη – Το ουράνιο τόξο της καλής διατροφής!

Νοέ 20153

Μια δραστηριότητα για να γνωρίσουν τα παιδιά την καλή διατροφή διασκεδάζοντας, με ζωγραφική και κολλάζ!

Επιλέγουμε και εκτυπώνουμε ασπρόμαυρα φρούτα και λαχανικά που να έχουν τα εξής χρώματα του ουράνιου τόξου: μοβ, πράσινο, κίτρινο, πορτοκαλί, κόκκινο.

Δίνουμε στα παιδιά να τα χρωματίσουν. Τους μοιράζουμε λωρίδες καμπυλωτές όπως είναι του ουράνιου τόξου, μπορούμε να τις δώσουμε χρωματιστές ήδη ή και λευκές. Τα παιδιά κολλάνε πάνω στις λωρίδες τα φρούτα και λαχανικά και ύστερα συνθέτουν το ουράνιο τόξο της καλής διατροφής!

20141016_112032 20141016_112038 20141016_112047

Τα κρεμάμε στην τάξη μας ή  και στα δωμάτια μας και προσπαθούμε να “καταβροχθίζουμε” κάθε μέρα ένα ουράνιο τόξο!

Η ιδέα προέκυψε από το βιβλίο της Γιολάντας Τσιαμπόκαλου “Πώς να καταβροχθίσετε ένα ουράνιο τόξο”. Μπορεί να προηγηθεί ανάγνωση του βιβλίου στην τάξη πριν την κατασκευή κολλάζ!

Επιτρέπεται η προσωπική χρήση για το ψηφιακό υλικό που διατίθεται στο ιστολόγιο αυτό. Δεν επιτρέπεται η δημοσίευσή του σε άλλο έντυπο ή ψηφιακό μέσο με οποιονδήποτε τρόπο ή μορφή αρχείου. Τα κείμενα, οι φωτογραφίες και τα ενσωματωμένα αρχεία στις δημοσιεύσεις του ιστολογίου «Σχολικό Λεωφορείο» είναι πνευματική ιδιοκτησία του blogs.sch.gr/nantiaf/, η οποία προστατεύεται αυτοτελώς, βάσει του Ν.2121/1993 περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Επιτρέπεται η αποσπασματική αναδημοσίευση, στην οποία θα πρέπει να αναφέρεται η πηγή (https://blogs.sch.gr/nantiaf/) και να υπάρχει σύνδεσμος παραπομπής στη σχετική ανάρτηση στη σελίδα «Σχολικό Λεωφορείο», από όπου θα μπορεί να γίνεται λήψη του εκάστοτε αρχείου, αν υπάρχει. Προς σεβασμό για την προσπάθειά μου και την πολύωρη δουλειά που κάνω για τη δημιουργία του υλικού του ιστολογίου μου.

Νάντια Φάλκου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων